Fordon har kört in i fotgängare på La Rambla – många döda och många skadade i terrordåd

TERRORISM. Ett fordon har kört in i en folkmassa på det populära turiststråket La Rambla i Barcelona, Spanien skriver El Pais. Flera personer uppges vara skadade, uppger spansk polis som varnar allmänheten för att hålla sig på avstånd från Plaza Catalunya. Enligt La Vanguardia ska ett tiotal personer ha blivit påkörda.

Spanska polisen på Twitteruppmanar människor att tänka med huvudet, hålla sig borta och inte sända bilder från platsen.

UPPDATERAT. Spanska medier rapporterar att det pågår ett gisslandrama i närheten av La Rambla i Barcelona, där en skåpbil körde in i en folkmassa under eftermiddagen. Flera gärningsmän ska ha barrikaderat sig på en bar, säger poliskällor till El Pais. Polisen betraktar påkörningen i Barcelona som en terrorattack. Minst en person ska ha dött och ytterligare 20 personer ska ha skadats. Uppgifterna är inte bekräftade.

-Pettersson säger dock att glöm inte att detta har inget med islam att göra. Det är ett missförstånd, islamister är fredliga, från Gibraltar till Filippinerna…

Åkesson år 2009: ”dagens mångkulturella svenska maktelit är så totalt blind för farorna med islam och islamisering”

La Rambla som de vanligen ser ut…

34 thoughts on “Fordon har kört in i fotgängare på La Rambla – många döda och många skadade i terrordåd

  1. Dom skyldiga för all den jävelskap som Islam ställer till i vårt land vilar
    till hundra procent på Sju klövern politiker och dom som gav dem deras röster

  2. Vad gäller lastbilsattacker så är det bara anmälningsbenägenheten som ökat. Lika många attacker inträffade på 1950-talet……

  3. Sånt här har väl alltid pågått….. Det är bara anmälningsbenägenheten som ökat….

  4. 13 döda och många skadade efter att skåpbilen kördes 600 meter uppför Ramblan.
    En av attentatsmännen heter Driss Oukabir enligt spanska medier.

    Det låter inte som en typisk spanjor….

  5. Alla dessa som skrikit sig hesa över Trumps uttalande om en död, är de 13 ggr så upprörda nu?

  6. Och Stefan Löfven låter meddela att han är förfärad över händelserna i Barcelona?? Men att det är sådana typer som han massimporterar varje dag, det är tydligen inget han bryr sig om eller förfäras över?

  7. Tänk bara: 100 ?, 200 ?, 300 …hur många som helst potentiella martyrer sitter nu på ett stort torg mitt i Sveriges huvudstad ….Vilka tankar snurrar runt i deras skallar under det tjocka svarta håret ? Sänk inte garden !

  8. De medskyldiga som ha offrens blod på händerna är politikerna, lika skyldig som de som körde bilen.

      • Folk är inte så dum som man tro, de är mycke dummare.
        Svenska är som en flock får efter årtionden av S hjärntvätt.
        Från Vaggan till graven ha de låtit sig styras av makthavarna.
        Inte behövt tänker själva.

  9. Det som är det jävliga att höra alla floskler som politikerna kommer att rabbla upp igen, istället för att göra någonting. Ni vet vad jag menar.
    Solidaritet, stå enat mot våldet bla bla bla bla.

    • Ja visst är det förjävla bissart alla dessa floskler gång på gång. 0% handling 100% floskler och skitprat varje gång nått sånt här händer.

  10. Det är dags att skicka tillbaka alla mordiska muslimer, som invaderar vårt land.
    Varför skall vi svenska skattebetalare av regeringen tvingas att stå för dessa invasionstruppers försörjning?
    När skall våra politiker begripa att nog är nog?
    De hycklande politikerna måste förpassas bort från makten. Vi måste få en sverigevänlig regering vid valet 2018!
    Hur svenska politiker på mindre än 20 år lyckats förstöra vårt tidigare så väl fungerande land är helt osannolikt. Men ändå är det just det, som de har lyckats med. Alla svenskar, det är dags att vakna!

  11. Det som nu sker i Barcelona är att polisen söker leda bort alla som finns inom avspärrade området kring La Rambla.Detta eftersom man misstänker,att islamisten befinner sig i en bar på en tvärgata.Vidare släppte man också nyss en nyhet,att det fanns ytterligare en skåpbil som man tror skulle hämtat upp terroristen.Detta misslyckades och bilen for raskt därifrån… Typiskt fega muslimer när vi sammanfattar vad som skett.

  12. Nu kommer den verkliga chockrapporten från spansk sida. Hela 13 personer uppges döda.Vidare utgår man nu ifrån att terroristen som körde skåpbilen är nordafrikan från.Man hittade i bilen ett pass som var utställt på denne person som nu sökes.Vidare finns det uppgifter som är obekräftade att polisen ställt om en byggnad där man misstänker att den sökte finns.

    • I kommentaren i spansk TV nämndes även,att man misstänker en grupp om totalt fem terrorister som man har namnen på.

  13. Gör genast Jimmy Åkesson till sakkunnig och chef för avdelningen mot våldsbejakande extrimism. Han fattade för tio år sedan vad det var frågan om. Pajarna som sitter och har suttit där är ett skämt. Största skämtet var Mona salin.
    Vi ger inte politikerna ansvarsfrihet i denna fråga. Stäng gränserna för afrikaner och muslimdjävlar från Mellanöstern. Släng ut alla muslimdjävlar som inte gör rätt för sig.

  14. Det tycks nu enl.spanska TV finnas två dödsoffer. Vidare sändes varning ut,som tyder på att man utgår från terrordåd. La Rambla vore klart ett mål som väcker uppseende även i de islamistiska länderna. Gatan är annars väl bekant som ficktjuvarnas (zigenare) huvudort i Europa.

    • Det finns så många olika terrorberättelser och rykten,om ens det ena,sedan det andra… Vad statliga spanska TV uppger,är i stort vad jag tidigare skrivit.Vad gäller två,eller en död finns olika uppgifter.Vad som tycks vara fakta är,att c.a 20 personer skadats och befinner sig nu på sjukhusen.
      Polisen söker föraren som sprungit från platsen.En c:a 1,70 lång man,men i övrigt mycket vaga uppgifter.Om det nu är terror i Spanien,har de varit befriade från sådant enda sedan tågattentatet.

  15. Dags för spanjorerna att protestera som italienarna.
    Mannen i början av klippet säger det som är viktigt, dessa som dräller in har inga vaccinationer och våra yngre generationer har inte det heller blivit vaccinerade. Det bedömdes att vissa sjukdomar var utrotade i Europa efter WW2 så vaccination var inte längre nödvändig !
    Detta utsätter nu politikerna våra barn för att bli smittade av afrikas sjukdomar, det har plöjts in miljarder till afrika från västvärlden under decennier och var hamnade pengarna ?
    Jo i fickorna på kurrupta ledare och deras entourage !
    https://vid.me/WW1Hx

Kommentera