En uppfriskande Norgehistoria om några som var ute och cyklade

– Det är inte möjligt. Det är det sjukaste jag har sett, sa TV2-kommentatorn Christian Paasche.

– Det här får inte ske. Det är en fullständig katastrof.

På tävlingens officiella hemsida förklarade man händelsen med att personen som skötte bron var ny på jobbet.

”Orsaken är uppenbarligen att det var en person som var ny på jobbet på kontoret som kontrollerar bron, och han hade inte fått informationen om tävlingen och ingen kollade på live-bilderna från bron”, skrev arrangören.

Nu har arrangören gett sin förklaring till skandalen. ”Händelsen har fått stor uppmärksamhet i medierna och vi vill av den anledningen redogöra för det hela”, skriver de i ett pressmeddelande.

”Bron fjärrstyrs och övervakas från vägtrafikkontoret i Oslo och procedurerna för varning och öppning av bron är tydlig. Vi betonar att vi som arrangör har följt rutinerna, det vill säga meddelat vägtrafikkontoret i god tid om att det pågår en World Tour-tävling på cykel, och att bron därför inte ska öppnas förrän vår kommandocentral ger besked”.

Arrangören skriver även att de fått bekräftat att meddelandet blivit registrerat hos vägtrafikkontoret.

”Att bron ändå öppnas exakt klocka 18.00, bara sekunder före cyklisterna anländer till bron, är naturligtvis mycket beklagligt. Vid den tidpunkten fanns det även motorcykelpolis på bägge sidorna av bron med blåljus. Sportsligt blev tävlingen starkt påverkad av händelsen och vi fick inte den avslutningen som vi hade önskat oss.”

Det blev till slut Chloe Husking från Australien som tog hem etappen.

15 thoughts on “En uppfriskande Norgehistoria om några som var ute och cyklade

  1. Trots dubbla cykelbanor så ska vissa friskusar med racerhojar cykla bland bilarna som har hastighetsgräns 30 eller 40 km/tim och inte räknar med uppstickare från sidan. Olycksrisken är mycket stor. Sannolikheten i dagens miljöprioritering att det ändock blir bilisten som döms skyldig är nog given.

  2. Finns en dansk också: Copenhagen Marathon arrangerades 1981 för
    första gången. En löpare gick loss och passerade en bro!! Då gick den upp, bron alltså, och han vann med 8 minuter….

  3. Och vad var problemet?
    Att cyklisterna fick vänta på broöppning, är det ett problem?
    Cyklister är ju prioriterade på väldigt många sätt i samhället, med både egna cykelvägar och cykelleder och då föreslår jag att dom kan cykla där och inte störa oss bilister ute på vägarna!
    Det är ju också faktiskt vi som betalar för vägarna och inte dom!
    -Jag antar att Norge har ungefär samma typ av skattesystem som vi har!
    Janne

    • Kan faktiskt bara hålla med, dessa fanskap till cyklister som är ute i vägbanorna där bilar kör har fan ingenting där att göra överhuvudtaget dom skall förpassas till cykelbanorna som är gjorda för cyklister och inte bilar och har kostat mängder med skattepengar att bygga, hur fan skulle det se ut om vi bilister började köra bil på cykelbanorna.

  4. Men det var väl skönt för de stackars tjejerna att få vila en stund innan slutspurten!

    Var det kanske en socialdemokrat som styrde bron;
    Jämställdhet är det som gäller!
    Ingen ska vara bättre än någon annan!
    Även den sämsta ska ha en chans att vinna.

    De borde ha röstat om startposition när bron stängdes.
    D.v.s. ge inte upp även om du är sämst!

  5. ”Vi betonar att vi som arrangör har följt rutinerna, det vill säga meddelat vägtrafikkontoret i god tid om att det pågår en World Tour-tävling på cykel, och att bron därför inte ska öppnas förrän vår kommandocentral ger besked.”

    Nu är det inte riktigt så det fungerar. Arrangörerna hade begärt och fått tillstånd fram till 18:00. Cyklisterna kom fram till bron 18:00:15. Vejdirektoratet gick på de angivna tiderna som arrangören glömt att uppdatera. Förseningen lär ha berott på motvind. 😉

    • Eller att ha förlagt tävlingen till ett område,som inte berördes av broar och allmän trafik !

Kommentera