Problemen i Danmark bleknar, jämfört med hur det gått i Sverige

INVANDRARVÅLD. Den senaste tiden har även Danmark och Köpenhamnsområdet fått känna av problem med skottlossningar och våld mellan kriminella invandrarligor. 

Danska Politiken.dk skriver i ett reportage om de allvarliga problem som skapas för polis, räddningstjänst och andra myndigheter när samhället förlorar kontrollen över vissa områden som Mjölner och Tingbjerg i Köpenhamn och Gellerupparken i Århus.

Kriminella, utbredda sociala problem och parallellsamhällen frodas i de områden där polisen i åratal misslyckas med att hålla kontroll.

Hur det kan sluta, när polisen inte kontrollerar områden visar de svenska erfarenheterna från djupt eftersatta bostadsområden i synnerhet, Malmö, Stockholm och Göteborg. Landet har minst 61 så kallade utsatta områden – eftersatta ghettostadsdelar. 23 av dem är särskilt laglösa, visar en rapport om de problem som den svenska Polisstyrelsen har släppt.

-Pettersson säger att det ser illa ut. Danmark har dock mycket bättre förutsättningar att lyckats. Danskarna har tagit emot betydligt färre muslimer än Sverige, de erkänner problemen och har börjat ställa krav på invandrara plus att de kartlägger det som är förbjudet i Sverige. Vilka invandrargrupper som det är störst problem med och hur det går för andra och tredje generationens invandrare.

Lite blandat från Danmark

8 thoughts on “Problemen i Danmark bleknar, jämfört med hur det gått i Sverige

  1. Jag står ut med alla fula epitet och ännu fler som kommer att komma om jag och min familj slipper att vistas tillsammans med dessa förfärliga, vaggande, skrikande, motbjudande och ociviliserade varelser.

  2. Nu står det klart, att de kloka svenskarna var de, som utvandrade till USA för mer än hundra år sedan.
    Deras efterlevande har besparats allt det elände, vi ser i Sverige i dag.

    • Minnesota dit många svenskar och tyskar sökte sig, byggde upp tyvärr en god välfärd är nu invaderat av somalier alberta i kanada är likadant.
      Afrikaner söker sig till områden där välfärden är fungerande, för bedrövligt !

  3. Nu även stenkastning på renhållningspersonal i Gbg.
    Barn slaget på lekplats i Gbg.

    Vilket jävla folk.

    • De kan väl flytta med. Betydligt bättre skolor, betydligt säkrare. Just för barnfamiljer är det avgörande punkter. Därför flyttar fransmän bort t.o.m. från sydkusten (Nice, Marseille, Toulon, …) trots att de har hus och jobb där.

Kommentera