Folkhemsnazisterna utesluter aktiv Sverigedemokrat

ÅSIKTSREGISTRERING. Hetsjakten mot landets bland arbetare största eller näst största parti fortsätter. Ni är det Henrik Hedlund, kontaktombud på Uddeholms stålverk och kommunfullmäktigeledamot för SD i Hagfors som drabbas. 

– De frågade mig om jag visste om det här med SD och IF Metall, att de inte delar samma synpunkter och att värdegrunderna inte är desamma. Jag sa att jag är här som kontaktombud för gubbarna på stålverket, och inte på SD:s uppdrag, men det hjälpte inte. De sa att det är deras regler och det de har att gå efter, säger Hedlund till Värmlands Folkblad.

Hedlund berättar vidare att han blev upprörd, “men vad ska man göra?”. Människor i hans omgivning har uppmanat honom att gå vidare med fallet, men själv har han ingen större lust att bråka. Politiken ger han dock inte upp.

– Jag är politiskt aktiv för att jag vill göra min röst hörd i hemkommunen. SD är den lättaste vägen att göra det på eftersom det är ett ungt parti i en liten kommun och deras politik ligger mig varmt om hjärtat. Kontaktombud för stålverket var jag för att det inte var någon annan som ville ha den positionen. Många tittar ner i golvet och blir rädda när det hettar till, men jag är den som säger mitt.

Göran Persson, IF Metalls ordförande i Värmland, säger till VF att de inte kan styra sina medlemmars åsikter och att man får gilla och sympatisera med vilket parti man vill, men vara aktiv i SD och samtidigt ha uppdrag i IF Metall går inte för sig – “där går det en gräns”.

-Pettersson noterar de vanliga skälen för folkhemsnazisterna: de surrar om demokrati, jämlikhet allas lika värde men menar egentligen att de vill ha makten och de pengar fackföreningsavgiften ger.

14 thoughts on “Folkhemsnazisterna utesluter aktiv Sverigedemokrat

  1. Har själv lämnat facket och har svurit ed på att aldrig mer i mitt liv att jag går och blir medlem igen …aldrig mer, över min döda kropp!.

  2. De ryggradslösa bruntungorna har makten över LO och de respekterar INTE DEMOKRATI!!!

  3. Det är som i Sovjetunionen och Latinamerika på 1980-talet. Politisk förföljelse av dem som inte tillhör rätt parti.
    Var är Diskrimineringsombudsmannen?

  4. Arbetare är inte så trogna facket som facken tror. Vänskapen mellan arbetskamrater värderas högre än dyra avgifter och förtroendevalda som leker åsiktsdetektiver.

    Jag misstänker att Hedlunds arbetskamrater just nu säger saker om IF Metall som IF Metall inte vill höra.

    Dessutom står många utanför facket idag och åtgärder som denna lär inte spä på viljan att ansluta sig.

  5. Men jag fattar inte att det är lagligt. Åsiktsdiskriminering är straffbart vad jag förstått. SD är enda politiska parti, som tar ansvar för Svenska medborgare. Hur kan det vara så fel värdegrund, så man förlorar mänskliga rättigheter? SD är ju diskriminerade i riksdagen tom. De andra partierna tar inga hänsyn till folk, som drabbas av den vansinniga flyktingpolitiken. Man kan snart räkna upp varenda samhällsfunktion, som har problem, är överbelastad, saknar pengar, saknar personal eller drabbas av invandrarkriminalitet. Kaoset har bara börjat. Folkhemsnazisterna eller folkhemsmarodörerna börjar stämma riktigt bra tycker jag.

  6. Visar med all tydligt att uttrycket ”allas lika värde” endast användes av hycklare.

  7. Metall gillar olika men inte olika åsikter. Alla är lika mycket värda utom de som tycker annorlunda.

  8. Apropå partiska fackföreningar som ska tycka politiskt åt medlemmarna…………..

    ”Minst hälften av Kommunals medlemmar ska rösta på Socialdemokraterna i kommande valet.

    Det är ett av målen i förbundets nya valstrategi.

    För att nå dit görs en storsatsning på att ringa medlemmar.”

    Hur många medlemmar röstade på Socialdemokraterna i förra valet?
    – Cirka 47 procent, så det är ett tufft mål. Inte minst när vi vet att Socialdemokraterna i riket inte är uppe på rekordsiffror direkt.

    Varför prioriterar ni telefonsamtal?

    – Vi har mätt och utvärderat och det som får upp stödet för Socialdemokraterna och minska det för andra partier, inte minst Sverigedemokraterna, det är att samtala. Det bästa är att göra det öga mot öga med en fackligt förtroendevald och det näst bästa är att ringa.”

    https://arbetet.se/2017/06/20/minst-halften-av-kommunals-medlemmar-ska-rosta-pa-s/

  9. Såklart han blev utesluten, SD-arn vägrade vara nazist. SDs värdegrunder är inte desamma som facknazisternas, det var därför han blev utesluten ur den Kameradenschaften.

    Vem nominerade Adolf Hitler till FNs fredspris? Jo, en svensk sosse. Vem krävde av Hitler att Tyskland skulle stämpla J i judarnas pass för annars var det risk att de slapp in in Sverige? Jo, svensk sosseregering.

    • Och ett av de första besluten Hitler tog efter makttillträdet 30 jan 1933, var att utropa den 1 maj som allmän helgdag och arbetarnas dag. Hmm.. låter bekant, på nåt sätt. 1 maj, LO och sossarna…

Kommentera