Svensk polis skulle ta tillbaka kontrollen – det har istället blivit värre


INVANDRARBROTT. Svensk polis skulle ta tillbaka kontrollen över utsatta stadsdelar från brottslingar. Två år senare, har situationen blivit ännu värre.

Unga män skjöts ihjäl i fullt dagsljus. Bilar sattes i brand och gäng sålde droger helt öppet. Det var läget för 15 svenska områden som för två år sedan ledde till larmet. Media kallade stadsdelarna ”no-go zoner” för polisen höll sig borta och några andra myndigheter syntes inte i områdena.

Efter två av polisens åtgärder lämnades en ny statusrapport. Den visar att antalet ”känsliga områden”, det vill säga platser där det finns parallella strukturer i samhället som gör det svårt för polisen att göra sitt jobb, har ökat från 15 till 23.

Rapporten är dyster läsning: Polisen finner att tröskeln för att använda våld har minskat under det senaste decenniet, särskilt mot polisen. Våldet blir mer brutal och mer spontant.

– Varje vecka händer det att någon kastar stenar eller flaskor på en polisbil. Det är inte nödvändigtvis vuxna brottslingar, men i området har det blivit legitimt att bete sig på detta sätt. Vi ser femåringar visa finger till polisen och säga fula saker.

Läs mer på norska Aftenposten…

Filmen från november 2014. Sedan dess har det alltså blivit mycket värre…


14 responses to “Svensk polis skulle ta tillbaka kontrollen – det har istället blivit värre

 • PK-assad

  Svenska polisen är läkare, lärare, sjuksköterskor, brandmän, osv, men tyvärr inte poliser.

  Gilla

 • Vita Elin

  Så länge den lobotomerade Eliasson är både döv och blind kan väl någon förklara för honom att det sitter ett par hundra muslimer i Stockholm och väntar på att få utvisas. Det är bara att bunta ihop dom och skicka hem dom. Fattar fånen inte detta skall han avgå på stört. Bättre tillfälle kan han inte få.

  Gilla

  • Hönsmamman

   100 stycken à 3 000 kr/dag gör 300 000/dag. Säg att de är 500. Det blir 5 x 300 000 = 1.5 miljoner/dag.

   De säger de ska sitta där i 30 dgr. 30 x 1.5 miljoner = 45 miljoner.

   Att de sitter där gör det synligt vad de kostar samhället och vad deras ”motprestation” är.

   Ett ex för att få ihop 45 miljoner till denna månad.
   https://www.skattebetalarna.se/kampanj/hur-mycket-betalar-du-i-skatt
   För varje polis som tjänar 25 000/mån kommer arbetsgivaren att betala 17 500/mån i skatter (arbgivaravgift, kommunalskatt, jobbskatteavdrag, moms o punktskatter). Under ett år bidrar en polis med skatt motsvarande 210 000 kronor. Säg 5 poliser för varje miljon. Det blir 5 x 45 poliser under 1 år. 225 poliser som jobbar heltid och betalar skatt. Men då måste ytterligare medel in för att dessa poliser/sjuksköterskor el dyl skall kunna få ta del av skattefinansierad välfärd. Så kanske tot 500 (gissar vilt) personers skattemedel för ett år behövs för att dessa 500 sitter av 1 månad på ett torg i Sverige.

   Det som blir uppenbart är att vi kunde haft de 45 miljonerna till något annat. T ex till poliserna?

   Gilla

 • Gringo

  Vad jag har hört så har polisen i Hallands största stad, möjlighet att låsa in sin mat. För tydligen så stjäl de varandras mat annars, jag har en kompis som arbetar som elektriker och som var med och byggde polishuset i samma stad. Han berättade att när hade kommit upp ett par våningar så flyttade polisen in i huset och de skulle bygga klart de sista. Så skulle alla arbetena gå på lunch, en sa ska vi inte låsa in våra verktyg, de andra skrattade och sa att de var ju i ett polishus. När de kom tillbaka så saknades det verktyg och utrustning för ett par hundratusen kronor. De enda som hade möjlighet att komma in var polisen. Allt tystnades ner snabbt som bara den. Bosse jag undrar med när polisen ska bli ärliga och våga berätta sanningen, först då kan man bygga en nu polisorganisation.

  Gilla

 • Falköga

  När polisen inte finns eller inte klarar uppgiften så måste man kalla in hemvärnet. Det hörs på namnet vad man har för uppgift. Hemvärn finns även i Gnosjö och i andra polistomma orter.

  Gilla

 • Bosse

  Jag har sagt detta flera gånger.Det är hög tid att polisen skriker ut sanningen.Så länge dom är tyst så står dom på politikernas sida.Det är bara Springare som talat sanning.Jag kan inte tycka synd om en organisation som lider av ett självskadebeteende bara för att vara lojal mot politiker som har visats sig vara dom mest korkade under Sveriges tusenåriga tid som ett enat land. Dom ska inte klaga.Dom vet hur det kan bli bättre.Om alla ställde sig upp och sa att nu får det vara nog. Endera
  ska det bytas rikspolischef eller också ska regeringen bytas.Och alla ställer sig upp och säger att denna katastrof har invandringen orsakat.
  Dom vet hur det kan bli bättre,men gör inget. Polisens ord skulle i detta fall väga mycket tungt.Det går inte att en(Springare) talar sanning och dom andra försöker tysta han. Dom ska skämmas när dom klagar.Titta hur dom bär sig åt nu med dom demonstrerande invandrarna! Dom skulle kolla deras ID handlingar och se vilka som ska förpassas ur landet.Men det gör dom inte.Dom klagar på att dom är svår att hitta.Här sitter det 100-tals som dom inte behöver jaga,men inget sker. Dom ska inget annat än skämmas.
  Dom är lika förrädiska som politikerna.

  Gilla

 • Carl edström

  Var finns den polisen !

  Gilla

 • ruben

  När det blir oroligheter, som inte myndigheterna kan kontrollera, brukar FN kunna skicka trupper till de länderna, på landets begäran förmodligen, för att upprätthålla någorlunda den demokratiska ordningen för att kunna bygga upp landets säkerhet och självförsvar. Men Sverige, som sitter i FN:s säkerhetsråd har inte förstått att Sverige helt misslyckats med sitt lands säkerhet. Främmande kriminella människor ockuperar landområden i Sverige.

  Gilla

 • Argus

  Vi behöver ett gendarmeri.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: