Riksdagsvalet 2018

VALET 2018. Nu är det cirka 13 månader kvar till riksdagsvalet 2018. Riksdagsval2018.se genomför nu en opinions-undersökning, resultatet redovisas på riksdagsval2018.se.  Efter runt 80.000 röster är läget som nedan. Hur seriöst det är får var och en bedöma. 

Tyvärr har jag inte lyckats ta reda på vem som ligger bakom sidan, men läs gärna om de viktigaste frågorna och rösta.

35 thoughts on “Riksdagsvalet 2018

  1. Till Peter Kostin: Hade S skött sig o bedrivit en riktig politik för arbetare o småfolk hade man haft 45% än idag. SD är mycket ett protestparti dit missnöjda väljare går. Jag som missnöjd sosse kommer att välja soffan 2018. S bäddar för SD.

    • Så är det. vid valet 1970 fick Palme och sossarna 45,34%. Där hade man säkert varit nu okså om man bara hade lyssnat till väljarna. Jag är övertygad om att S inte tappat så mycket till SD om man fortsatt på Ingvar Carlssons linje ”Sverige är fullt” (Luciabesutet 1989). Den här förklaringen til det beslutet tycker jag är lite klämmigt ”Bakgrunden ansågs vara den rekordstora flyktingströmmen till Sverige under andra halvåret 1989, då 20 000 personer kom”

  2. Svetsar´n är en djävla skit, som sossar baxat ända hit.
    Valet kommer sent om sider, då i svetsar´ns röv det svider.
    Ingen nämnd ock ingen glömd, ni hittas var ni än är gömd. Hoppas SÄPO hittar hit, ni skall få ett varmt välkomnande.

  3. Istället för att springa runt och hoppas och tro på en förändring så föreslår jag att varje svensk förbereder sig på krig och anarki på gator och torg för det är dit vi är på väg, inget val kommer att göra skillnad och det spelar överhuvudtaget ingen som helst roll vem som vinner valet för Sverige är redan förlorat sedan årtionden tillbaka. Det är dax att vakna upp och växa upp och inse detta, se till att ni har mat och vatten hemma för lång lång tid framöver men se också till att ni har flertalet vapen hemma så ni kan försvara det ni äger och era nära och kära, och kan man fly landet så bör man också göra detta ”för det är bättre att fly än illa fäkta” som ett gammalt ordspråk lyder, för ingen har rätt att tycka illa om en om man väljer att fly landet, jag själv kommer lämna eländet bakom mig när det tryter det råder det inget tvivel om, det finns inget kvar att försvara här i Sverige så länge som det Svenska folket vägrar vakna upp, dom får helt enkelt skylla sig själva.
    Och det viktigaste av allt är att det är dax att sluta betala skatt eftersom du ändå inget får något tillbaka från samhället av all den skatt du betalat in, det svenska samhället är din värsta fiende i dax läget och under rådande styrande.

    • Ja du, vad jag vet är det en kärring som är etter värre. Du vet, Fan visste inte att han var i helvettet innan hans svärmor kom dit

  4. Man tjatar om att ta ifrån de skjutglada gängen vapen medborgarskap id kort och försörjning d.v.s. rån inbrott mord och utpressning. Ett bättre förslag är nog att ta ifrån politikerna makten och genom revolt rensa ut båda de destruktiva gängen. Svetsar´n kan inte, Eliasson kan inte, Morgan kan inte, sjuljugarna törs inte, vad återstår?

  5. Svetsar´n med sitt råa och brutala utseende har nu passerat schizofrenins bortre gräns. Han inbillar sig att kunna locka SDväljare att rösta på social- demokraterna 2018. Hur kan man vara så hjärnsjuk utan att några stadiga herrar i vita rockar hämtar in honom för behandling?

  6. SIFO presenterade i dag sin väljarbarometer för augusti månad.
    Väljarstödet för SD Blev där 18,3 %.
    Vid valet 2014 missade SIFO SD:s resultat 25,5 %. Jag justerar dagens värde från SIFO med den felprocent, de hade några dagar innan valet 2014. Det blir då 18,3 X 1,25 = 25,45.
    Detta överensstämmer bättre med resultaten från Sentio och Yougovs, som var nära verkligheten med sina resultat några dagar innan valet 2014.
    För dem som tror på SCB, Novus, Demoskop och SIFO, kommer valet 2018 antagligen att bli en stor negativ överraskning.

    • Spelar ingen roll hur du än räknar mellanvalssiffror. Det är andelen väljare på valdagen som räknas. Sedan finns det förändringar i svensk politik som kan vara av ondo för SD. Bl.a S har flaggat upp för människors och rikets säkerhet, en fråga som SD ägt. Hur många f.d S-väljare kommer att lämna SD och gå tillbaka till S?. Så ta och lugna ner er och inbilla er ingenting. För även om SD får 40% så kommer dom inte att påverka politiken som förs. Och ett SD på 51%, tvivlar på det.

  7. Trösklarna på sandlådan måste sänkas, på två mandatperioder har inte sju lådan.klövern politiker lyckas med att kravla sig ur

    • Ska stå, på två Mandat perioder har inte sju klövern politiker lyckats att kravla sig ur lådan.

  8. Över 70% verkar inte särskilt realistisk, men nog tror jag att vi får över 50%. Detta grundar jag på att det andra partiet alltså 7-klövern inte klarar av att ta sig ur sandlådan.

  9. Jag skriver igen .Sossarna får mer än 4 % då är det lögn så det visslar om det.Då är det fiffel och båg, som allt annat i sossarnas land.Jag fattar inte att dom inte skäms.Dom har kört landet till botten och det händer fortfarande ingenting,svetsarn hör man ingenting om ,spyan eliasson gör ingenting,det är skjutningar varje dag.När tar detta Slut? MVH Adolf

  10. valet är nog mycket nära (den som i enkäten) om det
    gällde att rösta fram det finaste för alla och envar…nu
    består inte Fårskocken enbart av DJURGÅRDARE

    I en äkta gallup är alla Djurgårdare, fast de inte själva
    vet om detta…men det ligger alltid där å gror i det
    undermedvetna…mao om alla vore ärliga så skulle
    minst 72% av alla Svenskar vara Djurgårdare…
    …ett tydligt exempel på detta kommer alla ”tummar
    ner” på detta inlägg att visa…jag skulle därför bli
    skitnöjd om ni alla är ärliga å sätter ”tummen upp”

    • Ingen aning men siffrorna går inte att lita på eftersom det är möjligt att rösta hur många gånger som helst (använd ’incognito’ eller släng kakorna efter varje röstgenomgång). Synd, det skulle vara bra med en obunden undersökning som inte styrs efter politiska önskemål.

  11. Gärna, då är det slut på käbblet, dvs rödgröna röran kan dra sig tillbaka. Rösta på det enda rätta i detta katastrofläge som 7 klövern har satt oss i. Vi har inte valt detta helvete. Gå tillbaka till 60 talet och bygg upp detta land igen.

    • Om siffrorna stämmer så backar SD, från 20,1% i juli till 16,% i augusti. Jag tror, helt ärligt, att man får vara glad om SD får samma siffror som i valet 2014. Jag kanske är pessimist, men siffrorna talar sitt tydliga språk.

      • Du har tur ”att tro” inte ännu är straffbelagt för oss ursvenskar.
        Eller känner du dig säker p.g.a. ditt familjenamn ?

      • Mr Q, Jag grundar min tro på vad statsvetaren Sören Holmberg sa ”Regeringen Reinfeldt är rökt”. Det var mellan valen 2006 och 2010. Alliansen hade väldigt starkt gått bakåt i väljaropinionen. Men när det kom till valdagen så visade det sig att Alliansen trots domedagsprofetia kunde regera i ytterligare 4 år. Men kolla in den länkade sidan så ser du att SD backat mellan Juli och Augusti,
        Och vad beträffar mitt efternamn så saknar det all betydelse för vad jag skriver.

  12. Grymta månde grisarna, när den gamle galten dör ….Över 70% verkar logiskt och vettigt tycker jag. SD i mitt hjärta !

  13. Kan hjälpa dig en aning Pettersson…Det är i n g e n med bindning till den svenska PK-pressen !!
    Samtidigt får man en känsla av,att det är en förhoppningsfull optimist….

  14. Skulle den delen av den Svenska valmanskåren som dagligen berörs av invandringshelvetet rösta efter sunt förnuft stämmer siffrorna. Nu vet vi av erfarenhet att Svenska folket är ett räddhågset folkslag så trots att val är anonyma och privata så darrar många sosseväljare i knävecken för att överge det parti som deras tidigare generationer alltid röstat på.

    • Skulle inte säga ”räddhågset” utan snarare ”konservativt”. Vid valurnan röstar de flesta som de alltid gjort. Sedan har vi dom som är rent av korkade som resonerar som så ”farfar röstade S, pappa röstade S därför måste också jag rösta S”

  15. Det skulle innebära att de svenska väljarna aldrig varit mer eniga.

    Ett resultat som borde få alla som strävar efter att vi skall göra det tillsammans att jubla högt.

    SD i majoritet i en riksdag där även V, S, C och M ges ett visst utrymme.

    • Den dagen SD får majoritet i riksdagen sammanfaller med den dagen då helvettet fryser till is, eller fan blir kompis med sin svärmor

Kommentera