Afghanistans ambassadör betydligt klokare än svenska politiker – personer som fått avslag är inte berättigade till att stanna

INVANDRING. Över hälften av de afghaner som sökt asyl i Sverige har fått avslag på sin ansökan och kommer sannolikt att tvingas lämna det nordiska landet.

Afghanistans ambassadör i Sverige, Hamid Hami, accepterar att den afghanska regeringen har tecknat avtal med Sverige och Europeiska unionen om att ta emot återvändande migranter.

”När en asylsökande får ett fjärde negativt svar är den personen inte berättigad att stanna. Så det är inte utvisning, det är en skyldighet att han eller hon ska lämna landet. Det är beslutet från landets domstol, inte ambassaden”, säger ambassadör Hami.

TOLOnews journalist Abdulwali Aryan, som rapporterar från Sverige, säger att de flesta asylsökande afghaner lever olyckliga på gatorna.

-Pettersson säger att det är kloka ord av ambassadören. Betydligt klokare än det svenska politikern Gustav Fridolin som synts på platsen och stödjer demonstranterna. Herr Fridolin gör därmed emot sin egen och sin egen regerings officiella politik.

Man kan också fundera på hur ”minderåriga barn utan vårdnadshavare” som det officiellt är tillåts vara ute på nätterna? Vad säger de sociala myndigheterna om det?

13 thoughts on “Afghanistans ambassadör betydligt klokare än svenska politiker – personer som fått avslag är inte berättigade till att stanna

  1. Det är en välkänd sanning att Miljöpartiet representerar en framträdande del av det svenska kriminella politikerskråets samhällsfientliga elit, där allt som går stick i stäv med lag och ordning och rationellt tänkande understöds av dessa nationens professionella belackare.
    Det torde blott vara en tidsfråga innan miljömarodörerna sluter upp på de islamistiska flaggbrännarnas sida för att en gång för alla rent praktiskt befästa sin avsky för det land vi en gång kände som Sverige.
    Andreas.

      • Absolut min mening!
        Fortsätt knacka ned Dina välgrundade kommentarer, vilka utgör ett välkommet tillskott i debatten!
        Andreas 🙂

  2. http://www.berliner-zeitung.de/image/28159340/2×1/940/470/485d5d987170528c3f5777388d008e3c/yI/aerzte-ohne-grenzen.jpg
    På bilden från Berliner Zeitung en ledsen kapten på en av minifärjorna.

    En trevlig nyhet finns i dagens Berliner Zeitung.De Libyska myndigheterna (en av många) har utökat sin gräns í Medelhavet och lär också patrullera med sin kvarvarande marin, för att se så denna efterlevs.
    Detta har inneburit,att de ”självpåtagna” räddarna inom olika vänstergrupper,inte längre kan bedriva färjeförbindelsen och ”rädda de stackars niggrarna” redan några hundra meter från stranden.
    I går ställde ”Läkare utan gränser”, i dag en grupp kommunister under namnet ”Sea Eye” från Stuttgart, in sina linjer.Fler lär följa…
    De uppger nu att de har rädsla att bistå,men min personliga uppfattning är,att de är rädda inte kunna bli loss lasten i Europa.Italien har ju stängt sina hamnar för dem,och troligen räcker inte provianten till för tusentals passagerare,på de olika skeppen !

    • I detta sammanhang är det på plats att informera om,att DU är med och betalar skyddspengar,till den just nu regerande juntan i Libyen.
      Den röde tyske utrikesminster Gabriel,var nyligen i landet och ”förhandlade” om U-hjälpen från EU….Hur många miljarder det kostat att rusta upp deras marin,lär vi aldrig få veta. Nåja,kan Euro stoppa den svarta afrikanska horden är det ju väl placerade pengar !

  3. Kom ihåg att de flesta som ¨berikar oss¨ är vuxna Gökungar.
    Endast ett fåtal har Flyktingstatus. Och detta är den springande
    punkten i hela resonemanget. Sen är de´ la´ gött för Baaaarnen att få
    komma Hem till alla fruarna, barn och barnbarn…

  4. Läste hur något snille vid Europol,eller annan polisorganisation kommit på den lysande idèn att sända nostalgiska vykort,med Tomten,snö och andra kända symboler från vår väld,till efterlysta i Fjärran Östern !
    Skulle inte dessa innovativa poliser kunna komponera samman ett liknande kort för lyckosökarna,med motiv av öken,berg,moskèer,kameler och getter ??? Om de sedan nappar,är ju förstås en annan fråga….

  5. Bygg interneringsläger ,samla ihop dom där och låt dom jobba ihop till flygbiljetten hem .
    Gör det tråkigt och jävligt för dom så längtar dom hem där dom kom ifrån.

  6. Vattenkanoner från torgets alla fyra horn – högsta tryck, tack ! Ni ska se hur råttungarna hittar Sveriges gränser fort som bara det ….

  7. Det stora flum, som politiker och myndigheter uppvisar i detta ärende är förbluffande.
    Med sådana stollar vid styret, är det inte konstigt att landet Sverige i allt högre tempo brakar iväg i nerförsbacken.

  8. Våra förfäder skäms att vi betalat kvinnohuggarna att dagdriva och gruppvåldta här.

Kommentera