Fick inte handla för att hon inte bar slöja – i Sverige 2017

ISLAM. I en debattartikel på Nyheter24.se berättar Soheila Fors hur hon åkte till en somalisk butik för att köpa en färggrann klänning, där blev det dock problem. Hon fick  inte handla för att hon inte bar slöja.

Soheila Fors, som har iranskt ursprung, berättar ”Kvinnan i butiken visade mig var de hade sina och jag hittade en som jag tyckte om. Medan jag stod vid klänningarna kom en man in som måste ha varit ägaren från mansavdelningen och sa på somaliska: ’Vi säljer inte till henne. Hon har ingen hijab”. 

 

”Föreställ er det sociala drevet och de upprörda känslorna som skulle komma om en svensk affär diskriminerat någon på grund av klädsel, religion, kön eller sexuell läggning. Eller innebär religionsfrihet och demokrati att vissa har rätten att diskriminera?”, undrar Sohelia Fors.

När Soheila Fors skrev om det inträffade i sociala medier började andra kvinnor berätta om liknande händelser.

En kvinna ska till exempel ha berättat att hon inte fick handla en väska i Rosengårds Centrum därför att hon var ”otroende”. Den kvinnan anmälde saken till Diskrimineringsombudsmannen, DO, som ska ha svarat att hon inte skulle vara så ”lättkränkt”.

Soheila Fors tänker dock inte anmäla händelsen, trots att hon påpekar att diskriminering är olagligt i Sverige. Anledningen är att hon inte vill starta en konflikt mellan hennes egna landsmän och den somaliska gruppen. I stället tycker hon att kvinnor som diskrimineras av invandrare ska använda sin ”konsumentmakt” och bojkotta butikerna.

Sohelia Fors Facebook

-Pettersson säger inget, det tar nog Twittervänstern hand om. De kommer säkert att dra igång en demonstration mot rasism och givetvis inte mot de fridlysta mussarna utan mot Sohelia Fors…

Artikeln har nu varit ute på Nyheter24 i två dygn och det är fortfarande tyst i hatmedia som Expressen, Aftonbladet och SVT. Ni kan tänka er vad som hänt om en svensk handlare nekat en kvinna i hijab eller en zigenare i kjol.

23 thoughts on “Fick inte handla för att hon inte bar slöja – i Sverige 2017

  1. Elda upp butiken…tycker jag !
    Får man tycka så?
    Kan inte hjälpa att jag gör det!
    Ponnsan
    AFS

  2. 100 000kr i skadestånd hade DO fixat direkt, om det hade varit ett svart HIV- vildsvin i hijab som inte fick skräna i affären med ICA KORT påfyllt av Migrationsverket (som förskingrar 70 miljarder per år minst)

  3. Vill de bara ha andra somalier som kunder – lycka till med affärerna!
    ( kan behövas)

  4. Är inte det hets mot folkgrupp,då vet jag inte någonting.Affärsinnehavaren skall ha dryga böter eller stäng av från näringsverksamhet. I Sverige skall svenska lagar gälla därmed basta.Tack för ordet Adolf

  5. Gick in på DO sida och kollade på om det fanns fall av diskriminering ,ju då, det fanns fler fall av kränkning pga av etniskt tillhörighet ,men då gällde det affärer som nekade romer att dricka kaffe,handla.. då hete det inte att ”bli lätt kränkt” det gick bra att fälla…. och de fick massa pengar
    Imorgon ringer jag DO och frågar varför ,när de har prejudikat , inte gäller om ägaren är muslim.
    Det kanske redan finns immigranter som har fått jobb där efter att ha gått ”kursen ”den korta vägen”. Alla företag är nu tvungna att fylla kvoten med invandrare..
    Vad gör regeringen inte för att det skall se ut att är lönsamt med massinvandring utan någon filter..

  6. Jag råkade ut för något SKRÄMMANDE FÖRNEDRING
    på Järntorget BAR och KÖK i oxelösund i fredags var där med min
    särbo hon drack två glas vitt vin och jag drack två öl
    och satt på uteverandan men PLÖTSLIGT kommer en SERVITRIS
    och säger till oss att vi inte får BESTÄLLA något mer så det var bara
    att PALLRA sig där ifrån ingen av oss är berusad JAG KÄNDE
    mig Så JÄVLA diskriminerad hade jag varit ZIGENARE så hade det
    stått restaurangen jävligt dyrt .UPPMANAR ALLA OM NI NÅGONSIN
    KOMMER TILL DENNA HÅLA OXELÖSUND så gå inte på
    JÄRNTORGET BAR OCH KÖK KOMMER ATT GÖRA ALLT
    i min MAKT FÖR ATT BASUNERA VILKET SKIT STÄLLE DETTA ÄR
    så man måste inte vara SOMALIER FÖR att bli DISKRIMINERAD
    PS. dom hotade till och med att ringa polisen. RENT FÖR JÄVLIGT!

    • Thomas B.

      Du säger inget om varför ni blev iväg körda. Jag tror inte en sekund på att det var utan anledning.

      Vad var klockan när det hände så ska jag fråga?

      Var servitrisen blond eller var det en man?

    • Det var mycket illa, räcker det att uppmana folk att inte gå ditt ,vore inte bra att veta vad som står bakom.Vem är ägare till restaurangen?

  7. Är man så jäkla dum i huvudet att man vill handla i en somalisk affär så tycker jag hon får skylla sig själv.
    Plus att hon inte vill anmäla till DO…….för hon vill inte skapa bråk och osämja emellan Iranier och Somalier, min sympati har hon ej.

  8. Helt OK tycker FI Feministregeringen, som bara hatar alla(h) utan slöja för att inte kränka vår nya adel, grattis PK, passa på att Könsstympa Er också för att njuta fullt ut av Islam

    • Om det varit så att en Svensk handlare hade agerat mot en muslim så hade han hamnat med bild och med adress i alla tidningar i Sverige.

      • Helt säkert, det skulle bli ett jävla liv. Han skulle behöva frukta för sitt liv.

    • Inte jag inte, ingen Halal smörja, där en del av intäkterna går till terrorfinansiering.

Kommentera