Pass och medborgarskap går att dra in, om man vill

MEDBORGARE. För några veckor sedan föreslog Erik Nord, polischef i Storgöteborg, att pass och medborgarskap skulle dras in för de ”svenskar” som valt att resa till Irak och Syrien för att slåss för islam. 

Moderaterna var försiktigt positiva till förslaget. – Det skulle försvåra för människor med onda avsikter att komma hit, säger Johan Forssell, Moderaternas migrationspolitiska talesperson.

Inrikesminister Morgan Johansson (S) avfärdat förslaget med att dagens lagstiftning skulle hindra en sådan åtgärd och att vi inte kan göra människor statslösa.

-Pettersson undrar när de ska sluta bråka i sandlådan. Förslag om indragna pass har kommit flera gånger från olika partier. Bland annat moderaterna som förde fram det 2009 och efter det hade många år påsig att genomföra det men M valde att göra upp med MP istället.

Sossarna har också föreslagit det flera gånger och haft möjlighet att genomföra förslaget. En gång var år 2005, då de föreslog att de som dömts till ett års fängelse eller mer skulle bli av med passet.

Förslagen har inte varit identiska, men ändå, det går om man vill och lagar går att ändra så jag tolkar det som om nomenklaturan inte vill…

Europadomstolen: det är rätt att ta medborgarskapet för islamister

Från 2005 och då satt S vid makten. Nu säger S att lagen hindrar dem.

11 thoughts on “Pass och medborgarskap går att dra in, om man vill

  1. Det svenska korrupta marionettetablissemanget tycks högst ogärna skiljas från sina specialimporterade och väl omhuldade samhällsomstörtare och håller dessa om ryggen, i stället för att vidta de för en normal rättsstat naturliga och lagstadgade åtgärderna för att skydda befolkningen.

    En sensationell praktskandal av aldrig tidigare skådat slag, vilken i kombination med ordningsmaktens skandalösa kapitulation inför den eskalerande brottsligheten successivt krossar själva samhällsfundamentet.
    Andreas.

  2. Man skall inte kunna få Svenskt medborgarskap innan man klarar språket ordentligt och har ett jobb. Man skall inte heller få något bidrag innan dess.

    • Så var det förr i tiden: 1) ett intyg att man klarar språket ordentligt,
      2) man har ett jobb, 3) man är inte upptagen i brottsregistret. Det var tider då !!!! Idag räcker det att man sitter på Medborgarplatsen och kräver…..

    • Svenskt medborgarskap = tala och förstå svenska, ha ett arbete och vara självförsörjande och ett rent straffregister. Annars ut på livstid.

  3. Grundlagar går att ändra. Två beslut med ett mellanliggande val emellan alternativt en folkomröstning.
    Det är ingen utopi.

    Allt kan vara klart i år om bara viljan finns.

  4. Sverigedemokraterna lär ha lagt fem motioner om indragna pass och medborgarskap enligt Paula Bieler som går läsa på hennes Twitterkonto.

    Sverige med styrande sossar o miljöpartister vill hellre ha mördare, våldtäktsmän och terrorister kvar i landet. Möjligt dessa kommer rösta på dessa partier, tror dem. Även spelar publik service och pk media in i sammanhanget.

    Få bort denna Regering snarast.

  5. För att kunna dra in pass och ta ifrån invandrare det svenska medborgarskapet måste lagem ändras.
    ”Enligt 2 kap 7 § Regeringsformen får ingen som innehar svensk medborgarskap och är eller har varit bosatt i Sverige förlora sitt medborgarskap. ”

  6. Efter en grundlagsändring i slutet på 1970-talet går det, ännu så länge, inte att återkalla medborgarskap för dem med dubbla medborgarskap. Jag kommer inte ihåg att detta debaterades i någon utsträckning överhuvudtaget. Å andra sidan hade hela det politiska spektrat med något undantag kraftig slagsida åt babord då. Det är alltså läge att upphäva ändringen nu så att nästa riksdag kan konfirmera den.

    Vad pass beträffar så, mig veterligen, är dessa inte grundlagsskyddade. Jag är också tveksam till att det är Sveriges skyldighet att förse varenda människa med pass som ”råkar” knacka på här. Det kan naturligtvis vara så att globalisterna i FN eller EU har pillat ihop en konvention eller dekret för detta som våra politiker varit dumma nog att signera.

Kommentera