Öppet brev till utrikesminister Margot Wallström

Stefan Lindmark (Shaul Ben Yitzhak): ”Öppet brev till utrikesminister Margot Wallstöm”

Blogg inlägg (från Times of Israel) översatt till svenska:

Kära Margot Wallström, Fru Minister

Jag heter Stefan Lindmark men även Shaul Ben Yitzhak. Jag är en jude. Jag är son till en överlevare från Auschwitz/Birkenau. Jag har bott hela mitt liv i Sverige. Jag har tjänstgjort i försvarsmakten och jag har gjort militärtjänst i totalt 18 månader.

Jag har arbetat hela mitt liv med de mest utsatta människorna i vårt samhälle, som sjuksköterska och terapeut. Jag har jobbat med asylsökande och jag har arbetat i akutsjukvård, barnpsykiatri, primärvård men också i försvarsmakten som medicinsk lärare.

Fru minister, lyssna på mina ord när jag säger: Det var min farfar, min mormor och deras små barn som brändes i Auschwitz’s/Birkenau’s ugnar och det var min mamma som arbetade 30 meter från ugnen och kände lukten av brinnande föräldrar och syskon. Det var min mamma som överlevde så att jag kunde berätta om allt detta, men också av kärlek till landet hon älskade förutom Sverige – vårt land, den judiska staten – Israel – och till de som byggde den och hur annorlunda allt skulle kunna ha varit om det funnits en stat i Israel bara några år tidigare.

Fru utrikesminister: Det var min moster Channa (Eva) som överlevde en exekution i Budapests getto genom att låtsas vara träffad, som inte hade något hem efter kriget, som sjuk och eländig tog sig med båt till Israel, men som hindrades på Cypern och till slut 1948 återvände (”lyckades ta sig”) till Israel. Det var hon och hennes vänner som med vapen i händer försvarade sig mot de arabiska staternas angrepp som kom för att slutföra förstörelsen av den europeiska judendomen.

Fru minister: Det var min vän Simcha som hade tre dagar på sig att lämna Irak 1955 efter att ha överlevt pogromen i Bagdad år 1941, som byggde landet. Han och hans familj var tvungna att lämna allt de ägde, alla sina jordiska ägodelar, efter tusentals år av närvaro i Irak. De är de som aldrig fick ersättning för allt som stulits från dem, och det var Israel som tog emot dem, det enda landet som öppnade sina armar mot dem och välkomnade dem. De var tvungna att bo i tält i två år och fick matkuponger – det var ett mycket fattigt land.

Fru minister: Det var för Israel som min vän Andy flydde till 1981 från Etiopien, landet där han var mindre värd än en potatispåse. Det var i Israel han blev fallskärmsjägare för att försvara landet, landet där han äntligen blev en fullvärdig människa. Det var som fallskärmsjägare under den första så kallade intifadan som han och hans vänner var tvungna att lägga ner sina vapen för att springa runt och rädda de barn som de terrorister du hävdar handlar i desperation, hade placerat mellan sig och min vän Andy och hans kamrater – just för att de visste att de israeliska soldaterna inte skulle returnera deras eld under sådana omständigheter. Det var de bilderna, när han bär bort skrikande barn, som du och dina vänner tolkade som bevis för den israeliska försvarsmaktens brutalitet.

Fru utrikesminister: Israel byggdes av förintelsens överlevande tillsammans med 850’000 judar som drivits på flykt från alla mellanösterns muslimska länder och som nu byggs av deras barn och barnbarn och av de etiopiska judarna som bodde ensamma, skilda från de andra judarna i världen, men som överlevde och är nu fria i Israel. Det är Israel som är landet du och hela arabvärlden hatar eftersom vi överlevde. Vi hatas av den arabiska världen eftersom de tror att judar är undermänniskor. Judar kan inte göra något av värde, är deras åsikt – men vi lyckades fortfarande bygga den enda demokratin i hela regionen – det enda landet (”i regionen”) där även araber (”en del av dem kristna”) är oberoende medborgare med fulla rättigheter – precis som alla andra invånare där. Nästan två miljoner araber bor där, de enda fria araberna i hela Mellanöstern. Israel är ett land där många araber och judar sida vid sida i väpnade styrkor hindrar den kränkta arabiska världen ifrån att utföra – Gud förbjuda – en ny förintelse av oss judar. Ty det är det yttersta syftet med alla lögner om oss, med allt hat mot oss. Det är den eviga juden som står i vägen för fred på jorden.

Fru utrikesminister: Du ställer större krav på Israel än på Sverige.

Fru utrikesminister: I Göteborg där jag bor har 109 personer blivt skjutna skjutna på fyra år, främst inom utanförskaps områden på grund av begränsade levnadsvillkor. Det är också där IS har en högborg, kanske även den största och starkaste i Europa. Det är i Göteborg där två ”svenska” terrorister nyligen dömdes till livstids fängelse för att ha skurit huvudet på en oskyldig man och sedan stolt visat upp huvudet framför kamera. Det här är Göteborgs stad, där vi judar många gånger på senare tid har behövts skyddas av maskingevärsbeväpnada poliser som riskerar sina liv för att vi skall kunna känna oss säkra. Det är här i Sverige, som flyktingcentra brinner ned till marken varje vecka, där gatorna är fyllda med tiggare, där invandrargrupper tränger in i förorterna, där utanförskap och antalet hemlösa långt överstiger de i Israel. Det är i Sverige som islamismen växer. Det är i Sverige, där jag inte utan att riskera mitt liv kan bära min kippa, min lilla judiska huvudbeklädnad. Det är Sverige som agerar moralpredikant och som tror att de känner till svaren och uppfattar sig vara mer framträdande moraliskt än andra länder, men utan att kunna se sina egna brister. Det är landet som genom tur och feghet lyckats hålla sig utanför krig i 200 år och därför tror att kramar och tolerans löser alla problem.

Mrs. Foreign Minister – If Sweden and Gothenburg had been what it’s like in Israel, you had most probably taken it as a pretext for occupation, the oppression of Muslims, as proof of the authorities’ lack of ability, as the root cause of terrorism in Europe and the cause evil. (”Ej översatt då jag är osäker om vad här verkligen vill sägas”)

Men nu är det i Sverige det här händer och vi är bara 15’000 judar här. Judar som själva måste betala stora pengar för vårt eget skydd i Sverige – där det inte finns antisemitism – inte sant?

Fru utrikesminister : Har det inte slagit dig att antalet asylsökande av Israels 1,8 miljoner arabiska medborgare är exakt noll? Det finns människor från de andra länderna i Mellanöstern som vårt land nu fylls med. Länder där människor dödar varandra och samtidigt är i krig med Israel.

Israel är det land som du och hela arabvärlden hatar, för att vi överlevde och vårt land blomstrar. Vi hatas eftersom det anses att judar är undermänniskor. Judar, enligt propaganda, kan inte göra något bra – men vi lyckades att bygga den enda demokratin i hela regionen.

Fru utrikesminister: Det är vi, alla barn, barnbarn och barnbarns barn av de överlevande från förintelsen, efterkommande av flyktingar från Mellanöstern, avkomlingar från judarna som kom från Etiopien – det är vi alla som har byggt Israel med stolthet – och vem kommer att fortsätta att bygga det, försvara det och aldrig ge upp landet vi kördes i väg till när ingen annan ville ha oss. Det enda landet som skulle acceptera oss. Det är vi som älskar livet och som alltid reser oss igen efter varje gång livet och våra fiender slagit oss till marken. Vi har aldrig haft någon ekonomisk, politisk eller militär makt utanför vårt eget land, Israel.

Fru utrikesminister: Det är du som hatar oss, det är du som vill bli av med oss och ständigt kräver, i politiskt korrekta former, vår underkastelse. Det var i Europa du brände oss, inte för det vi hade gjort, men för vad vi var – och är – judar.

Fru utrikesminister: Om du verkligen vill titta på Israel med samma ögon du tittar på Sverige, du skulle bli förundrad hur vi lyckades bygga landet som trots 67 års konstant krig är så fyllt av kärlek, liv, hopp och förtroende i skaparen. Skaparen som gav oss fri vilja att välja.

Fru minister: Vi har lärt oss vår lektion. Lektionen att aldrig lita på utrikesministrar från länder som Sverige, som nu skyller på oss – barnen, barnbarnen och barnbarnen av de överlevande från förintelsen och andra flyktingar från Mellanöstern och Afrika.Det är inte för sent för dig, fru minister, jag uppmanar dig att öppna dina ögon.

Fru utrikesminister: Jag flyttar snart till Israel, landet som inte fanns förutom i våra böner, när min mamma vid 23 års ålder var tvungen att ta hand om de dödliga kvarlevorna av hennes mördade folk. Jag flyttar för att jag nu är säker på att det traditionella judiska livet inte har någon framtid i Sverige, landet jag har tjänat hela mitt liv.

Fru utrikesminister: Jag uppmanar dig att besöka oss när vi har etablerat oss och jag ska visa er Israel som det är och inte vad du tycker är det – och jag vill låta vår glädje av livet’s utmaningar få dig att börja se Sverige som det har blivit, men också hur det skulle kunna vara om vår vision om livet kan inspirera dig att tänka om och tänka annorlunda.

P.S.

Mina egna kommentarer:

  • När det gäller nedbrända asylboenden är de som uppklarats och inte kan avskrivas som olyckor, bränder som anlagts av en eller flera av de boende själva (om inte i alla så åtminstone i nära nog alla fall). Föreligger något uppklarat fall där en ”etnisk” svensk ligger bakom? (flera vänner till mig har rest runt i t.ex. Sydamerika, där är de indigena stolta över sitt ursprung så jag hoppas att ni läsare accepterer att jag använde ”tabu” begreppet: ”etnisk” svensk)
  • När det gäller de livstidsdömda: Livstid för terrorbrott i Syrien
  • Interessant hur även t.ex. ”judisktättade Bonniers” stödjer Margot Wallström och hennes regering resp. stött den politik som sedan ~ 50 år har drivits i Sverige och ledit fram till dagens situation. Också interessant t.ex. Why Barbara Spectre represents the new antisemitism och Noel Ignatiev: The goal of abolishing the white race …
  • Gatestone Institute – Jihadistisk terror: Rör det bara judarna? Glöm det.
  • Gatestone Institute – Jihadi Terrorism: You Think It’s Just the Jews? Think Again
  • Om inte en överlevnadsvilja likt judarnas finns, kommer ett folk resp. deras kultur i längden inte att överleva. Ett samhälle som inte ens kan försvara sina barn har ingen framtid och eventuellt inte heller ett nu (logiskt-ansvarsfullt: ”don’t stop thinking about tomorrow because yesterday is gone”, ologiskt-ignorant: ”don’t think about tomorrow becasue tomorrow never comes”).
  • Om ni ser något fel i översättningen (i första hand om betydelsen/sinnet på något sätt förvrängs), tacksam för kommentar.

93 thoughts on “Öppet brev till utrikesminister Margot Wallström

  1. Det här brevet eller inlägget som Stefan Lindmark skrivit saknar historisk fakta, utan kan sammanfattas till en snyftpropaganda.

  2. Jag skulle tro att det är både bortkastad tid och frimärke att försöka få denna människa (M.W.) att förstå innebörden av sunt förnuft!
    Janne

    • När hon besöker sina hemtrakter i Sverige och det är rea ………….då prutar kärringen på reapriserna !
      SOSSE !

      • Får kanske tillägga att detsamma gäller inflyttade till stockholm också, de beteer sig som bortskämda småbarn !

  3. Egentligen skall vi koncentrera oss på vad som håller på att hända här och nu.. Det spelar ingen roll vad historien säger ,man ”skapar” historiefakta också.
    För att förstå vad som pågår måste man ha kunskap om vad Islam betyder och hur de går till väga.Som jag har sagt för länge sen och folk tyckte att det var konspirations teori ,muslimer har infiltrerat sig i olika myndigheter .
    Genom att spela offer och fredliga ,anspela på Islamofobi har de kunnat agera för att förstärka Islam ….

  4. Tyvärr finns det politiska nördar som trot sig om att besitta den rätta kunskapen Att de här personerna ska styra över svenskens vardag är ett gigantiskt demokratiskt problem. Att de endast vill få fram sina åsikter men är inte mottagliga för andras och inte har förmågan till vettiga diskussioner innebär ett nederlag för alla personer som ser framtiden an på ett positivt sätt.
    https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/07/24/seriosa-diskussioner/

    • Kan du inte göra ständig reklam för din blogg någon annanstans? Jag fattar inte att man använder andras bloggar som sponsor för sig själv, det räcker med att ha ett klickbart namn, om någon vill veta mer om vem som är bakom en åsikt!

      • Får be så mycket om ursäkt om du tar illa upp. Jag skriver mina synpunkter och för att inte det ska ta upp hela spaltmeter lägger jag in en länk rill bloggen som vem som helst kan läsa eller förkasta. Den dagen som PETTERSSON påtalar mitt enligt dig ”dåliga” beteende kommer jag att sluta Jag anser faktiskt att mina och sambons synpunkter kan tillföra Pettersons blogg en del positiva synpunkter. Samverkan ät A och O om vi ska få ¨till ett bättre politiskt landskap. (Nämnas bör också att vår blogg inte har några reklamintäkter utan är mycket seriös i det avseendet)

  5. En judisk stat var planerad långt innan andra världskriget och den så kallade förintelsen.
    Ett viktigt steg och förutsättningen för bildande av staten Israel var Balfour Declarationen 1917 (Palestine for Jews )
    Naturligtvis blev andra världskriget en turboeffekt för bildande av staten Israel, som utropades 1948.
    Nu fanns det araber som bott tusentals år i det som kallades för Palestina, som blev utkörda från landet ca 750.000 araber för att skapa utrymme för en judisk invasion från främst Europa.
    1948 gick arabländer i strid mot bildande av en judisk stat men de var chanslösa därför judarna hade en kärna av 50.000 krigsveteraner från andra värdskriget som också var försedda med moderna vapen.
    Judar som flyttat till Israel från Europa, Ryssland, USA, Canada har inga rötter till Mellan Östern utan är en import för att motverka arabisk influens.
    FN hade planer att skapa två stater en judisk och palestinsk, men det motsatte sig judarna som medförde att medlaren som framförde förslag på två stater blev mördad 1948, som var svensken Folke Bernadotte.
    Att hitta någon lösning med två stater verkar omöjligt därför området är för litet och under 70 år har inga framsteg gjorts för bildande av två stater.

    • ”..har inga rötter till Mellanöstern ”? Vilken gallimatias! Judarna har bebott det land som idag heter Israel i tusentals år. Romerska skrivare under det romerska imperiets ockupation av landet är bara ett av många bevis. Andra bevis är de otaliga arkeologiska utgrävningar som har skett, med mera.

    • Din text innehåller en del fel:
      – Arabarna blev inte utkörda, en del stannade en del lämnade efter att ha blivit uppmanade av de arabiska staterna med löftet att Israel kommer att krossas och att de då kan återvända och få allt
      – Judarna motsatte sig inte en tvåstatslösning utan araberna, Araberna motsätter sig en tvåstatslösning allt sedan dess (de talar ofta med kluvna tungor men tittar man närmare på vad araberna sagt/gjort resp. säger/gör är målet att utplåna Israel)
      – Det har aldrig funnits ett land Palestina

      • Largo, när ska du ge upp? Du fortsätter med påhittet om det det var judarna som motsatte sig tvåstatslösningen, när det, precis som Ulli skriver, var araberna. Bara för att du envisas med det motsatta gör det inte till en sanning. Lär dig det!

    • Jude’ens URINNEVÅNARE är Judarna, och inga andra. Det är palestina-områdets urfolk. Precis som man anser om samerna här, abourginerna i Australien och indianerna i Amerika, borde man se på judarna i Jude’en.

    • Håller med att området är för litet för en tvåstatslösning med tanke på vattenförsörjning och för att Israel skall kunna försvara sitt territorium.

    • Bara för att börja från grunden lite så där basic så att du inte får en chock.
      Var i Koranen finns Jerusalem eller stadens omnejd överhuvudtaget nämnt? Visste de ens om att det fanns? Var finns det skrivet att det var muslimskt land innan Jesus födelse? Innan det, Moses uttåg ur Egypten? Drog de iväg till muslimskt land? Nä. Det fanns inte då.
      Hur kan de ha anspråk på ett landområde de aldrig haft?
      Islam är väl för övrigt bara knappt 1450 år… – och är väl i stor del mentalt kvar där de började. Hatar all utveckling förutom den de kan använda för egena intressen = vad som helst som dödar alla ickemuslimer eller som de kan tjäna pengar på i samma syfte.
      Gäller gör än idag dock 1922 års resolution eftersom ingen annan har tagits efter det. Helheten får du läsa här: https://petterssonsblogg.se/2016/11/02/vem-tillhor-vastbanken-3/

  6. Dessutom! Vem ockuperar vem, där nere i mellersta östern????? Bara för att vänstereliten vill att en galen kejsare i Hitlers, Stalins och muhammeds folkfördrivaranda, ska få rätt. Jude’en tillhör dess rättmätiga folk, som fördrevs från sitt land en gång, som vi äktsvenskar håller på att göras av muslimkramarvänstern i vårt land också. För samma folkutplånarmentalitet hos etablissemanget, råder här i Sverige idag, som i 1930-talets Tyskland, som under 100-talet i Jude’en.

  7. Ja, det behövs verkligen ögonöppnare i vårt land. Judarna är våra vänner, INTE våra fiender. D v s de SANNA judarna! De som tar parti för PK-vänstern är INGA sanna judar. De är Gudsförnekare och charlataner som vill förgöra det goda som är Gud. De är precis som muslimerna som strävar efter att bekämpa Gud, istället för att befrämja honom. De som är sanna i Gud. Verkligen sanna! Ger sig inte på dem som är emot den Gudsförnekande läran islam och dess sjuka anhang. Nej, de ger dem sitt stöd i Guds namn. SANNA JUDAR, ÄR VÅRA VÄNNER!!!

  8. Berra, vad får dig att tro att de flesta inte har studerat historien. Sådan galenskap du sprider kan du göra någon annanstans.

    Jag brukar tolerera det mesta men efter att ha tittat in på det du rekommenderar undrar jag hur det står till, klart är att det inte är friskt i varje fall.

    Pettersson som raderat din kommentar och tänker gå igenom en del av dina gamla och är de lika tokiga så…

    • Du menar med andra ord att det jag rekommenderade inte är PK i dina ögon? Vad Isf är inte PK? Jag vet att sanningen kan svida och allt man trott på tidigare och fått lära sig i skolan kanske inte är rätt. Då är det lätt att reagera som du Pettersson. Läs det jag rekommenderade en gång till och ta ett djupt andetag och låt informationen smälta in sakta.

      Mvh Berra

  9. Arvet av Palme och Anderssons kärlek till Arafat är orsaken till att nuvarande utrikesminister inte ser klart utan skänker all sin kärlek och omtanke till Abbas och hans anhang. Inte den minsta tanke till att det är inte ens fel om två träter.

    • Palme skulle gå till historien den som löste Palestina – Israel konflikten, men han åstadkom ingenting, utan det kostade pengar för svenska skattebetalarna allt bistånd som östes till Arafat och hans gäng, som hade stora fickor.
      Biståndet gick inte till det palestinska folket utan till ledarna som skodde sig.

    • Därför är det livsviktigt med kunskap om den verkliga syfte med Islam …Vi bjuder hit till Sverige Bill Warner ,David Wood för att förklara vad Islam betyder…… Och de kommer att förstå hur Arafat begick Taqiyyia och ändå fick freds Nobel pris

    • Jaha, och du är tydligen ännu en vilseledd nazistsympatisör, precis som Torleif och graal1. Jag tycker uppriktigt synd om er, stackars dårar.

  10. Att vädja till sunt förnuft hos dem, som ingår i Stefan Löfvens ”feministiska regering är naturligtvis totalt meningslöst. Där finns inget sådant att hämta.
    Och Alliansen har sumpat mängder av tillfällen att få bort socialdemokraterna från makten. En skam vilar över Alliansen för deras
    oförmåga/vilja att ingripa och rädda vårt land.
    Alliansens mål har inte varit att värna om Sverige utan att sätta krokben för SD.
    Men vi, det svenska folket, kan ändra på det vid valet 2018.
    Vi måste då se till att vi får en sverigevänlig regering.
    Det är nog sista chansen att röja upp bland spillrorna, som Reinfeldt och Löfven lämnat efter sig.

  11. Bra, om än något för långt,vad gäller våran utrikes”minister” så fattar hon nada. Hon är impregnerat av vänsterns idealfolk, Yasser och hans vänner.
    Kommer säkert inte ändra åsikt. Hon går hand i hand med våran Steffo in i dimman. Vad värre är att dom drar landet och oss andra med i avgrunden. Enda hoppet är att finanserna försämras så deras pensioner hålls inne.

  12. Jag känner ingen samhörigheten med ” den humanistiska stormakten” Sverige, och de politiker som vill leka världsherrar eller världsdamer.
    Varför ska vi bli indragna i deras smutsiga krig? De kan väl kriga mot varandra själva?
    Det man också kan säga är att det judarna tillfört Sverige i pengar måste vara mångmiljardbelopp.
    Man kan också konstatera att det muslimerna kostat Sverige måste också vara mångmiljardbelopp.
    Som gammal affärsman väljer jag naturligtvis judarna och väljer bort muslimerna.
    Kan inte heller påminna mig att det skulle vara några problem med judarna i Sverige.
    Det kan man inte säga om muslimerna, det är djävelskap hela tiden. De verkar inte kunna anpassa sig till vår kultur på annat sätt än att de tar emot våra ekonomiska bidrag.

    • Hon är skolad i SSU och där gled tyvärr kritiken mot Israel över i judehat.Minister Sten Andersson var den som var Arafats polare. Han ansåg inte att Baltstaterna var ockuperade av Sovjet. Jag tycker att det finns en hel del luckor i nutidshistoria i Sverige idag bland den yngre befolkningen. Det är spännande och väldigt upplysande. Att förstå hur tex Jan Guillou resonerar-han är en annan Arafatkramare.
      OBS! Terrorn i OS mot den israleliska truppen!
      Problemet är inte att de debatterar utifrån detta utan att de fullständigt äger de svenska medierna inkl SVT-SR så svensken betalar för sin egen indoktrinering.
      Stå på er Pettersson med flera för ni behövs verkligen.

    • I en annan Västlig demokrati hade det varit nyval och räfst och rättarting. Min slutsats är att Sverige inte längre tillhör de Västliga demokratierna då man upp i regeringen kan förråda sitt eget folk och inget händer.
      Apropå Trafikverket och resan till Saudi. Där diskuterades kvinnlig bilkörning-den är ju förbjuden där men det tyckte inte di svenska var så allvarligt

    • Hur var det egentligen med Bergling? Var han inte färdig och neutraliserad som spion när SÄPO fick honom i present av Israelerna. Sedan lyckades han och frun fly till Ryssland genom bakdörren medan SÄPO satt och åt korv i bilen på framsidan.
      Det kan man inte kalla livstidsstraff precis.
      När det gäller vem som startade WW1, WW2, Ryska revolutionen finns det teorier om att Rockefeller och de amerikanska bankzionisterna hade trasor med i byken.

      • Var det inte även så att man förlängde WW2 då det var bra för ekonomin?

      • Vad är det för fel på min kommentar? Kan det vara ordet Zionist som skaver? De finns faktiskt i verkligheten.
        Berglinds bravader går att läsa om på wikipedia.

    • Den s.k. regeringen kommer att sitta mandatperioden ut p.g.a. att vi inte har någon opposition i detta land.
      Oppositionen har missat tusentals tillfällen att avsätta Löven och C:o men inte haft tillräckligt förstånd till detta.
      De hundratusentals miljarder som AB Reinfeldt & Löven förskingrat från Svenska skattebetalare kommer att ta 100 år att återställa.
      Jag tycker synd om SD som skall ta över efter valet och behöva göra detta med 0 kr i kassan och flera hundra miljarder i skuld.

  13. Hennes agerande förstör för Sverige, för Israel och dör Palestina.

    Undrar Varför Göran Persson inte kom överens med henne?

    • Ett land Palestina har aldrig funnits.
      Om det är några som kan kalla sig för palestinier (om de ville) är judarna:
      https://israelmybeloved.com/was-there-ever-a-state-of-palestine/

      What is the history of Palestine, where did it get it’s name?

      “The first time the name was used was in 70 CE when the Romans committed genocide against the Jews, smashed the Temple and declared the land of Israel would be no more. From then on, the Romans promised, it would be known as Palestine. The name was derived from the Philistines, a Goliathian people conquered by the Jews centuries earlier. It was a way for the Romans to add insult to injury. …

      • Palestinierna lever i olika länder, exakt. Många är advokater och rådgivare åt olika förmögna oljeshejker och vapenhandlare. De andra sitter i det som kallas Palestina-hur mycket pengar får de varje år-helt otroligt. Arafats änka drog till Paris med minst en miljard SEK. Såg ett reportage på SVT-en familj hade problem med att skörda sina oliver-snyftreportaget var att gränskontrollerna som israelerna gjorde pga alla attentat gjorde familjens liv jobbigt. Man följde dem och deras åsna till trädet! som de skördade och hur de gick hem. Som bonde skrattade jag-trodde inte det var sant. De fick ihop en påse oliver!.Dagens arbete gav alltså en liter olja! Därför behövs det bidrag…Samma med hamnar, de kan väl bygga en brygga själva och fiska lite…

      • Precis! Jag lever heller inte efter Hitlers omdöpelse av provinser, av HANS ockupation, och omflyttning av folk. Eller Stalins eller muhammeds likaledes.

    • Göran Persson avskyr Margot Wallström, dels tycker han med all rätt att hon inte är begåvad! Men det bärande skälet är att han anser att Wallström är lat!

  14. Nja du det var av intresse är det inte så då att var och en till sitt. För det har ju sätt ut så att det blir oftast så till slut .Allt ska ju krockas o bråkas om.Se det som en förstoring av familjen. Men okänt begrepp är ju ta seden dit man kommer sluta bråka va tacksam inte bränna inte kasta sten inte våldta de tjejer som vill visa sina former göra sig fina inget fel med detta se men inte röra.Hem o runka . eller hur de tänker mm henne ska vi ha vissa kan inte ta ett nej.Brist på respekt över 3000 våldtäkter i Sveriges 6 första månader detta år .Hur är det möjligt o vad görs, sätts in. Hur ska man föra sig utbildning ??. Nä jag tror på att stänga gränser o ta tag i problemen snarast. O inte mer lån till allt 700 extra miljoner till polisen gick bara för att betala lånen ruta ett igen. Stort sätt.Men allt blir dyrare men inte den anställdes lön ibland.Lönebidrag sänka arbetare.Som att ha en solstol med sig på jobbet inte skulle jag göra ett skit om de skulle sänka mig till det lägsta av det lägsta.O det får var och varannan svensk o de andra. Enklare jobb.Fin syn. På folket som kämpar. Lika k … rens blir till ett hellvete för vissa grupper. Eu billigare arbetskraft.Bondgårdar hur många polacker jobbar inte på byggen gårdar kör lastbilar i svenskregistrerade lastbilar.De har skygglappar på sig politiker.O invandring man kan inte ta in mer en va en klarar av 6 % av detta som tagits in skulle vi kanske klarat av.Med jobb o s v. De som är för detta politiker kan de inte ha de hemma sänka sin lön med 50 % de som tror på detta på sikt.. De tror på mer lån mer vårdpengar mer till skolan polis men de glömmer en sak de har sänkt landet försatt i total kollaps .Är fortfarande svenskens pengar men det finns det inte många som tänker på.Vad ska allt ända i.

  15. Jag önskar dig ett underbar liv i Israel . Du har absolut rätt att muslimerna förvränger händelsen. Man har bara bilden att muslimerna är freds människor som attackeras av judiska soldater..
    Vad anser du om att palestiner inte har tillgång till bevattning för sina plantage samtidigt som judar har stora bassänger på tomten och om att de inte får använda samma vägar som judar? Finns det någon sanning i det?
    För övrigt vet man att stort andel av muslimer lurar Svenska staten när de säger att de flyr från kriget ..många har varit i andra länder men här är man mer tolerant(okunnig om vad Islam står för är det rätta egentligen) de får mest bidrag utan att göra något,de vet hur de skall lura med alla sorts bidrag ,de som kommer och säger sig vara akademiker ”utan papper” och skryter hur mycket de har hemma , och här ärdet lättaste att öka antal muslimer och göra som deras gud har sagt ..Ta över världen. Sprida den kvinnoföraktande ,doktrin ,rasistiskt totalitär ”religion” som tycker att kristna och judar är det lägsta avskum som finns..
    Det får de lära sig av Imamer när det inte finns någon kafir som hör de..De spelar offer och snart finns det fler nybyggda moskeer än kyrkor här.. I muslimska länder kan man inte bygga nya sinagogor eller kyrkor…
    Inte heller öppna skolor eller dagis som är kristna eller judiska …Minska man segregation med de ? Vill de ens minska?

      • Var det tumme ner för att jag tycker att muslimer ljuger och tar för sig ?
        Har bevis på hur muslimer får otroligt mycket utan att behöva göra något … Antigen är alla som har med de att göra ,så otroligt rädda att bli kallad islamofob eller så är det för att de sitter här och där på olika myndigheter skatteverket ,försäkringskassan ,kommunen.Tex fallet av den ”äldsta
        kvinnan” 116 år i Sverige,om det stämmer att när hon kom för 40 år var 65 år och fick pension direkt .. Handlägaren från skattemyndigheten som lade ner undersökning var från samma lilla byn i Turkiet…Eller kurs deltagaren som skall vara akademiker för att få ta del av ”den korta vägen” som säger sig vara från advokat till läkare(utan bevis) ,som bara går på olika kursen (knappt närvaro,läraren vågar inte säga till) efter tre månader och nöjer sig att få minst 10000 kr/mån plus bostad betalt förutom barnbidrag ,acesskort Eller var för att jag frågade vattnet ? Jag såg ett dokumentär från BBC om hur judar behandlade palestiner ,och undrade!

    • De har inget vatten för de kan inte gräva en brunn själva! De sitter där och väntar på att någon ska borra. De som bor i Gazaremsan är de som ingen vill ha. Jordanien ett bra exempel. De som är något att ha har redan dragit och utbildat sig och skaffat jobb

  16. Det är skrämmande och sorgligt att läsa, men så sant. Jag har bara förakt kvar för denna regering, det är snart slut på Sverige, vi kan inte bära mer nu.

    • Ja snart är det över och regimen har fullgjort sitt uppdrag och storebror kan ta över. Vad kommer då?

  17. En känslosam redogörelse av mänskligt lidande gjort av en som varit med the holocaust. Islamisten och antisemiten Margot Wallström ställer sig oförskämt på den sida som vill och kan kasta världen i en ny holocaust av egen tillverkning (the shoah). Margot kommer aldrig att läsa detta brev – var säkra på det …..

    • … och om hon mot förmodan läste det, skulle hon inte medge det eller bry sig, oärlighet och feghet har präglat svensk politik nu sedan årtionden -> tror inte på någon snabb ändring

    • Man stöder det som kallas Palestina och nu ber Abbas om hjälp lite här och där. Palestinierna vägrar en tvåstatslösning och mycket pengar går till terror mot Israel och andra. Wallström stöder Polisario i Marocko, Marocko försöker reformera sitt land i västlig riktning och har tex förbjudit nyprod av burkor och niqab-symbolisk handlingsprogram. Polisario har blivit en gren av Isis. Kallas för daesh. De ligger bakom många terrordåd i Algeriet-många algerier är på marsch. Alltså stöder Sverige en terrororganisation som fyller på lämmeltåget mot Europa.
      Idag visade man på spansk TV ifrån gränsen Marocko-Spanien. Det är 14 km mellan. Det är 3 miljoner afrikaner nu på väg mot Europa. De har varit på semester i sina hemländer de flytt ifrån…

Kommentera