Välfärdsturist från Iran blir ensamkommande flyktingbarn i Sverige

INVANDRING. Hadi Qasemi, 15, är från Afghanistan. Familjen flyttade därifrån till Iran, där hade han ett hem, familj och ett jobb. Sedan hörde Hade att de som åkte till Sverige kunde utvecklas och nå sina mål och drog iväg.

Nu är han ett ensamkommande flyktingbarn i Sverige men familjen är kvar i Iran. Hemskt tråkigt, men Hadi har inte flytt från något krig eller hot. Det finns c:a en miljard extremt fattiga i världen och jag vet inte om de som tog emot Hadi räknar med att ta emot dem också…

Spånga Tidning

 

4 thoughts on “Välfärdsturist från Iran blir ensamkommande flyktingbarn i Sverige

  1. De pjunkigt gråtmilda snor- och snyftreportagens tid borde vid det här laget ha sett sina glansdagar och vara mer än redo att förpassas till den växande skräphög där den kollektiva mytomanins preciösa agendajournalistik oåterkalleligen måste hamna.
    Haderian hadera i Spånga må begå vilka migrantpropagandistiska konstverk han så önskar – han är och förblir ännu en av alla de som överhuvudtaget inte äger försvarbara skäl att befinna sig i Sverige!
    Andreas.

  2. Som jag skrev på Twitter igår.
    På ett sätt är det bra att tiggare och strejkande afghaner synliggör Regeringens inkompetens.

    I Sverige är det massmedia som bestämmer politiken. Snyftande reportage i SVT.

    Lagar hålls inte. Ingen respekt för lagar. Valår. Mp ser en chans komma över spärren genom ge vuxna män som fått avslag 3 ggr och som Pettersson bloggen skriver INTE kommer från Afghanistan.
    Första asylland gäller. EU regler gäller inte längre. Handläggningstid som tar 18 månader och mer. Kostnader. Afghanska regeringen vill inte ta emot dessa. Regering som påstod dem gjort överenskommelse med deras Regering som inte håller detta.

    Finns som jag ser det bara ett sätt få ut dessa. Ge dem utökat återvändarstöd. Blir billigare i längden. Risken är att vi ger signaler till andra ta sig hit.
    I annat fall är det bara för polisen göra sitt arbete och forsla ut dessa direkt.
    Överklagan kan hanteras i deras hemländer.

    Signalpolitik är viktig.

    • Men de återvänder ju iallafall, oavsett vad de får för pengar. Det är bara rena plundringen av vårt land. Det funkar inte att bara ge och ge.

    • Ge dom en sudd pengar och skicka tillbaka dem. På stört.
      Som skrivs, sannolikt billigare i längden för Sverige.
      MEN, ta id först!!!!!!!!!
      DNA, fingeravtryck foto eller vad som är bäst, det visar att vi kommer inte att acceptera ett ”försök nr 2” för att hämta mer återvändarstöd.
      Kostnade för detta är ett piss i havet jämfört med vad massinvällnadet kostar oss nu.
      Dessutonm skulle det troligen också ha ett folkligt stöd.

Kommentera