Kött från betande djur bättre än sojakorv

MILJÖ. Att äta kött eller dricka mjölk från betande djur kan vara mer klimatsmart än att äta sojakorv eller kyckling. Det skriver Gunnar Rundgren och Ann-Helen Meyer von Bremen på SvD Debatt. Skälet är, enligt debattörerna, att ny forskning tyder på att betesmarker har större kapacitet att binda kol än man tidigare trott.

”Dessa forskningsrapporter visar att betesbaserad köttproduktion kan ge neutrala eller till och med negativa växthusgasutsläpp”.’

Debattörerna menar att man därför bör stimulera betesbaserad köttuppfödning och mejeriproduktion i stället för att öka industraliseringen inom animalieproduktionen.

-Pettersson vill dessutom tillägga den inte oväsäntliga uppgiften att kött, riktigt fint kött, är bra mycket godare än korv gjord på soja från odlingar i Brasilien där det tidigare växte regnskog…

5 thoughts on “Kött från betande djur bättre än sojakorv

  1. Kött må vara jävligt gott va men det är inte bra för oss. Vi valde en dålig väg att vidareutveckla på men som givetvis var nödvändig för överlevnad . Men var är vi ? J u st s a y i n !

  2. Mulbetande djur har inte förmåga att binda kol i marken.Det är djurägaren som låter marken vara betesmark som binder kol. Man pruttar lika mycket i riksdagshuset som i kohagen. Dagens storskaliga mekaniserade jordbruk med ständigt rotande plöjande och konstgödslande utarmar jorden inte bara när det gäller kol. Kött från mulbete säljs ofta som ekologiskt och är något dyrare än producerat i djurfabrik. Ekologiskt kött är fritt från antibiotika och andra föroreningar och gifter som finns i vanligt djurfoder. Dessutom är djur som får beta ute i hagen gladare och friskare och ger betydligt bättre köttkvalite. Ett kött av bra kvalite skall vara marmorerat, d. v. s. lagom fett samt välhängt. Visa fingret åt Big food och Big pharma ät ekologiskt både kött och grönsaker.

Lämna ett svar till MjölnerAvbryt svar