Funderingar

Igår kväll avslutade kompisgänget sommaren med den traditionella heldagen där olika evenemang avlöste varandra.

Vad dagen bestod av är inte intressant för utomstående, men väl ett par funderingar vi diskuterade.

Det sägs att de nya svenskarna ska integreras i det svenska samhället, men vare sig igår eller andra dagar ser man skymten av kvinnor i slöja eller deras män på stadens konditorier, restauranger och pubar. Det är inga problem att hitta olika etniciteter, olika hudfärger eller lyssna till andra språk än svenska. I synnerhet inte på sommaren när turister från hela världen gästar vårt land, men var är kvinnorna i slöja och deras män med buskiga skägg? Vill de inte integreras med övriga eller finns det andra skäl?

Den andra reflexionen rör de ensamkommande unga männen som rör sig i grupper på stan, inte sällan på nya cyklar som många löntagare inte har råd att köpa till sina barn. Nu vet vi att asylentreprenörerna tjänar så bra att de har råd att köpa in dem, eller så är det goda folket behjälpliga när det gäller att införskaffa dessa fordon. Nu är det inte deras nya och dyra cyklar som rönte vårt intresse, utan det faktum att merparten av dessa unga män röker. Det är inte förbjudet att röka oavsett ålder, men det är förbjudet att inhandla tobaksvaror om man är under 18 år. Tre frågor ställer sig.

  • Vem eller vilka köper cigaretter åt de ensamkommande barnen och vem säljer dem?
  • Har de ansvariga för HVB-hemmen koll på att deras inneboende röker och om så är fallet. Hur hanterar de saken?
  • Ett paket cigaretter kostar 50-60 kronor och att det röks ett paket om dagen är nog ingen djärv gissning, åtminstone på en del håll. Enligt Migrationsverkets hemsida får ensamkommande en dagsersättning på 24 kronor, som då ska räcka till kläder, hygienartiklar, fritidsaktiviteter m.m. Har du eget hushåll, vilket många ensamkommande lustigt nog har i bostadskrisens Sverige, har du en dagsersättning på 71 kronor. En ersättning som bl.a. ska täcka matkostnaden.

Så vår och säkert er fundering är hur de ensamkommande barnen kan ha råd att röka och varför kommunerna gnäller över att statens ersättning är för låg när regeringen nu sänkt den till 1 300 kronor/dag?

3 thoughts on “Funderingar

  1. Bra funderingar …. Nej de vill inte integrera sig , de kommer för att bli försörjda och spridda deras bakåtsträvande kult…
    Bidraget de får är större än en du anar … Jag vet att de som går i visa kurser skryter om att de behöver inte jobba…
    Vi måste agera mer , lögnarna kan inte vinna ..
    Jag var och kollade på demonstrationen idag , och när jag frågade var barnen var ,efter att ha läst ett plakat ,om att de var också barn ,hoppade Fatemeh och sa att jag är barn ,och började bli aggressiv så jag gick nära polisen och hon började att ljuga ,polisen förstod att det är så de beter sig för att få sin vilja genom…

  2. Mja, go´ vänner, om man skulle drista sig till en spekulation enligt de dokumenterade rön som gjorts, torde det i detta sammanhang icke vara alltför verklighetsfrämmande och fantasifullt att kalkylera med begrepp som klimakteriehärjade migrantammor och det finansiella bistånd dessa ur moralisk synpunkt så förkastliga fruntimmer beredvilligt tillhandahåller i anslutning till vissa sexuella motprestationer.
    Resterande belopp anskaffas som bekant via utomparlamentariska kanaler och illegal verksamhet, där personrån utgör en viktig inkomstkälla.
    Voilà! Mysteriet löst!
    Andreas 🙂

Kommentera