Vilket självmål av staten


INRIKES. Det mesta i nedanstående inlägg har jag lånat från Sverigedemokraten Thoralf Alfssons blogg. Det har kommit många kommentarer och analyser på Stefan Löfvens hantering av regeringskrisen i media och på sociala medier. Jag har läst ganska många och de flesta har sina poänger.

Flera artiklar och ledarskribenter har ungefär denna lydelse angående alternativet med ett extra val. ”Löfven skulle dessutom gå in i en sådan valrörelse efter att hans regering hade visat inkompetens utan motstycke och samtidigt ta risken att Sverigedemokraterna blev det största partiet och Miljöpartiet åkte ur riksdagen (de ligger på 4,1 procent i en sammanvägning av opinionsmätningar).” 

Sverigedemokraterna blev största parti! Uppenbarligen läser dessa ledarskribenter och journalister även Sentios mätningar även om de aldrig låtsas om mätningarna från Sentio. De redovisas i varje fall aldrig av svensk media. Enligt medias experter ligger väl SD sådär 5-10 procent efter Socialdemokraterna. Eller tror inte dessa journalister på sina ”egna” opinionsundersökningar?

Men dagens absolut bästa kommentar till TS-gate kommer från en partikollega i distriktet, Martin Kirchberg. En reflektion som jag inte läst någon annanstans i media. Egentligen är det ytterst anmärkningsvärt och ett underkännande till alla svenska journalister som jobbar med frågor inom näringslivet.

En aspekt av TSgate som knappt belysts alls är det ironiska i att en svensk myndighet anser sig nödgade att förlägga delar av sin verksamhet utomlands av kostnadsskäl. Det innebär ju ett totalt självmål och underkännande av regeringens ekonomiska politik. Hur förväntar de sig att svenska företag ska kunna klara sig då? Vad är det som gör att det är så kostsamt att bedriva verksamhet i Sverige? När svenska företag förlägger verksamhet utomlands så brukar det bli ett ramaskri, både från regeringen och från media.

Ytterligare en aspekt är att det uppenbarligen inte gjorts någon miljökonsekvensbeskrivning, något som annars brukar poängteras och hållas högt. De tyckte alltså att det är bättre att driva servrarna med brunkolsel och dylikt än med ren svensk vatten- eller kärnkraft.
Sverige är fantastiskt.”

Martin Kirchberg på Facebook.

Jag kan bara instämma! Att svenska myndigheter av kostnadsskäl väljer att köpa IT-tjänster utomlands är ett katastrofalt självmål av 7-klövern.

PS

Att inte fackföreningsrörelserna reagerat på denna outsourcing? Jobben försvinner från Sverige.

”Aftonbladet Fake News i kvällens SVT Aktuellt när deras ledarskribent Karin Pettersson påstår att SD alltid röstar med Ryssland i Europaparlamentet. Ryssland är inte medlem av EU och sitter inte i Europaparlamentet. 
Det har blivit så självklart för vissa journalister att ljuga, även om saker som alla kan kolla att de totalt tappat självkontrollen. Kom ihåg att ni inte längre kan lita på några uppgifter från MSM.”

//Lars Bern

-Pettersson sammanfattar. Svenska staten som regeringen påstår går som tåget, måste outsoursa verksamhet till utlandet på grund av kostnadsskäl och facket är tysta när staten flyttar ut arbetstillfällen…

Snacka om att några tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra!


19 responses to “Vilket självmål av staten

 • Peter Skoglund

  Martin Kirchbergs inlägg är mycket relevant och viktigt.

  Ändå är det ingen som behandlar frågan ur den synpunkten.

  Mycket bra Martin.

  Gilla

 • Blot-Sven

  Om man vill vara lite schyst så är det nog på det sättet att Karin Pettersson syftade på Europarådet och inte Europaparlamentet. Där är Ryssland medlemmar.

  Gilla

 • Hönsmamman

  BNP per capita.
  Blir Sverige det första västlandet att få ett negativt värde?

  Gilla

 • Jhonsson

  Sentio har säkert rätt. De var nästan rätt vid valet 2014. De institut media refererar till, bommade resultatet för SD med mellan 20 och 60 %!
  Jag brukar justera dessa instituts värden med felen de hade 2014 och då ligger SD runt 25 %.eller mera.
  Tro inte på vad media försöker slå i oss angående SD:s väljarstöd. Det är ingen tvekan om att det i dag ligger runt 25 % men bättre kan vi. Rösta på SD och ge övriga partier en chock vid valet 2018.
  Vi behöver en sverigevänlig regering. Låt oss rösta fram det!

  Gilla

  • Carl

   Tippar på 35% minst till SD. Ska bli jävligt kul att bevittna vänsterpacket batikhäxorna samt pk packet grina illa sen efter valet 2018 hahaha. Jäklar va det ska skålas.

   Gilla

  • Carl

   Pk idioterna. Batikhäxorna samt vänsterpacket kommer att grina illa efter valet 2018. Det kommer att bli underbart. Sverige behöver återupprättelse efter masspsykoserna.

   Gilla

 • age

  En fundering:
  Finns det möjligen en bakomliggande orsak
  till att så många i Sveriges höll tyst om att hemlig information fanns tillgänglig för främmande makt?

  Hela affären verkar ha en ytterligare botten.

  Gilla

 • Magnus

  Bra att Pettersson belyser de självklara texterna skrivna av Kirchberg och Bern.

  Kirchbergs text är så självklar men tyvärr så har alla gränser redan suddats ut. Denna resa har pågått under så lång tid så gemene man ser inte längre detta självklara. Avtalet som transportstyrelsen tecknat är ju tex bara ett avtal mellan två regioner i landet Tellus. Det gränslösa landet Tellus.

  Vad gäller Berns text så blev jag själv lite förbryllade när jag såg denna debatt mellan Alice T och Karin, varför plattade inte Alice till Karin när Karin sa denna absurda mening. Men jag kom på mig själv i samma veva att Alice tillhör ju också MSM.

  Gilla

  • Bosse

   Karin Pettersson har väl varit i USA i ett år och kom hem nyligen.Jag undrar hur en ärkekommunist som hon vill vara där?Det visar på ett osmakligt hyckleri från vänsterliberala dödhjärnor.

   Gilla

   • Peter Skoglund

    GP:s Alice gör det mycket bra som journalist, bland svensk media.

    Vill bara tillägga det. Om nu någon tyckte annorlunda.

    Gilla

 • kbrel

  För många ”Spöken” Fritzon” och ”Tomhylsan” räddade ansiktet på S, Lögnven till valet 2018 då händer allt dessutom är ”Sussarna” lösa i magen hela bunten 😀

  Gilla

 • peter kostin

  Jag tycker att man ska låta riksrevisionen få granska det här. Men jag anser att en sådan granskning ta avstamp redan 2010. Regeringarna Reinfeldt förespråkade outsourcing och konkurrens i välfärden. Så jag är övertygad om att RRV kommer att hitta en koppling mellan Alliansen, S+Mp och trafikverket

  Gilla

 • Hönsmamman

  Samtidigt inser allt fler att ministrarna åläggs orimliga kombinationer av arbetsuppgifter.

  http://www.aftonbladet.se/debatt/a/bV295/du-kommer-inte-orka-uppgiften-strandhall

  Vem blir nästa minister att duka under och hur många andra blir lidande på vägen dit?

  Tycker mig se att statsministern har svårt att bedöma proportioner.

  Om de ska undvika framtida kommunikationsmissar kommer en stor del av deras tid att behöva omfördelas till att informera statsministern.som i sin tur ska hålla koll på om han är i Kina eller Indien?

  De är inne i en ond cirkel av dålig planering. Innerst inne kommer de att önska att de befrias från uppdragen?

  Bring it on!

  Gilla

 • Realist

  Det är något som kritikerna glömt !
  Var det inte Transport Styrelsen som gjorde den ”opartiska” granskningen av Riksrevisorerna på RRV ???
  Detta som sedan blev ”hemlighets klassat” så ingen granskande reporter (är osäker om det var Kalla Fakta eller Uppdrag Granskning) fick tillgång till granskningen !!!
  Detta skedde under den tiden som MP Kaplan var ansvarig för Transport Styrelsen.
  Sedan som ”grädde på moset” visade det sig vad SVF (Sveriges Fastighets Verk) gjort i ”sitt” verk !?!?
  Vilket Riks Revisionen ”anmärkte” på i många punkter !!!
  Denna skandal är tydligen redan bortglömd eller ???
  Detta är verkligen ”katten på råttan och råttan på repet” !!!!!!!
  Detta har man sett som en vanlig ”hederlig” skattebetalare hur det slösas och ”fifflas” med skattepengarna, eller har jag missförstått hela upplägget !!!

  Gilla

 • gamgubben

  Så länge vi har partier i Alliansen som vidhåller sitt odemokratiska synsätt på SD så kan ingen, annan i nuläget, bilda Regering.
  För att vi ska få en ny Regering fordras 51% till SD 2018.
  Hur troligt är det?
  Islam friaren C väntar bara på tillfälle att slå sina påsar ihop med S. Det borde vara uppenbart att C 15% och S 20% inte räcker ens om MP och V oerhört gärna vill.
  Däremot SD 25%, M 13%, C 14% räcker gott.
  Ett aber dock C’s Islamska väljare skulle genast tvinga C till ledarbyte om de tog chansen att rädda Sverige.
  M.a.o. vi är förlorade om inte en ny Dacke eller Wasa träder fram.

  Gilla

  • Grune

   Vi får väl vända oss utomlands, där hittar vi kanske en arbetslös regering som är villiga att ta över en sjunkande skuta som Sverige.

   Gilla

  • Tanten

   Blir yr i huvudet av alla siffror! Vi har alldeles för många partier i Sverige!! Har något annat land så många partier ?

   Gilla

 • ulsansblogg

  Det politiska spelet där hela Sju-klövern till slut blir förlorare.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/07/28/det-politiska-spelet/

  Gilla

 • Falköga

  Det ska inte vara något käbbel från dem med nazistiska rötter. Vi kör den svenska modellen…..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: