Inga-Britt Ahlenius: ”En gåta att Löfven kunde undanhållas informationen”

INRIKES. Inga-Britt Ahlenius, tidigare chef för FN:s internrevision och fd generaldirektör Riksrevisionsverket, skriver på SVT Nyheter ”Jag har arbetat 17 år i regeringskansliet, varav en period också som statssekreterare. Det är mig faktiskt en gåta hur det är möjligt att statsministern under 1 1/2 år undanhålls en så viktig information som den om vad som inträffat i Transportstyrelsen”

Inga-Britt Ahlenius som fick sparken för att hon var kritisk mot finansminister Bosse Ringholm (S) och socialdemokraternas sätt att sköta staten år 2005 har en några vettiga synpunkter.

”IT-skandal” är kort och Twittervänligt, bara tio tecken, men flyttar som begrepp fokus från det som är den verkliga frågan – ett ledarskaps- och ledningshaveri, främst i Transportstyrelsen och dess styrelse men också i form av den förvirrade hanteringen i regeringskansliet.

Det är regeringen som utser verkschefer. I RF stadgas att utnämning skall ske ”endast efter förtjänst och skicklighet”.

Frågan man ställer sig är på vilka grunder, på vilka meriter och efter vilken process regeringen tillsätter chefen för en så komplicerad myndighet som Transportstyrelsen – 1800 anställda i en regional organisation, en omslutning på mer än två miljarder, med ansvar att ta in skatter och avgifter, att hålla nationellt känsliga register under särskilda lagar.

Frågan är generellt länge debatterad, men Sverige måste till sist få en ordning som innebär att regeringen konsekvent tillämpar en öppen rekryteringsprocess för verkschefer, där tjänster utlyses offentligt med tydliga meritkrav angivna.

En process till exempel i linje med FN:s antikorruptionsstadga.

Kortfattat vill Ahlenius:

  1. Öppen tillsättning av chefer ”endast efter förtjänst och skicklighet” . Det enskilt viktigaste.
  2. Återinfört och utvidgat tjänstemannaansvaret
  3. Utbildning, chefer och tjänstemän måste utbildas i etik och moral. En etisk kod för att jobba åt staten.

Om ni undrar varför inte den erkänt skicklige Inga-Britt Ahlenius inte fick jobba kvar så läs om Den moraliska rötan i rörelsen

41 thoughts on “Inga-Britt Ahlenius: ”En gåta att Löfven kunde undanhållas informationen”

  1. Otroligt att det inte finns en diskussion om just tillsättning av myndighetschefer, som motsvarar kompetens kraven. Den nuvarande genomkorrupta ordningen med partipolitisk nepotism är avskyvärd och borde likt en bomb brisera i vilket normalt demokratiskt samhälle som helst. Men icke, i Sverige fortsätter svågerpolitiken med jubelidioter på viktigaste posterna i statsförvaltningen, och media blundar och folket sover. I Polen går man ”man ur huse” och är något vi skulle behöva mer än någonsin.

  2. Löfven är en lögnare. Hela eliten jobbar på att lögnen ska bli sann. Finns det större Idioter på Guds Gröna jord ?????

  3. Inga-Britt är en fantastisk kvinna med oomtvistad integritet och en nagel i ögat för rövarpacket. Så pass begåvad att t.o.m. hela FN fick stora darren.Är ganska övertygad om att hennes kraftiga fördömande EJ kommer att rullas ut i SVT.

  4. Den där röv med öron visste någ säkert men nu offras bönderna för att skydda Röfven. Och i framtiden vankas det nya lukrativa Job för dem när dammet ha lagt sig.

  5. Löfven har tydligen blivit informerad att det skett terrorattentat i Spanien, för han ”tänker på alla som inte fått kontakt med sina nära och kära”. Hade jag varit statsminister hade jag ju skrivit anhöriga i stället för floskeln ”nära och kära”, men smaken är ju som baken säger dom.

  6. Själv tror jag inte för ett ögonblick att han inget visste, men
    som så mycket annat så skulle det tigas ihjäl för så jobbar
    Sossar, det gäller att hålla väljarna utanför all skumrask som
    sker i regeringskansliet.

  7. Jag tror att idioten löfven visste allt.märkligt att en statsminister är så dåligt uppdaterad.tyder på en arrogans och maktgalen person.pampfasoner.han är borta nästa val.fast jag tycker man borde göra en misstroende förklaring mot honom.

  8. Det är en stor skam att denna utomordentligt kompetenta,rakryggade och ärliga Inga Britta Ahlenius fick sparken av sjukklöverligan,en ärlig och plikttrogen GD som hon var passade inte de grovt kriminella i socialistjuntan som älskar korruption,maktgalenskap och piratfasoner,Inga Britta Ahlenius blev en nagel i ögat på rövarpacket som vill ägna sig åt allehanda lagbrytande aktiviteter för att sko sig själva på svenska folkets bekostnad bakom lyckta dörrar.All heder och respekt till Inga Britta Ahlenius ! Sverige behöver många många fler som denna hedersvärda kvinna.

    • Men det är just sådana som hon som inte passar in i
      myglarsällskapet, man kan inte vara ärlig och
      rakryggad bland Ryggkliare! För annars borde hon varit
      självskriven om det handlat om att ha ärliga
      medarbetare, nej då tillsätts hellre sådan som den
      så kallade Rikspolischefen.

  9. Svenskar, ni slumrade så länge och lät ledarnas korruption breda sig och bita sig fast i ert och era barns kött. Ni är definitivt förlorade, ni saknar även viljan att kasta bort kommunist-islamisten ”Mia” från bloggen. Kan man hoppas på bättre prestation från er sida ? Ho, ho, ho !

  10. Det är väl självklart att S Röfven fick information om detta. Han är bara intresserad av att stanna kvar och glänsa i rampljuset och behålla sin skyhöga lön´så länge det går.
    Med tanke på att denne intelligensbefriade person fått en sådan befattning ljusår över hans kunskapsområde får vi nog räkna med att denna förvuxna fästing kommer att bita sig fast även om sozzarna förlorar valet.

  11. Inom partiet ljuger man naturligtvis som vanligt för att skydda ”den store ledaren”.
    Naturligtvis var Löfven underrättad. Men inom S föredrar de lögnen före sanningen.

  12. En annan gåta är att Röfven, jag jag kallar honom Röfven för han är en liten röv med för stor makt. Hur kunde en icke polis blir polischef. Lös den gåtan om ni kan.

    • För att han är trogen social”demokrat” precis som Lenin, Trotsky, Stalin, Nelson Mandela, Castro, Mugabe m.fl. Meritokratin försvann med nationalsocialismen och nu är det uselhet som premierar. Detta då social”demokrat” blir man bara om man är just usel, felprogrammerad och ond.

    • Hur EN icke polis kunde bli polischef beror nog på att de flesta tidigare rikspolischefer inte varit poliser.

  13. Finns bara två alternativ antingen är han helt inkompetent och har inte styrning och kontroll på någonting.
    Eller så har allting gått ut på att skydda Löfven från att bli inblandad.
    Jag tror på bägge alternativen för i annat fall så hade inte Ygeman gått direkt till ett nytt toppjobb och blivit utlovad en ny ministerposter efter valet.

    • Det blir än mer bekräftat av hanteringen av Hultqvist. Snart har även han en annan inflytelserik position. Ny RPC?

    • Jag tror att Löven är den som beordrade detta spektakel men som sedan när det blev uppdagat beordrade sina undersåtar att hålla käft om det.

  14. Att anställa som FN gör betyder förmodligen ingen förbättring, maken till denna koloss på lerfötter lär vara svår att finna.

  15. Till anställda inom stat, kommun och landsting, det är dags att ta bladet från munnen och avslöja mer skit!. Skit flyter………….
    Såklart gäller missförhållanden även Alliansen,
    Dom senaste valen visar att någon direkt demokrati egentligen inte
    existerar.

    Det man går till val på måste ha en rimlig chans att kunna uppfyllas
    annars måste man ta ansvar sina lögner och det man mörkar.

    Dolda agendor har Svenska folket fått mer än sin beskärda del av
    när Alliansen vann valet och nu får vi smaka på nya ”bullar” med jävligt lite smör i!!
    Reinfeldt/Borg sprang 8:or runt ett ofantligt svagt Socialdemokraterna som tycker att alla är lika och lika mycket värda, vilket är en stor fet lögn.

    Framtiden ser inte speciellt ljus ut för en vanlig ”jobbare”

    Mitt tips, samla i ladorna ……………….

    • Eller sälj ladorna till idioter för fantasibelopp för lånade (av juden upptryckta) låtsaspengar och dra till något land där de fortfarande har judemedvetenheten i behåll.

  16. Det är väl ingen tvekan om att Löfven ljuger, den som tror något annat är dum i huvudet.

  17. Inga-Britt Ahlenius är en omutbar ärlig kvinna med giftig gadd som naturligtvis inte passar det korrumperade etablissemanget. Den enda GD som mig veterligt tillsattes efter förtjänst och skicklighet.

  18. Att ”sossarna” aldrig kan få tag på kompetent folk, är för att partiboken styr tillsättningarna i första hand, sedan kompis och svåger tillsättningar i andra hand.Det har varit kutym sedan sjuttiotalet.Kompetens kommer sist.
    Att Löfven vetat om haveriet i transportstyrelsen är lika säkert som amen i kyrkan.
    Ett land som styrs av inkompetenta politiskt tillsatta personer har ett sista före datum och den har börja synas. När har en sådan samling någonsin, i nått land åstadkommit annat än kaos och samhälles haverier.

    • Nja, för det gamla Sverige, men inte för det nuvarande jude, neger, babbe, arab, muslim, hbtqPedofilNekrofil och idiot helvete som blivit. För detta Sverige är hon ett hot.

  19. Svetsarn har säkert vetat om detta mycket längre än han vill erkänna. Finns nog inte dokumenterat så han klarar sig nog.

    • Det togs ju varken abort på avskrädet och han slogs inte ihjäl av någon under sin uppväxt (vilket kan betecknas vara ett under, jag hade med all säkerhet slagit ihjäl fanskapet bara på det utvecklingsstörda träsktroll-utseendet om han någon gång kommit i min väg). Tänk vad världen hade besparats lidande om t.ex. hela Rotschild-klanen Förintats tillsammans med sådana som Röfvén, Reinfläsk, Sahliv med många fler. Världen stryrs och befolkas av sådana lågt stående vidriga och onda individer så att himlens alla änglar gråter.

Kommentera