Vad händer efter IS?

Terrorforskaren Hans Brun oroas över vad som händer när IS trängs tillbaks på marken.

IS territorium är på väg att minska och de områden man nu håller är mest öken (där de egentligen hör hemma bland sina getter och kameler).

Ett orosmoln är osämjan mellan Ryssland och USA, en annan är hur Turkiet förhåller sig till Syrien. Efter IS terrorvälde kan större konflikter med olika stater inblandade ske. Ett annat orosmoln är den nya tekniken (läs internet), där IS-ledare kan kommunicera med sina soldater på webben. Hittills har över 30 000 sajter och konton stängts ned och ändå har Europol fullt upp med att kontrollera IS-relaterade sajter.

I Sverige och övriga Europa sitter tusentals, förmodligen fler, jihadister och bara väntar på en signal. Politikerna lallar samtidigt vidare om öppna gränser och ett generöst mottagande från länder i Nordafrika och Mellanöstern.

GP

8 thoughts on “Vad händer efter IS?

  1. Att han ens ställer frågan när Sverige tar emot med öppna armar? Det är som en hydra, hugg en och det växer bara fram två nya.

  2. ny bostad i Sthlm, nya pass och gratis tung lastbilkörkort av Kriminalvanvården (även statslösa narkotikamoguler får lasbils kort efter 3 årig skjuta i ben volta)

  3. Nu när IS trycks tillbaka allt mer i Syrien så är det bara en tidsfråga när helvetet brakar loss på allvar här i Sverige. De senaste s.k. regeringar har ju och kommer att fortsätta att importera terrorister som är villiga att spränga Sverige i luften.

      • Ja det vet ju alla SVENSKAR ( läs Sverigedemokrater ) att det är terrororganisationen 7-klövern som ligger bakom alla brott i Sverige.

Kommentera