Muppar ska lära afghanska pojkar att respektera kvinnor

ISLAM. Sesam, på engelska Sesame Street, är en amerikansk pedagogisk TV-serie för barn. Den har handdockor (”muppar”) i huvudrollerna, skapad av Jim Henson 1969. Tanken med Sesam är att barn skall inspireras att lära sig räkna och skriva.

Programmet hade premiär i USA 1969, och Sesam gjorde skaparna till pionjärer inom pedagogiska barnprogram med ett oändligt antal efterföljare och kopior världen över. I Sverige hämtade till exempel Fem myror är fler än fyra elefanter tydligt inspiration från Sesam. Handdockorna – ”Mupparna” (engelska: the Muppets) – lanserades även senare i det rena underhållningsprogrammet Mupparna.

Zeerak, som betyder smart på Afghanistans två officiella språk, är namnet på den nya dockan som är den nyaste karaktär i den afghanska version av Sesam.

Förra året lanserade TV-programmet en flickdocka som ska inspirera muslimska flickor i ultrakonservativa samhällssektorer. Nu ska Zeerak inspirera afghanska pojkar att respektera kvinnor.

Enligt chefen för den nationella tv-stationen bakom programmet, Massood Sanjer, är syftet dockorna att visa på betydelsen av utbildning och att pojkar respekterar flickor.

– I ett mansdominerat land som Afghanistan, måste du lära pojkarna att respektera kvinnor. Så genom att i showen visa en manlig karaktär som respekterar kvinnor, lära sig afghanska män, att man måste respektera kvinnor lika mycket som man respekterar män, säger Massood Sanjer.

DR.dk

-Pettersson säger att det är i varje fall bättre än Eliasson armband och det är kasknke något för SVT att köpa in och visa för de ”ensamkommande” ljugande unga männen i Sverige.

Fast egentligen behövs väl inga dockor, många av männen är ju äkta muppar…

19 thoughts on “Muppar ska lära afghanska pojkar att respektera kvinnor

  1. Först – märkligt att Malmö inte har minst 30% invandrararbetslöshet? Visst ja – de får 5 miljarder årligen för att dölja den med frikostiga bidrag, eller . . . ?
    Mupparna skall undervisa de muslimska ”pojkarna”. OK – men hur skall de 40-åriga ”pojkarna” undervisas?????

  2. Svenska myndigheter begriper tydligen inte att de gör sig urbota löjliga!
    Även med detta projekt!

  3. Först – märkligt att Malmö inte har minst 20% invandrararbetslöshet? Visst ja – de får 5 miljarder årligen för att dölja den med frikostiga bidrag, eller . . . ?
    Mupparna skall undervisa de muslimska ”pojkarna”. OK – men hur skall de 40-åriga ”pojkarna” undervisas?????

  4. MKULTRA CIA Mindcontrol program, detta importerades av Tyskarba efter 2:a världskriget, de använder tecknade serier, bla, Disney filmer för att programmera barnen tidigt, detta är början, sedan kommer televisionen spridas i afgistan, så barnen kan programmeras på heltid.

    Studera mer i denna film, Fritz är den som har forskat mest i detta, ock kämpat i 30 år med att sprida sanningen om MKULTRA

  5. En fråga som är motiverad:
    Kan någon någonsin respektera afghanska män efter hur de beter sig?
    Tror inte något kan förändra de intryck de gjort och de gravt dysfunktionella eko de sprider över världen.

    Nu kan ni lita på oss för vi har tittat på mupparna?

  6. ”Fem myror är fler än fyra elefanter” är väl en av de bättre barnprogrammen som gjorts.
    Så det låter ju bra att de afghanska barnen ska påverkas av liknande pedagogiska program

    Och jag utgår från att det handlar om förskolebarn och uppåt.

    • Det är lite suddig text men är de röda områdena >50% arbetslöshet?

      Finns det en länk t artikeln? Texten är inte läsbar.

      • Hittade bilden. Nära 60% på vissa ställen.

        Det sprider sig sa kärringen som sket i fläkten.

    • Han är också ett patetiskt kålhuvud, dessutom har han
      precis som Pizzaekonomen fått för sig att han är humorist?

    • Han och Pascalidou har något ogynnsamt gemensamt drag av otillräcklighet som får sitt uttryck i en ständig attack och nedvärdering av allt som kommer i deras väg? Osympatisk?

  7. Ett projekt som på förhand är dömt att misslyckas. Det skall inte kastas pärlor åt svin.

  8. Ja, de har en låg nivå och har svårt att tolka text och uppmaningar. Dockor begriper de sig säkert på, mycket lämpligt.

Kommentera