Sveriges Radio: kraftiga protester mot avvisningar men inget om dem som är för avvisningar

MEDIA. I över två veckor har en sittstrejk pågått i Stockholm, först på Mynttorget och sedan på Medborgarplatsen i centrala Stockholm där hundratals personer samlats för att demonstrera mot Migrationsverkets beslut att fortsätta med sina utvisningarna till Afghanistan. Strejken har också spridit sig till andra städer. 

Sveriges Radio har bland alla unga ljugande män, lyckas hitta en skapligt svensktalande afghansk kvinna, Fatemeh Khavari, som talesperson för Ung i Sverige, givetvis opartiskt och neutralt.

Det är farligt för ”barn” att sova på gatorna och det är kallt, säger Fatemeh och ”vi kommer att sprida protesterna tills vi har tagit makten över hela landet…”

-Pettersson lyssnar på P1 morgon och hör hur Sveriges Radio nämner ”de allt kraftigare protesterna mot avvisningarna”

Ingen som helst antydan till att intervjua någon som vill att de unga ljugande afghanska männen åker hem för att de inte har något är att göra.

Inte ett ljud över att det faktiskt bor drygt 30 miljoner människor i Afghanistan och för unga män borde det gå att överleva bland dem.

Konflikten i Afghanistan är allvarlig men den drabbar inte alla i hela landet, så amnesti från asylreglerna borde inte vara tal om, men med våra flip-flop politiker som styrs a media är jag orolig.

När det gäller en allmän amnesti för en viss grupp så ska vi i första hand se till om det inte finns möjlighet till interflykt, alltså om det finns områden i hemlandet där det går att leva.

Ett andra alternativ är grannländerna, i Iran till exempel lever det flera miljoner afghaner.

Det verkar finnas utrymme för påminnelse om hur en demokrati fungerar

  • Folket väljer företrädare, politiker som ansvarar för lagstiftning.
  • Myndigheter som polisen och Migrationsverket ska se till att lagen följs.
  • Domstolar säkerställer att myndigheternas bedömningar är korrekta.
  • Det är grundläggande fakta som det verkar som om en del myndigheter och politiker inte känner till, alternativt struntar i.

sopstationen Medborgarplatsen har afghanerna med hjälp av vänsterextremister fått tillstånd att protestera mellan klockan 8 och 22. Vad jag vet har de inte tillstånd för att övernatta och campa där, ändå gör polisen inget…

18 thoughts on “Sveriges Radio: kraftiga protester mot avvisningar men inget om dem som är för avvisningar

  1. ”vi kommer att ha makten över hela Sverige” sa hen och alla kan höra, då hon talar om spridning av strejken.

    ”Petterson” fejkar ofta och är dumt, då verkligheten är illa nog.

  2. Jag läser på SVT text, och de skriver naturligtsvis inget om båda sidor när det gäller Medborgarplatsen, men har åter Trump som huvudrubrik:

    ”Före detta KKK-ledaren tackar Trump
    Starka känslor efter Trump-uttalande ”

    Opartisk journalism? Knappast!
    Det pågår ett ständigt drev mot Trump, men han skiter ju totalt vad några vänstervridna pajasar skriver i ett pyttelitet land nära Nordpolen…

    Man undviker även att berätta om kravallerna på akutmottagningen, och när det gäller dödsskjutningen i Östberga hänvisas till vad Aftonbladet skrivit. Som om det skulle vara en säker källa….

    ”Vi ska då tydligt berätta vad som är bekräftat och vad som är obekräftat.”

    OK… vad innebär det? Det tycker jag är otydligt….

  3. Aktivisterna är ju anställda på SR också.
    Det är snyftprogram och reportage om lyckade invandrare varje dag. Inget om kostnader och sociala problem.

  4. Jag var förbi Medborgarplatsen igår, det var en bedrövlig syn. Det har onekligen fyllts på med folk, trappan fullbelagd och halva torget med. Unga män, gamla män, överallt män. Här och där kvinnor, mor och dotter som självbelåtna solar sig i godhetens glans, med överlägsna smil. En ungdomligt klädd men mogen kvinna, håller om en betydligt yngre man. Tre polisbilar blockerar nästan vägen fram till trappan men några poliser syns inte till just då. Jag tittade förgäves upp i skyn. Jag sökte efter flygplan som med fördel sätts in vid skogsbrand, men hittade inga. En rejäl vattenbombning hade varit trevligt, om så bara för ett ögonblick. Sverige 2017, vad är det som står på?

    • Men det är ju just det Sverige är dessutom all inklusive, tycker
      att Morgan Johansson snackar skit, det enda man hör från politiker
      här är en massa bludder utan mening.

    • Inte ett hotell..?? Men tydligen världens största soptipp ska det tydligen bli. Fan va jobb för att rensa upp denna jävla röra….

  5. ”de allt kraftigare protesterna mot avvisningarna” — undrar hur det är med det hos gemene man..?? De flesta jag känner skulle inte sörja om man deporterade dom här. De ska ju inte vara här, så släng ut dom. Hur svårt kan de vara..?? Men mina vänner är ju inga vänsterextremister eller anställda på SVT eller SR….

  6. Sveriges radio säger själva:

    ”Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

    Vi arbetar opartiskt. Vi sätter trovärdigheten främst. I vårt dagliga journalistiska arbete arbetar vi på olika sätt för att leva upp till publikens förtroende. Vi är måna om att ge en bred, mångsidig och nyanserad bild. Vår strävan är att publicera det som är sant och relevant.”

    ”Om du är missnöjd med vårt innehåll, kan du vända dig till Granskningsnämnden för radio och tv.”
    https://www.mprt.se/sv/att-anmala/

    Opartiskt?! BS!!

    Dags att systematiskt anmäla SVT och SR!!
    Visst kommer de bli friade varenda gång, men man måste ju protestera mot statens propaganda-apparat!!

    • Cilla Benkö, vd Sveriges Radio, säger så här:
      ”Journalister ska fritt kunna granska makthavare ”

      OK, men varför gör dom inte det då?

      Varför ställer journalister inte frågor som:
      ”Ni har sagt att asylsökande som fått avslag, ska sändas hem, varför händer det inget?

      ”Ni har sagt att Sverige har rekordmånga poliser, men i verkligheten är det färre och färre, varför är det så, och varför ljuger ni?

      Varför ställer inte journalisterna denna fråga till sig själva:
      ”Varför gör vi inte vårt jobb??”

    • Mycket kan man kalla SR för, men inte är de direkt opartiska och oberoende. När man lyssnar på vissa sändningar kan man tro att man i stället lyssnar på programmet ”Radikal vänster”…. Och det är alltid VISSA ämnen som tas upp, typ synd om flyktingar eller Putin (eller Trump) är dum.

Kommentera