Sossarna, miljonerna, myglet och skatteplanerandet

SOCIALDEMOKRATI. LO-ekonomen Sandro Scocco fakturerade landstinget fyra miljoner för att hjälpa en kompis några timmar i veckan, skatteplanerade för att betala minimalt med skatt samtidigt som han skrev rapporter som ”Vad gör rika med sina pengar?”…

I Västernorrland har de också en såpopera. Där ligger BB Sollefteå som lades ner under buller och bång för att det var för dyrt att driva. Landstingsdirektören tidigare Anders L Johansson. 2010 blev han utsedd till tillförordnad landstingsdirektör med ett fett kontrakt.

Han fick 45 000 mer i månaden än företrädaren och lyckades förhandla sig till 140 000 kronor per månad plus flyg till Stockholm varje vecka med tillhörande taxiresa till Härnösand, plus att fick fortsätta driva sitt företag vid sidan om sitt mer än heltidsjobb som landstingsdirektör för lika hög lön som statsråden har. Mycket generöst måste jag säga….

-Pettersson behöver knappast säga att Anders L Johansson är socialdemokrat, det begriper ni ändå…

Läs mer om herrarna Scocco (S) och Johansson (S) hos Rebecca Weidmo Uvell…

Orkar ni så finns det mycket om Den moraliska rötan i rörelsen på bloggen…

22 thoughts on “Sossarna, miljonerna, myglet och skatteplanerandet

  1. Hit går era pengar istället, fattigpensionärer…………

    ”F-kassans facit: Nästan 4 miljarder till fuskbolag.

    Pengar som ska gå till svårt funktionshindrade har under flera år strömmat ut till ekobrottslingar och oseriösa företag.

    När SvD granskar hur mycket assistansersättning som Försäkringskassan betalat ut till oseriösa assistansbolag landar siffran på 3,9 miljarder, för 15 bolag.”

    https://www.svd.se/f-kassans-facit-nara-4-miljarder-till-fuskbolag

  2. Sosseorganet ”Aftonslasken” söker ju dagligen finna nya personer de kan angripa av olika orsaker.De bättre välsituerade blir ju därför nästan dagligen ett tema.Vissa t.o.m. angripes liksom i en följetong.
    I dag söker man åter smutskasta,en av våra verkligt duktiga och driftiga grundare av sitt världsomspännande företag IKEA.
    Kemprad som ofta får klä skott för sitt livsverk,hänges idag åter ut.Denna gång som ”miljardär” !
    Denne man som genom sitt flit och genom sitt grundade företag,ger 100.000-tals människor nu jorden runt sin försörjning.Detta sista kan inte dessa röda skribenter,taga in i sina tomma huvuden. Som vanligt i den skitblaskan,gäller ju att tillfredställa de avundsamma röda.:
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c4/Ingvar_Kamprad_Haparanda_June_2010.jpg/330px-Ingvar_Kamprad_Haparanda_June_2010.jpg

    • Du har rätt. Avundsjukan lyser på många redaktioner.

      Den 8 augusti 2017 10:49 skrev Petterssons gör skillnad! :

      > Stenbock commented: ”Sosseorganet ”Aftonslasken” söker ju dagligen finna > nya personer de kan angripa av olika orsaker.De bättre välsituerade blir ju > därför nästan dagligen ett tema.Vissa t.o.m. angripes liksom i en > följetong. I dag söker man åter smutskasta,en av våra verkli” >

    • Han har ju ärligen slitit ihop sina pengar. De ligger i en stiftelse för att skydda hans livsverk. Då anses det som skatteflykt!
      Det är genomruttet. IKEA är otroligt! Ett varumärke då man är en stolt svensk. IKEA är dit utlandssvenskarna går och äter köttbullar med lingonsylt. På en vägg visas fina bilder från Sverige Stockholms stadsbibliotek. De borde skämmas!
      På ålderdomshemmet i sin hemby drog han in bredband och äter lunch med sina gamla kompisar. Man kan bara äta sig mätt som en av Rausingarna brukar säga.
      Kapitalism är att de rika investerar sina pengar och då får andra arbete och sälja sina produkter. Jag funderar på att S behöver en ny Kamprad, det behövs industri och utveckling för att försörja alla immigranter, det blir tufft tror jag om man tappar för mycket

  3. Dessa satans samhällstjuvar måste bort, helst igår,
    man måste visa upp hur dom dränerar samhället på
    pengar för alla dem som röstar på Sossarna av
    gammal slentrian, för så gjorde deras föräldrar.

    Det som en gång i tiden var ett så kallat arbetarparti
    är stendött, och ersatta med egenberikare av sämsta sort.

  4. Skall inte dessa skövlingar av allmänna medel undersökas och skurkarna sättas fast? Dessutom kräva pengarna tillbaks? Det är inte klokt att behöva läsa sånt. Det är klart att BB och akuten lades ned i Sollefteå, pengarna försvann på andra saker i egna bolag samt i kostnader, som t.ex. 1500 st. konferenser mellan 2014 och 2015. Två-tre konferenser om dagen varje dag? Enligt två artiklar, som tidigare pekas ut i kommentar från Realist
    bl.a. http://www.fjällsjö.nu/media/20151105-landstingspengarna-gar-till-lyxmiddagar.php

  5. Karolinska Sjukhus direktören Melvin Samsom får 237 000 /m, hans konsult fick 247 000 för att lära honom jobbet under 6 månader !!! ,vilket han tyckte inte vara några problem alls ….Han tyckte inte man måste vara kapabelt för utföra jobbet ..Det viktiga var att inte opponera mot vad politikerna,landstinget (moderaterna )ville,nu har Stockholm fått en ViT Elefant ,Nya Karolinska , som inte har tillräckligt med vårdplats ,samtidigt som man säljer den gamla Karolinska som kunde vara kvar med kliniker och vårdplats .. nu måste man bygga fler sjukhus och då kan de fiffla med pengar igen—

  6. Det är beklämmande, rent av anstötligt, att se dessa giriga avfällingar. Hederligt arbete har de knappast ens hört talas om. Vad vi ser här är den svenska version av ”the Deep State” och som förebilden i USA överprövar varje beslut som kommer deras väg. Vi behöver en ny Axel Oxenstierna som utraderar Palme-erans alla övergrepp på svensk demokrati. En av de mest omfattande och minst omtalade hittas här https://unvis.it/sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=438&artikel=6751086 där kommunisterna på SR beskriver det i positiva ordalag.

  7. Landstinget Västernorrland hade också en ”sjukvårdsdirektör” vid namn
    Sigbjörn Olofsson som ”mjölkade” landstinget bra ……
    från pk media
    http://www.expressen.se/nyheter/sjukhusdirektoren-sparkas-igen—far-tredje-fallskarmen/
    och från övrig m….
    http://www.sjukhuslakaren.se/personalkonsulten-avskedad-efter-20-timmar/

    jag som en enkel administratör blir helt UTMATTAD när jag läser hur man ”leker” med skattebetalarnas (våra) pengar utan att de har något ansvar !?!?

  8. Detta rapporterades i lokala median om den ”gode” Anders L Johansson (f.d. landstingsdirektör Västernorrland)http://www.allehanda.se/angermanland/ornskoldsvik/landstingsdirektor-anders-l-johansson-fick-sparken

    och här har ni rapporter från ”hat media” i närområdet

    http://www.fjällsjö.nu/media/20170720-s-lagger-ned-vardavdelning.php
    http://www.fjällsjö.nu/media/20151022-landstingsdirektoren-fick-sparken.php

    Dessa förlorade pengar hade räckt till mycket t.ex. BB i Sollefteå och akut klinik i Sollefteå !!!
    Men varför inte göra så att så många som möjligt ”dör” på resan mellan Sollefteå (på vägar som är utdömda av MHF) det är ju lättare än hjälpa folk som bor i Norrlands inland !!!

    Fråga herr statsminister Lövén om det är det han vill !!!!!!!!!

  9. Svågerpolitik och sosseinavel = korruption.
    Apropå dagens tidigare inlägg. Gäller samma lagar olika beroende på vem det gäller?
    Svaret måste bli ett helt klart ja.
    Det är många områden som behöver rensas från korrupt ohyra.

Kommentera