Det är bråttom säger S, 15 nya fritidshus ska lösa boende för anhöriginvandrare

INVANDRING. Kommunstyrelsens ordförande i Gislaved, Småland: ”Det är bråttom, vi måste lösa detta nu”. Efter ett extrainsatt möte har kommunstyrelsen nu beslutat att Gislaveds kommun ska satsa på 15 nya fritidshus för att möta behovet av bostäder till anhöriginvandring.


– Det känns jättebra att vi har kunnat komma fram till en bra lösning, säger kommunstyrelsens ordförande Marie Johansson (S).

Sedan det stod klart att det kommer omkring 100 personer som vill bosätta sig i Gislaveds kommun, genom anhöriginvandring, har kommunstyrelsen jobbat hårt på att hitta en lösning snabbt i boendefrågan.

Det handlar om ensamkommande barn som har bott i kommunens boenden och som, när de fick permanent uppehållstillstånd, har sökt så kallad anhöriginvandring till sina familjemedlemmar. En del av dem är redan här.

– Det är bråttom, vi måste lösa detta nu, säger Marie Johansson som när hon i slutet av juni fick veta hur situationen såg ut valde att kalla till ett extrainsatt möte med kommunstyrelsen i slutet av förra veckan.

– Vi hade inte tid att vänta och förlora en hel månad till nästa nämndsmöte. Vi behövde hitta en lösning nu, säger hon.

Och det har man nu gjort. I fredags tog kommunstyrelsen beslutet att satsa på 15 nya fritidshus som ska ställas på plintar i parkområdet utanför Glashuset på Gisleområdet i Gislaved. Husen ska köpas in och fastighets- och serviceförvaltningen har nu i uppdrag att genomföra upphandlingen.

Vad notan för inköpen av de 15 fritidshusen kommer att landa på är för tidigt att säga, men Marie Johansson tror att det handlar om tre till fyra miljoner kronor.

– Vi har räknat med att det kostar ungefär 300 000 kronor per hus att få det levererat och klart, säger hon.

Beslutets togs av en enig kommunstyrelse. Sverigedemokraterna valde att inte delta i beslutet.

Läs mer på VN.se…

Titta gärna på hur det kan gå för dem som hyr ut till nyanlända…

-Pettersson har aldrig hört att det är så bråttom så en månad hit och dit har spelat någon roll när det gäller bostäder till hemlösa svenskar eller tandvård för fattiga pensionärer…

Märkligt att de ensamkommande unga ljugande männen som inte hade en enda anhörig i livet när de sökte asyl med borttappade id-handlingar men mobilen kvar så snabbt hittar sina döda släktingar och lyckats väcka dem till liv…

Sedan tycker jag socialdemokraten Marie Johansson är mer än lovligt dum om hon tror att 300.000 kronor per hus ska räcka. Men enligt socialdemokraterna handlar det inte om riktiga pengar, bara skattepengar…

20 thoughts on “Det är bråttom säger S, 15 nya fritidshus ska lösa boende för anhöriginvandrare

  1. Svenska regeringen verkar fortfarande tycka att Svenskarnas är deras största fiende. Ändå är staten beroende av Svenskarnas arbetare, som betalar skatt. Det går inte ihop.

  2. Ni smålänningar som läser detta hyr förfan inte ut nått till dem ekonomiska flyktingar som kommer hit för det kommer ni ångra länge och era döttrar kommer ångra det livet ut. Ett bra tips från en som bott i skiten hela livet. Och när det gäller dem här 15 husen som byggs nu så ska vi vara glada att vi uppfann elden gott folk. Dem här människorna inga riktiga flyktingar det lovar jag! Dom som är utmärglade av krig och svält dom kan inte ta sig hit. Dom som kommer inget annat en barn födande hjärntvättad krigsmaskiner som inget annat vill en att göra Sverige till kalifat och ta era små barn till fruar.

  3. Gislaved är ett underbart smultronställe. Under min traumatiska barndom hade jag få lyckoglimtar där när jag besökte min släkt. Det är mycket beklagansvärt att våra politiker tycker att det skall gå till detta ändamål

  4. Så, kommunstyrelsens ordförandeskap, vilket icke helt oväntat innehas av ännu en migrantammande värdegrundskarriärist, anser att det ”känns jättebra” att kunna tillförsäkra kommuninvånarna om tillgången på främmande kulturberikare och de kända konsekvenser denna vanvettets välvilja medför.
    Aldrig tidigare har den svenska bostadsmarknaden uppvisat en sådan sensationell servilitet och allmänt vedertagen välvilja att bereda nya objekt till husvilla individer som nu, då det satts likhetstecken mellan den godkända moralens ingenjörskonst och systematisk misshushållning med skattemedel.
    Andreas.

  5. Märkligt men det har ju aldrig tidigare varit bråttom att lösa bostadsbristen för svenskarna (och då menar jag de riktiga svenskarna).
    I trakten av Gislaved är det gott om skog. Ge invällarna yxa, såg och lite spik. Säg till dem att fixa sitt hus själva. Om inte det passar ge dem enklel biljett hem till platsen de kom ifrån.
    I stället borde det vara bråttom att bygga lite fräsiga äldreboende åt våra gamla. Och alla ni godhetsapostlar i landet, sluta dalta! Invällarna vet själva hur man skall ta för sig.
    Vi måste få en sverigevänlig regering vid valet 2018.

  6. Har just sett på TVR-nyheter mardrömsbilder på bränderna i Montenegro och Kosovo, hur tappert brandmännen kämpar mot lågorna. Lika tragiskt är det i Portugal, Frankrike och Italien. Man sade att i ett av dessa tre länder (fick inte klart vilket) ertappades en migrant medan han försökte elda ett naturreservat.
    Till sådana monster ger man bostad och allt de pekar på i ’naiva’ Sverige. Dumt och kriminellt !!! Om ni glömt hur skogarna brann i Västmanland 2014, här får ni en påminnelse. Då räddades först invandrarna (med taxi !!) från anläggningarna som låg i närheten av skogen. Övriga svenskar fick lämna sina hus på egen hand – lämna dem vind för våg till tjuvarnas förfogande – kanske samma odjur som eldade skogarna.

    Skogsbranden i Västmanland 2014 – Wikipedia
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Skogsbranden_i_Västmanland_2014

  7. Det står hundratusentals på tur till bidragsparadiset allt åt alla utom svenskarna.
    Folkmordspolitikerna i Gislaved får bygga fler när nästa hord ska placeras.

  8. De måtte vara rejält störda som inte ser vansinnet i hela processen, ankarbarn och fria bostäder till andra länders befolkning!

    • Vad menas med att gnälla, det finns väl ingen vettig svensk som hyr ut till folk som skall gå på kurs för att lära sig att bo !
      ”Som man bäddar får man ligga ”, återigen !
      Dessutom få dessa som grannar, toklandet Sverige .

  9. När ska Sossemaffian börja med att expropriera bostäderna
    från Svenskar för att ge bort till inkräktarna?? För jag ger mig
    fan på att tanken finns där, och om jag inte minns fel, så har det
    stiftats lagar om att myndigheterna kan gå in och ta över fritidshus,
    bygga om och anpassa den till flyktingar.

    Håller med Pettersson att denna Marie Johansson är korkad
    om hon tror att det går att bygga bostäder för 10 personer som
    dom brukar att uppgå till, för 300,000? Då kommer där ju
    inte bli plats till skinnsofforna av lyxmodell?

    Här visar Borgarna att SD ska ge fan i att samarbeta med
    dessa på några villkor, dom kunde lika gärna gå ihop med S
    och kalla sig storsossepartiet.. Ynkligt!

    • Exproprieringen startar efter valet 2018.
      Vi måste få fram en bättre lag mot rashets först.

  10. Och sen ska alla dessa parasiter försörjas till döddagar av Gislaveds skattebetalare. Grattis Ni som röstat fram detta vansinne.

  11. ”Vad notan för inköpen av de 15 fritidshusen kommer att landa på är för tidigt att säga, men Marie Johansson tror att det handlar om tre till fyra miljoner kronor.

    – Vi har räknat med att det kostar ungefär 300 000 kronor per hus att få det levererat och klart, säger hon.”

    Vad blir 15 hus gånger 300 000 kronor, sosse-Marie?

  12. Eftersom jag antar att hennes barn är utflugna och att hon har eget hus. Så föreslår jag att hon lånar ut (inte hyr ut) sitt hus till dem hon anser ha större behov, lyxmigranter. Själv klarar hon sig säkert med att bo i de små husen. Det skulle vara ”äkta” solidaritet och ge lite mer tilltro till deras välgörenhets-drömmar.

  13. Hade jag fått tag i ett fritidshus för 300000, så hade jag hoppat jämfota av glädje…. ÄR ALLA JÄVLA POLITIKER LIKA DUMMA I HUVUDET?!?!

Kommentera