Churchill, Hitler och Islam

ISLAM. Winston Churchill talade nedsättande om Islams och muslimers inverkan i sin bok The River War från 1899:

”Hur förfärliga är inte de förbannelser som anfäktar muhammedanismens anhängare! Förutom det fanatiska raseri som är lika farligt för en man som rabies är för en hund, finns den där förskräckliga fatala likgiltigheten”.

Albert Speer säger i sin bok från 1969, Inside the Third Reich, att Adolf Hitler beundrade Islam:

Ni förstår det är vår otur att vi har fel religion. Varför har vi inte japanernas religion, som betraktar offer för Faderlandet som den högsta guden? Den muhammedanska religionen skulle också ha passat oss mycket bättre än kristendomen. Varför skulle det bli kristendomen med dess ödmjukhet och slapphet?

(1) Andra världskrigets ärkefiender hade samma uppfattning om Islam, de såg det som en krigsreligion – skillnaden är att Churchill djupt beklagade dess ”fanatiska frenesi” medan Hitler beundrade att den representerade motsatsen till ”ödmjukhet och slapphet”.

(2) Dessa ståndpunkter ekar i Västvärlden idag. Paul Weston, en högerkandidat till Europaparlamentet, tog ställning genom att offentligt läsa från The River War vilket ledde till hans arrestering. Fascister beundrar fortfarande vad de uppfattar som Islams grymhet och vill alliera sig med det: ”Jag sänder mina djupaste välgångsönskningar till de som utkämpar heligt Jihad mot Västvärldens dekadenta, svaga och judiskinfluerade samhällsinfrastruktur” skrev August Kreis, en ledare för Aryan National som låter som Hitler.

(3) Dagens Vänster ser muslimer inte som stridslystna utan som offer som utnyttjas av kapitalismen, plågas av sionismen och diskrimineras av ”Islamofobi”. Detta visar på ett nytt synsätt, ett utan prejudikat från Andra världskriget.

(4) Hur västerlänningar ser på Islam och muslimer kan säga mer om dem än om Islam eller muslimer. (24 juli 2017)

Churchill kallade Mein Kampf, ”den nya Koranen av tro och krig: svulstig, mångordig, formlös men genomsyrad av sitt budskap”. För detaljer se bloggpost från 2008 här.

Daniel Pipes

5 thoughts on “Churchill, Hitler och Islam

  1. Churchill läste mycket om islam på 20-ralet. Tror 1:a moskén i Europa byggdes i London och detta strax efter 2:a världskriget. En viss del av muslimer i Malmö anklagar GB för hjälpt till bygga upp Saudi Arabiens wahabbistiska islam. Kallar den skit. Frågan är väl bara när muslimer börja kriga mot varandra i Sverige?

  2. likheten mellan Nationalsocialisterna och interNationalsocialisterna är att de vurmar för den totalitära organiserade brottsligheten islam. Totalitära system exempel: Rinkeby Hjulsta Tensta Akalla där bara socialist toppar som galna Hersi ska styra, och svenskar ska inte äga någonting, bara hyra av kommunen.

  3. Excellently well and wisely phrased, Sir Winston!
    God bless our native soil
    and may the devil take
    the archbishop!
    Andreas 😃👍

  4. Nu kan man istället få höra att man är nazist (och främlingsfientlig) om man inte tycker om Hitlers favorit-religion islam, underligt vad tiderna och de politiska ideologierna förändras…

Kommentera