Minskad satsning på terrorbekämpning

Efter att muslimen och den illegala invandraren Rakhmat Akilov mördat fem oskyldiga människor på Drottninggatan i Stockholm, kom kraven på att polisen och andra myndigheter skulle få fler resurser till att bekämpa terrorismen.

Måndagen den 17:e juli 2017: Rikspolischef Dan Eliasson och ställföreträdande rikspolischef Mats Löfving utlovar 400 miljoner till terrorbekämpning. Därutöver utlovar man åtgärder som telefonavlyssning, övervakningskameror m.m.

Tisdagen den 18:e juli 2017: Polisens utbildning av konflikthantering vid terrorbrott läggs i höst ned på många platser. Bland dessa platser återfinns Stockholm city där två muslimska terrordåd ägt rum. Ekonomi anges som skäl.

Sätta detta i kontext med de miljarder som satsas på nyanlända, villor som köps in, fritidshus som byggs, gratis vård som ges m.m. och vi vet alla vad som prioriteras i dagens Sverige.

Läs mer om POLKON (polisiär konflikthantering).

 

13 thoughts on “Minskad satsning på terrorbekämpning

  1. Jag tänker inte acceptera dethär att dem drar in på dem utbildning mot terrordåd. Demdär utbildning bekämpning mot terrordåd behövs och är jätteviktiga skäms på er satsa mer nu! Det är faktiskt lönsamt att ha demdär utbildningstjänsterna. Det känns obehagligt med demdär nedskärningarna. Lär er att lyssna på dem som kämpar emot terrordåd! Sluta att iggnorera det som dem lyfter fram! Jag vill att fler prottesterar ordentligt!

  2. Efter att ha tagit del av länken POLKON, polisens konflikthantering, kan man bara konstatera att den dialogpolisiära evangelieförkunnelsen där värdegrunden står i fokus, gällande all rekrytering eftersträvar feministiska klassiker som jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald.

    För att försvara samhället och upprätthålla den allmänna säkerhet som alltmer tvingats retirera inför den importerade kriminaliteten krävs en stabil, rättskapabel och manhaftig ordningsmakt som navigerar efter svenska normer och värderingar – något som systematiskt negligeras till fördel för den dysfunktionella etnopluralismens kategoriska kalabalik i en anarkistiskt präglad stat där till och med grundlagen kulturrelativiserats.
    Andreas.

    • De kikar nog som Snicke-snacki tillbaka på 50-talet, då allt var värre som densamme sagt. Vi når aldrig till 50-talets nivå av våldsdåd, det är omöjligt. ( Ironi! )

  3. Undrar mycket i mitt stilla sinne om dom som röstat
    fram dom två senaste idiotregeringarna fattar hur fel
    dom gjorde som lade sin röst på dessa samhällsförstörare,
    och om dom tänker ta förnuftet tillfånga och rösta på det enda
    parti som vill Svenska folkets väl, eller att dom kommer att
    rösta som dom alltid gjort utan att tänka? I så fall får man hoppas
    att deras kommande generationer kommer att döma dem
    stenhårt. För det är inte fråga om att Sverige kommer att fungera
    som förr i tiden det ser vi tydliga bevis på varje dag, det är inte
    så att klockan står på fem i tolv längre snarare kvart över!

  4. Apropå saknade pengar till samhällets välfärd och trygghet…….

    Statsskulden uppgick till 1 310 miljarder kronor i slutet av juni 2017.

    • Det man skulle kunna säga, är att skulden är 1,3 gånger större än de årliga inkomsterna. Varje ansvarsfull villa och lägenhetsägare borde vara avundsjuk på detta förhållande. I Sveriges storstäder är nog förhållandet mer 5 gånger mer skulder än inkomster.

  5. Inom kort kommer vi istället att få se poliser utanför landets moskéer delandes ut kaffe och bullar. (?)

    Tips! Lennart Matikainens har en mycket bra youtubekanal där han lite då och då lägger upp tänkvärda videoklipp med personliga tankar och tips. https://www.youtube.com/user/Helhetsutveckling/videos
    Lennart är en relationsexpert med tidigare bakgrund inom boxning och bodybuilding. Känd för de flesta blev han efter ett facebookinlägg där han tyckte att man skulle ålderstesta alla ”skäggbarn”. Detta gjorde sedan att han fick sparken från TV4. Han arbetar nu, bl.a, som coach och föreläsare inom polisen, och har tack vare det en ganska god insyn i den verksamheten. Som utomstående kan han förmedla en bild av verkligheten utan att riskera repressalier från Eliasson…

  6. Satsa inget på polisiära insatser eller militär eller sjukvård, jo ja det som invällarna skall ha. Skänk en tanke till den som fick åka runt i ambulans 3,5 TIMMAR efter en stroke, eftersom det var fullt på akutmottagningarna. Hann under tiden få en förlamning utefter ena sidan. Tok pelejönsarnas Sverige. Lekstugan i regeringen. Har politikerna riktig tur så kanske det hinner bli en ny massiv stroke, så patienten avlider.

Kommentera