Svenskarna – det tysta folket!

Vad är det som gör oss svenskar till ett tyst och ok-sägande folk? För några år sedan skiftade Gevalia sina halvkilos paket med kaffe till 450 gram. Vi, som dricker näst   mest kaffe i världen efter finländarna  reagerade inte – inte ett ljud från oss när de övriga kaffeleverantörerna följde efter, lurade oss på 50 gram/paket med samma pris. Hade detta varit i Frankrike så………  Idag kokar det i stugorna men väldigt få öppnar munnen när vi luras på ännu värre sätt. Luras att öppna våra hjärtan och våra hem. Öppna våra plånböcker och avstå från vår välfärd som våra fäder byggt upp. Idag öppna barnmorskorna munnen i hela landet och det är unikt för oss – heja dem!

 

Många av oss svenskar tar till sociala medier för att uttrycka våra tankar och känslor. Kanske blir orden inte rätt alla gånger, man kanske uttrycker sig på ett sätt som inte alla förstår och kan ta till sig men vad gör det – man säger något i alla fall.

Vi är nog det mest försynta folk som man kan tänka sig.  Det blir nästan en sensation om någon vågar ryta till och säga vad de tycker. Polisen Peter Springare är ett praktexempel. Nu har även polischefen i Stor Göteborg Erik Nord börjat öppna munnen till mångas glädje och lika mångas fasa. ”Är polischefen rasist?” Nej, man är inte rasist för att man diskuterar vad som sker i Sverige.

Det är bara så tabu att svenskarna skall uttala sig om verkligheten. Uttala sig om sitt missnöje med vad som händer i vårt land. Hur kan vi kalla oss ett demokratiskt land när nästan inga vågar tala om verkligheten? Det är väl ingen demokrati?

Nu är fokus riktat mot de högerextrema – allt för att rikta bort oss från verkligheten. Hur deras rätt att demonstrera i centrala städer skall vara ok eller ej. Jag skiter i deras demonstrationer. Ge dem inte uppmärksamhet så …….. Extrema vänstern är inte med i dessa diskussioner vilket de borde vara då de använder våld för att få uppmärksamhet.

När vi öppnat våra hjärtan och våra hem så kommer tacken.”- Tack för att ni är så dumma att ni tror på våra lögner. Nu är vi här och nu skall vi våldföra oss på Sverige, våldtaga era döttrar och införa våra medeltidslagar.”

De tackar nej till arbeten eftersom det ger mindre pengar i plånboken. De tackar nej till bostäder som inte passar. Vad gör vi svenskar?  Talar i våra boenden, tyst så att ingen skall höra av rädsla för att förlora arbete eller ansikte. Vi kan ju ”kränka” någon??? De nyanlända får högre pension än vi som arbetat hela livet. Säg mig en endaste nyanländ som godkänner 5,000-7.000:-/månad? Det är åtskilliga tusen under EU´s fattiggräns som är över 11.000:-/månad.  Hör vi några svenskar öppna munnen? Nej,nej och åter nej!

Sjukvård, tandvård – allt som de nyanlända vill ha får de. Vem av oss svenskar får helt nya tänder utan att behöva betala en endaste krona?? Hör vi protester? Nej, bara svaga missnöjda mummel i stugorna. Att vi inte skäms!!??

Maten i skolor och ”asylboenden” passar inte. De nyanlända kräver att få vad de vill ha och får det. Om vi hade gjort samma sak? Hehehehe…………ÄT och håll käften………

Vi tiger när hela vårt land, Sverige, vårt välfärdssystem och vårt allt slits ifrån oss på det mest fruktansvärda sätt av våra folkvalda och deras utnämnda undersåtar såsom polischef, migrationsverkets chef, Försäkringskassans chef, med flera. Vi försöker öppna munnen lite men den stängs snabbt av  media som skriker rasist och fascist.

Jag känner inte många rasister men de kallas mycket oförtjänt för detta bara för att de är emot den form av invandring vi har idag. Varför får vi inte säga detta? Fler än hundratusen människor kommer in till vårt land på en lögn. Lögn om ursprung, lögn om ålder, lögn om utbildning och lögn om status. Om någon av oss skulle göra detta väntade åtal. Ändå kan vi inte komma oss för att öppna munnen.

Vad är det för fel på oss?  Varför kan vi inte ta till orda och demonstrera – visa vårt missnöje utan att skämmas?? Utan att förlora jobbet? Utan att hamna på regeringens lista över obekväma?

Barnmorskorna hoppas jag är starten på en tsunami av svenskar som vågar stampa ner foten och säga att ”det är nog nu”.  Tyvärr blir det nog inte som man hoppas. Svenskarna kommer nog att sitta i sina boenden och viska över sitt missnöje. Tänk om svenskarna skulle resa sig och visa hur modiga vi egentligen borde vara till valet 2018. Det återstår också att se men hoppet är det sista som lämnar människan. Hoppas att det även gäller svenskarna!!

flagga

 

(Ang. kaffet så skrev Expressen en artikel om detta i mars 2017 men det blev bara en nysning)

 

29 thoughts on “Svenskarna – det tysta folket!

  1. snusburkarna krymper också, från 50 gram till 45 eller mindre. priset per burk detsamma. kilopriset ökar alltså.

  2. Förlåt Kurt råkade växla bokstäverna… Du har rätt så till vida att ockupationen av US, i V-Europa har satt sina spår.Om det är enbart Kalle Anka-filmerna eller Elvis kan jag inte avgöra.
    Tyvärr tycks US-indoktrineringen har fått störst gensvar i dåtida BRD.
    I dag till den milda grad,att gamla halv insomnade delar av Sydtyskland, bytt ut sina kulturella allmogedanser, till US-anpassade Square dance !
    Hur denna blindhet präglar ditt hemland skall ja ge dig vett exempel på.
    Råkade vid ett tillfälle yttra,att DDR`s skolsystem var bättre än BRD`s enl. min uppfattning.
    Oj,oj,oj, vilka protester mot detta väckte, men fortfarande håller jag fast vid,att ”die da über” hade en bättre allmänbildning.

    • Kanske det inte hör till rubriken men vill likväl förklara,hur jag såg skillnaderna mellan de fyra olika Ockupationsdelarna i Tyskland.Under 70-talet besökte jag i yrket många år DDR.
      Upptäckte då att c:a 80 % inte lät sig imponeras av den ryska kultur,som ledarna sökte förleda dem till. Alltså ”enbart” 20 % var s.k. regimtrogna.En siffra som kommunisterna i vissa Bundesländer tills idag, fortfarande lyckat föra bak ljus.
      Samtidigt vill jag också nämna,att Britterna var de minst omtyckta av de fyra.Vilket också visar sig idag i Nv-Tyskland…

    • Jag är uppvuxen i Väst Tyskland jag ha inte mycket att säga om Öst.
      Jag spenderade min värnplikt i en Leopard panzer med kanonen riktad mot Öst Tyskland. Jag kan inte klaga på den allmänbildning jag ha fått i V. Tyskland som jag anser fortfarande är bättre jämfört med den Svenska elever få. Som sagt Öst Tyskland är okänd för mig. Jag är en produkt av min tid, en dinosaurier som tankemässig fortfarande lever i det kalla kriget, med en fiendebild som sträcker sig nu också från Öst Europa till Mellan Östern och till Öst och Nord Afrika. Hela mitt liv ha ”Fienden” kommit från öst, Sydöst och det ha inte ändrad sig, tvärtom. Skuggan av Sovjet flaggan ha aldrig varit lika påträngande som Halv månen och den Svarta Isis flaggan .
      Jag ha aldrig set Ryssar eller Amerikaner döda folk i West Europa.
      Det ha jag bara set att RAF och andra röda extremister ha gjort, nu är det Muslimer som gör det. Plus ansvariga politiker. Och med de politiker som styr Väst Europa nu för tiden bli jag mörkrädd.

  3. Det är inte bara kaffepaketerna krymper. Har ni inte köpt jordgubbar de sista åren? Roade mig med att mäta en av de nya globaliserade kartongerna och fann, att den mätte endast 0,9 liter. Alltså blåst på 10 %!
    Även något bryggeri försöker att luras men jag minns inte vilket. Framställt bland övriga bryggeriers 1,5 L flaskor fann jag en typ av flaska, som innehöll 1,4 L. Blåst igen. Även inom kosmetikabranschen luras en del genom att minska förpackningen men behålla eller till och med öka priset. För att,numinte,tala om hallon som numera säljes i riktigt små minikartonger men till maxpris. Så det gäller att se upp. Lurendrejarna har blivit allt vanligare på siste tiden!

    • Jhonsson
      Köpte ett sådant litet hallonpaket på ica betalade 34 kronor, gick därefter till netto och betalade för likadant paket samma kvalitet 15 kronor.
      Att jag handlade på netto direkt efter är för att de har en produkt som jag inte finner på ica.
      På netto i min lilla stad så gäller det att ”hänga på låset” handla tidigt på förmiddagen, annars så tror man sig vara förflyttad till afrika.

    • Svensk mentalitet:Skulle köpa jordgubbar utanför ICA-affären. Gubben före mig hade köpt en liter med tre mögliga gubbar överst i kartongen. Jag frågade honom , -skall du inte byta ut de där mögliga, -nej sade han, jag vill inte bråka, avvek sedan generat flinande. Det finns ingen stake i svensken, han är totalfeminiserad fullständigt i avsaknad av ballar, en stor djävla mes utan självbevarelseinsikt. Underlåtenhet att klaga på undermåliga varor ger bara fuskarna mera utrymme.

      • Om du visste hur rätt du har om svensskingarna. Bara det du framför om dessa stolpskott är bara förnamnet. Ett menlösare folk får man leta efter om än med stearinljus i handen lär man inte hitta något folk på denna jord, som äventyrar deras rykte.
        När sanningen om dumsvensken kommer fram i ljuset kommer svenskingarna bli jordens mest föraktade folk.
        Apropå, stearinljus så är det di fege dumsvenskarnas hemliga universal vapen, som i deras sjuka hjärna är det vapen, som betvingar all ondska i världen.

  4. Jag håller med! Funderade på vad det betyder att vara konflikträdd? Om Svenskar är konflikträdda har det tydligen tidigare lönat sig med råge. Att Sverige entusiastiskt bjuder in en annan bevisat dysfunktionell kultur i våra vardagsrum blev en katastrof. Det passade inte alls vårt samhälle. En medeltida kultur som löser sina konflikter med religiöst våld eller hellre söker konflikt än löser dem i demokratisk anda, tvärtemot vad vi är vana med. Men det förnekas envist av ansvariga. I Sverige har det förr odlats en framgångskultur, som optimistiskt söker rationella ofta vetenskapliga lösningar och kompromisser där det behövs, men i flyktingfrågan användes inte den metoden vad jag förstått. Flyktingpolitiken har orsakat förödande konsekvenser för Sverige. Poliskris BB-kris, vårdkris, är några i förfallet. Kriminalitet fungerar söndrande på de flesta kulturer om den dominerar samhällsbilden. Är det dit vi kommit? Jag tänker bl.a. på en rikspolischef som skriker på hjälp. Gör han det fortfarande?

  5. Det är söndag fm. den 20 augusti 2017, jag har precis lyssnat på Sveriges statsminister (obs. inte min statsminister),hans sommartal.
    Det var ett av det absolut äckligaste tal jag någonsin hört från en person i den ställningen.
    Jag undrar var hans talskrivare befunnit sig under de senaste tre åren, de kan varje fall inte ha varit i Sverige, för maken till sagoberättelse, det får man söka sig långt bort i tiden för att höra.
    Han försöker spela Gud Fader men vräker ur sig lögner och floskler värdiga Djävulen själv.
    Jag läste nyligen att forskare kommit fram till att makt ger hjärnskador och det finns all anledning att tro på i detta fall.
    Han står också och predikar om att vi människor inte skall hata varandra,samtidigt som han själv är en av de största hatarna och mobbarna.
    Nä, jag säger bara USCH för en sådan ynkrygg och hoppas att svenska folket upptäcker att detta är en maktgalen liten führer i alldeles för stor kostym.

  6. Stenbock, sant ! Olika manniskor, med olika arvmassan, olika uppfostran, olika miljöer. Alla dessa faktorer modellerar en människas karaktär. Temperamentet tillkommer….Men man ska lära från andra att tålamod och tystnad kan tolkas fel av ockupanterna.

    • Det tro jag inte på varför skulle de jobba och ta jobben ifrån dig när de kan försörja sig på alla bidragen de få.

  7. Svenskarna – det fega folket som uppfostrar sina barn till neutrala grunkor. Om någon rumän vågar tänka såna tankar, skulle han/hon kastas på soptippen, Inte nödvändigtvis ’på’ – utan ’in’ eller ’under’…….

    • Mimi N:
      Det ligger en del sanning i dina ord..Men samtidigt får du inte vara blind på ena ögat.Rumänien (som jag inte känner så väldans bra) har ju i roten av din befolkning,en massa blandningar av olika folkslag.Vidare en kultur som vi kallar sydländsk.På spanska att likna med ”Manana”,vi väntar tills imorgon.
      I norra Europa som ursprungligt består av germaner,är vi annorlunda,och långt ifrån så impulsiva som sydlänningar.En gammal egen teori varför det blivit så,är skolorna i våra olika länder.
      I t.ex. Kurt`s hemland är det tack vare goda matematiska grunderna, som blivit orsaken till Tysklands enorma framgångar.Däremot vet en tysk inte var Island,eller Bukarest hör hemma.Långt mindre vad en maskros heter på latin.
      Därför är ju skolans ämnesområde så viktig,för hela livet och ett lands framtid.
      Av min slutsats kan vi utläsa,att den ”arabisk/afrikanska berikningen” kommer att störta oss än djupare ner i okunskap.

  8. Svenskarna är världens tacksammaste folk att styra över. Sverige är världens lättaste land att regera över. Annars hade vi inte hamnat i denna sitts vi sitter i nu. För visst är de såsom Mari skriver, vi pratar i stugorna, knyter näven i byxfickan men vi skulle aldrig säga något till människor vi inte känner.

    • Det är många som skriver här om att det borde göras något åt detta elände, men det är INGEN som lyfter ett finger för att göra det. Om jag hade råd så skulle jag starta upp ett uppror mot okunniga politiker som aldrig setts maken till i detta land.
      Jag föreslår att vi Svenskar som inte har samma uppfattning som 7-klövern vägrar att betala en enda skattekrona till fortsatt invandring och istället satsar dom pengarna på att bilda en opinion mot korrupta politiker i 7-klövern som gladerligt satsar hela statskassan på att få in så många arbetsskygga analfabeter från Afrikas djungler som möjligt hit.

    • Det har varit så tidigare så jag trodde det var så fortfarande…… fel av mig isf men vi dricker en hel del

      • Mari:
        Att Finland ligger etta,har nog sin grund i att man blandar kaffe med Koskenkorva.Såvida de inte föredrar ”vargtass”…
        Att Norge dricker mindre,beror väl på att de inte kan blanda denna dryck med ”vörtöl”… Danmark skiter helt i kaffet,och nyder sin Carlsberg…Att vi svenskar slutligen rasar neråt i skalan,beror nog på att araberna dricker kamelpiss,och niggrarna istället tuggar Kat.

      • Minns månne Mari de röda kiloburkarna med Luxus kaffe från flydda dagar? Har sparat ett exemplar med tillhörande vitt plastlock som affektionspräglad kuriosa.
        Andreas, extremt hängiven konsument av Löfbergs Lilas kokkaffe 🙂

    • Sverige importerade 890000 ton kaffe 2016. Och citat:
      ”De nordiska länderna toppar listan över kaffekonsumtion i världen. I Finland dricker man i snitt 3,5 koppar om dagen, Sverige kommer tvåa med sina 3,2 koppar. I Norge och Danmark dricker man 3,1 koppar kaffe per person och dag”. citat från SVT’s senaste undersökning

  9. Mari:
    Ett mycket bra inlägg du knåpat ihop…..Sanningen på papper och många som känner igen sig.Här skulle man som Kurt skriver,att vårt folk är och förblir fega….

  10. Det heter konflikt rädd, eller med enklare ord FEG. Man visar ett ansikte i offentligheten och det sanna ansikte när man tro sig vara ensam eller med likasinnade.
    Ett förhållningssätt som hör hemma i en Diktatur, Svensken ha blivit kuvat genom århundraden av prästerna, typ husförhör mm. än kyrka som gick makthavarnas ärenden och nu i modern tid av Sossarna och övriga röd gröna sörjan.

    • Tror att man som du Kurt,skall komma från något annat land,för att klart kunna se och lära hur en svensk,innerst inne tänker och handlar !
      Själv ser jag det på samma sätt i ditt gamla hemland.Tror varje folk/land har sina inavlade gener vilka man svårt kan förändra.
      Att det sedan finns avarter,typ Merkel och Löfvèn i alla stater,får vi nog acceptera.

      • Mitt tyska sätt ha inte alltid varit till gagn för mig här i Sverige,
        jag föredra konfrontation för att rensa luften, så som jag är van
        med mina Rheinländischen wurzeln/gener

      • Tror dig på orden Kurt…Men förstår att din Rheinländska rot som är blandad med lite ”Göteborgsk humor”, ligger i fatet när inte de andra kan förstå ”Ada/Kal-vitsen” !
        Att ni i f.d. BDR har indoktrinerats av den amerikanska ockupation-styrkan,tror jag inte att ni själva ens märkt.Dock för min upptäckt,och öppet uttalade fakta,har jag fått många onda blickar riktade mot mig i ditt hemland.

      • BRD ska det väl vara. Nämn ett land i västvärlden som INTE ha påverkats av av USA. Speciell här i Sverige kan man känner det även tydligare, än i mitt gamla Hemland BRD=Bundes Republik Deutschland

Kommentera