9 thoughts on “A Brasilian: How Socialism Ruined My Country

  1. Det finns ”studier program” som anordnas av arbetsförmedling för immigranter ,bland de en som heter ”Den korta vägen” som är till akademiker. De får 10000 plus betald bostad ,gratis läkare och TANDVÅRD,acesskort ,gymkort osv..de är varken akademiker eller immigranter som flyr från kriget ,de kommer från Turquiet, Dubai ,de flesta har dessutom medborgarskap i andra länder …när de har gått klart efter sex månader så är det mening att de skall jobba till företagen som får betalt av staten för att de skall praktiserar..jobbar de nej! de söker en annan program/kurs som de inte heller kommer att lära sig något.. Men gå som svensk och begär en kurs som ger så mycket,det finns inte för det är inte stackars dig ,du blir inte värderad som de..

    • Så var det redan på 70-talet, arbetsförmedlingens tjänster var aldrig riktade till den svenska befolkningen.
      Jag uppfattade det som att personalen som var svensk då var alldeles för korkad för att arbeta med svenskar som behärskade språket och kulturen-
      Lättare med analfabeter !

  2. Não é por chamar o governo Lula de socialista que o foi realmente…
    Bara för man att Lula Kallade hans regeringen för socialist som det var det.. Hans modell var Sverige , men den skillnad att all skatt gick rak ner i ministrarnas fickor .. Det är frågan om mentalitet …Ett arv från slav och slavägarnas tid…

    • O governo Lula tirou milhões da linha de pobreza. A vida dos brasileiros vindos das classes sociais mais baixas melhorou muito (sou testemunha disso). Porém a corrupção tanto da esquerda, quanto da direita e da mídia acabaram com o nosso país.

  3. Tack för klippet det behövs inte sägas mer.
    I dag såg jag hur socialismen utarmar Sverige. Var med en god vän på skatteverket för att inhämta en del uppgifter.
    Skatteverket och arbetsförmedlingen delar lokal. Ungefär 30 afrikaner och araber i lokalen, tre vita förutom personalen.
    Jag tjuvlyssnade, alla lycksökarna var bara intresserade av när och hur bidragen skulle betalas ut, barnbidrag, försörjningsstöd och etableringsbidrag, ja det var en sorgens eftermiddag !
    Sverige som vi känner landet går aldrig att rädda !

    • Det är just det som är skillnad .. Det går inte att applicera ett system där man har bidrag till folk som har den sort mentalitet… Därför kommer immigranterna aldrig vilja jobba och vara produktiva ,de har inte det i generna..

      • Ju mindre pengar som staten har att röra sig med ju bättre för de skötsamma.
        Plattskatt på 12-15% tvingar staten att hushålla !
        Skattestrejk vilket i Sverige endast går att genomföra med arbetsstrejk ………dumt av mig …….svenskar gillar ju att betala skatt som går till folk som aldrig har bidragit !

Kommentera