593 migranter räddades på en dag när de försökte nå den andalusiska kusten

INVANDRING. Den skarpa och dramatiska verklighet som visar sig i Medelhavet varje dag markerade en ny milstolpe i går med räddandet av 593 migranter i sundet vid Gibraltar och Alboransjön som är den västligaste delen av Medelhavet närmast Gibraltar.  

Totalt försökte 15 båtar nå den spanska kusten. Denna siffra är en av de högsta under senare år med migranter som försöker ta sig till Andalusien. I gryningen räddades 139 personer och tidigt på morgonen, tillsammans med 200 andra, alla män i fyra båtar utom två barn som var vid god hälsa.

Senare kom 169 migranter, varav 14 kvinnor och fyra minderåriga i olika farkoster bland annat en vattenskoter.

Gårdagens presenterade en av de högsta siffrorna som registrerats under de senaste årens ankomster av invandrare, men långt ifrån rekordet den 12 augusti 2014 då 920 personer anlände till Cadiz.

Den europeiska gränsförvaltningsbyrån (Frontex) och varnar för detta migrationsfenomen . Enligt till data som hanteras av byrån 2300 invandrare nådde de spanska kusterna under juli månad, ett belopp fyra gånger högre än samma månad förra året.

-Pettersson noterar att spanska myndigheter inte en enda gång nämner ordet flyktingar som är det vanliga i Sverige. Spanjorerna föredrar invandrare och migranter.

Antalet är dock väldigt litet jämfört med när det var som värst i Sverige under hösten 2015, då det vissa dagar kom över 1500 personer och över 10000 i veckan men då var naturligtvis alla flyktingar…

 

El Mundo

12 thoughts on “593 migranter räddades på en dag när de försökte nå den andalusiska kusten

  1. ”Befolkningstillväxten på Jorden är helt oacceptabel. Man måste stänga gränserna. Allt ekonomiskt bistånd till Afrika borde avslutas direkt. Man ska endast dela ut kondomer. När folk flyr från Afrika räddar man dem på Medelhavet och jag får tårar i ögonen när jag tänker på hur oförnuftigt detta är. Det skulle vara naturligt att ens ett litet överskott drunknade i Medelhavet. Men inte ens det låter man ske. Att begränsa överbefolkningen på Jorden är det enda sättet att rädda människosläktet. Varje ny människa på denna jord betyder att si och så många fjärilar, insekter och växter sopas bort” (fritt översatt).

    Pentti Linkola, finsk miljöfilosof och miljövän som uttryckt sina oförändrade åsikter i decennier. http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005328364.html

  2. En mer intressant angelägenhet är vilka som skall rädda européerna från inkräktarnas härjningar. Ingen extern räddningspatrull lär hasta tillstädes och allt kommer nu an på huruvida folken – de stora massorna – förmås komma till insikt om det gravt allvarliga läge vi alla tvingas ta hänsyn till, och därmed etablera massiva protester mot den destruktiva och folkföraktande politik EU dikterat.
    Andreas.

  3. Titta på filmen igen!
    Jag blir lite fundersam att nästan alla männen har samma/lika skor.
    Dessutom kar många likadana, vita byxor.
    Allt ser ut att vara nytt.
    Konstigt om de flytt från krig och elände?

    Jag är övertygad om att invasionen av Europa av muslimer är noga organiserad och planerad.
    Jag är också övertygad om att ordet ”människosmugglare” är ett sätt att dölja den islamska organisationen.
    Jag är dessutom övertygad om att jag är nästan ensam om att se sambandet, syftet och organisationen.
    Vi är alla förda bakom ljuset och lurade.
    En organisation, likvärdig med Hitlers men med en mer sofistikerad teknik.

    Islam är en enorm organisation med en enorm styrning av de hjärntvättade medlemmarna i sekten.

    Eftersom regeringen, SÄPO ooch försvaret inte hindrar invasionen
    av vårt fosterland så måste vi organisera oss och göra det själva.

    ”Grannsamverkan”!

    Jag är rädd!
    Känner du dig trygg?
    Alla muslimer är muslimer!

    • age
      Jag såg i somras vid ilaliensk-franska gränsen precis det som du har noterat.
      Mycket organiserat enligt mig !

  4. Om de är i sjönöd ska de naturligtvis räddas i enlighet med sjölagen.
    Men de ska lika naturligt återbördas till det land de kom ifrån.
    De dumbommar som vidarebefordrar asylturisterna till Europa hjälper ju bara människosmugglarna till mer lättförtjänta pengar.
    Typ Gula båtarna med Robert Aschberg.

  5. Det beror på följande. Det var många som hoppade över staketet i Ceuta för två veckor sedan. Några gränspoliser blev skadade och en del blev kullsprungna, lite stölder som följer i spåren på dem. Gränspolisen får inte bära vapen. Då kom minst 1000 springande med spjut, påkar, knivar och diverse tillhyggen. De rusade som en hord och sprängde gränsstationen. Den stängdes då man inte kunde garantera säkerheten för invånarna och polisen. Den skulle öppnas idag för kommersiell trafik. Vet inte om det skedde då det råder red alert i Spanien idag.
    De tog då jollarna och gummibåtarna. Det var mycket att fiska upp då de inte har flytväst och de flesta inte kan simma.
    De kommer från Subsahara där de vandrar på som ett lämmeltåg. Marocko sätter ut dem i öknen ibland med en vattenflaska. De är som Duracellkaniner och vandrar tillbaka, en del dör.
    Ena terroristen kallas för spansk medborgare och är från Melilla, den andra enklaven

  6. Under bildt så fick 60000 bosnier permanent uppehållstillstånd i Sverige, inte hade vi en folkomröstning i den frågan………………………….
    Annie vill ha 30 miljoner invällare, inte kommer vi att ha en folkomröstning i den frågan………….
    Vi vill att regeringen AVGÅR inte kommer vi att ha en folkomröstning i den viktiga frågan…………
    Vi lever i en diktatur !

Kommentera