Det finns en stad – Warszawa

FÖRSVAR OCH FRIHET. En gång om året, den 1:a augusti, stannar Warszawa befolkning upp och minns sina fallna hjältar som kämpade för frihet i Warszawaupproret 1944. Den största upproret mot den tyska nazistiska ockupationen under andra världskriget och som kostade över 200.000 liv och förstörelse en stor del av huvudstaden. 

-Pettersson inser att polackerna kämpat mot nazister och kommunister. Intresset för att slåss mot islamismen är nog minimalt…

4 thoughts on “Det finns en stad – Warszawa

  1. Polen har blivit mitt vattenhål när jag vill fira semester långt, långt bort från ”mångkultur”. Jag älskar riktig mångkultur och känslan av att slippa destruktiv medeltidskultur är underbar när man är i Polen. Inga tiggare, inga vandrande bidragstält och inga män som ser varje kvinna som våldtäktsoffer. Kort och gott; sunt förnuft, något som försvann från Sverige -68.

  2. Ock nu försöker EU med Timmerman och Junker, införa samma styre som i venetzuela i Polen. Man vill att den kommunistiska minoriteten skall bestämma liksom Maduro.
    Eu vill inte att Polska parlamentet skall utse domare till högsta domstolen liksom sker i Sverige och Tyskland.
    Polska parlamentet är valt av Polska majoriteten liksom deras president Duda, ändå skriker och hotar EU att demokratin skadas.
    Men så sitter också den störste banditen Tusk i EU som ordförande.

  3. Polackerna behöver inte slåss mot islamism. Det räcker att de inte släpper in mordlystna muslimer. Jag var i södra Polen nu, i Rzeszów. Vilken fin, trygg stad! Inga slöjklädda och i tält som ögat når, inga tiggare, inga trasiga eller tatuerade individer. Den här känsla av trygghet och komfort har jag inte haft på länge!

  4. Har varit i Polen ett antal gånger sedan 1994 och sett deras utveckling. Helt fantastisk. Första gången fick jag köra på gamla vägar och jag såg Skodabilar lastade på taket. Fattade inte hur dem kunde köra.

    Idag är Polen mycket utvecklat med nya vägar, och många polacker har mycket bättre bilar än vad vi har.
    Jobbar lördagar och många timmar. Hjälper varandra.

    Frågan är bara om Polen vill vara med i EU. Får fortfarande stöd till jordbruket som är eftersatt, men fungerar. Tror även till vägar.

    Kommer klara sig utmärkt själv.

    Tagit emot en miljon ukrainare. Tycker EU skall skötta sina gränser och inte tvinga på Polen islam.

    Många svenskar studerar i Polen. Bl.a. till läkare.

Kommentera