Regeringen antar handlingsplan mot hat och hot mot journalister, förtroendevalda och konstnärer

DEMOKRATI. Regeringen har i dag beslutat om en handlingsplan till det fria ordets försvar. Med handlingsplanen stärker regeringen arbetet med att förebygga och hantera hot och hat mot journalister, politiskt förtroendevalda och konstnärer då dessa aktörer är särskilt utsatta i det demokratiska samtalet.

Samhällsdebatten är luften i demokratins lungor. Hot och hat mot personer som deltar i den offentliga debatten är därför extra allvarligt eftersom det kan leda till att röster och perspektiv tystnar. Handlingsplanen kommer inte att lösa alla de problem som finns, men det är ett viktigt steg som tas. Nu har vi för första gången ett systematiskt arbete på plats, som specifikt riktar sig till grupper som är avgörande för att öka syremängden i debatten, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

Pressmeddelande

-Pettersson undrar om kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke skämtar? Nej förresten är jag övertygad om att hon gör det. Faktum är snarare att regeringen i dag har beslutat om en handlingsplan till för att försvara det fria ordet för vissa och för att förebygga och hantera hot och hat mot vissa journalister, vissa politiskt förtroendevalda och vissa konstnärer då vissa av dem är särskilt utsatta i det demokratiska samtalet.

Däremot struntar regeringen i hot och att mot oss på fria alternativa medier, hot och hat mot vissa politiker och hot och hat mot vissa konstnärer. Det kallas det goda hatet och kommer från vänster…

Vi kan som exempel nämna konstnären Dan Park som misshandlats, hotats och satts i fängelse för att han försöker utnyttja sina demokratiska och grundlagsskyddade rättighet.

Nedan bilder på en av vänsterextremister misshandlad DanPark och några bilder som han dömts för hets mot folkgrupp för.

Läs gärna på bloggen om Dan Park…

23 thoughts on “Regeringen antar handlingsplan mot hat och hot mot journalister, förtroendevalda och konstnärer

  1. Att den ur förnuftshänseende dokumenterat diskvalificerade Bah Kuhnke inkarnerar den svenska infantiliteten, utgör inget förstasidesstoff, och med detta uttalande upprätthåller hon sin status som den degenererade demokratins diakonissa.
    Att syretillförseln i den svenska samhällsdebatten för länge sedan strypts är ett faktum och de panikartade astmatiska rosslingar den PK-styrda pseudodebatten förmår framkalla, för snarast tanken till sanatoriets terminalvårdavdelning för tuberkulosens offer.
    Sancta simplicitas!
    Andreas.

  2. Detta är en enögd och partisk handlingsplan till det fria ordets försvar.

    Sveriges regering sprider odemokratiska förslag, helt uppenbart.

    Man gör verkligen skillnad på människor i landet Sverige.

    Måttet är rågat för länge sedan med tokigheter från den svenska regeringen med tillhörande bihang i riksdagen.

    Boken ”Det sovande riksdagsfolket”………är dags att skrivas.

    Då blir det inte en påhittad fiction-bok, utan en verklighets beskrivande sannings-trilogi.

    .

  3. Det finns väl anledning att förmoda att SD-politiker inte kommer att omfattas av detta. Föredettingen Reinfeldt påstod, när han var statminster, att om SD-sympatisörer blir utsatta för våld, får de skylla sig själva. Fina ord av en statsminister. Men det gäller säker också för regeringen Löfven.

  4. Kommer svetsar-mupparna att sluta trakassera konstnärer? Tror icke det. Det som hänt Dan Park är ett nästan oslagbart lågvattenmärke inom svensk s.k. rättvisa. Dan Park har för närvarande stora personliga problem som tar sig uttryck i destruktivt leverne. Det vore klädsamt för disney- ministern om hon tilldelade Dan resurser till att reda upp situationen. Det är nämligen regeringen hon sitter i som är ansvariga för den vidriga behandling han utsatts för. Regeringens panikartade petande i lagarna för yttrandefrihet etc. är fräcka och oblyga åtgärder för införandet av diktatur. Det nuvarande politikergarnityret har mentalt halshuggit det svenska folket och kommer att fly landet när den fysiska halshuggningen startar. Det finns uppgifter om att politikernas flyktvägar håller på att avslöjas genom s.k. främmande makts underrättelseorganisationer. Må de lyckas! Det skall inte vara möjligt att komma undan med dylika vidrigheter.

  5. Journalister och flertalet politiker har sig själva att skylla. De bör ställas inför rätta för vad de har gjort mot svenska folket likt Quisling i Norge.

    • Svarta rappare och graffiti klottrare är dagens ’genuina’ konstnärer som uttrycker fräcka ungdomars anda inom de nya kulturområden. De är uppmuntrade och överväldigade med bidrag och priser.

  6. Lite ot, men hör till, mitt hembibliotek tillhandahåller numera inte vissa tjänster på svenska, som inlogg och andra nödvändiga tjänster, inte för någon, utan det är på engelska. Måttet är rågat och mer därtill!

  7. Snart börjar journalister att rapportera om den stora lärarbristen. Sen 1996 har de kört om den stora lärarbristen främst i augusti. Jag orkar inte med att höra om den stora lärarbristen- jag brukar ändra kanal. Vad är det för samhälle vi har där journalister ständigt rapporterar om den stora lärarbristen??????

  8. Den var bra, kasta dom i Stockholm ström.Tyvärr det är dagens sanning. Jag fattar inte att dom inte skäms,märker man inte att Sverige håller på havererar.Kom att tänka på när TITANIC sjönk så spelade orkestern ganska länge dom gick på det att den var osänkbart.Tror ni att Sverige är också ”osänkbart”.Tack för ordet Adolf

  9. Flera syraattacker i London – en person gripen
    http://www.bbc.com/news/uk-england-london-40604002

    Enligt siffror från Metropolitan Police som BBC tagit del av så har attacker med frätande syra blivit allt mer vanligare i London. Sedan 2010 har 1 800 attacker där frätande vätskor har använts rapporterats i staden. Under 2015 skedde 261 attacker, en siffra som under 2016 steg kraftigt till 454. Hittills i år är siffran 119.

    De flesta attackerna sker i samband med rån.

  10. Alice Bah är väl ett stort skämt hela hon… Nä, hon skulle stannat kvar på Disneyklubben….

  11. Fy f*n för denna regim som plundrar oss på alla pengar men inför lagar mot protesterande.
    Jag är besviken på mina medsvenskar som inte tågat i stora rasande skaror till Riksdag och regering och kastat dom i Stockholms ström.
    Jävla mesar !!

  12. När blir det någon handlingsplan för att skydda Svenska folket?Åldrings rån,skjutningar bränder när gör man upp handlingplan mot dessa?Vakna svetsarn det blir inte bättre om man sticker huvudet i sanden och låtsas om ingenting.Gör Sverige svensk.Tack för mig Adolf

    • Så länge utlänningarna skjuter varandra så låter jag det bero.

      Tycker polisen ska ägna sina resuser på brott mot svenskarna.

Kommentera