Asylsökare från Jemen smittat 50-tal barn?

En asylsökare som fått avslag på sin asylansökan i Tyskland tog sin tillflykt till en kyrka i  Bünsdorf mellan januari och maj 2017. Nu visade det sig att han bar på en otroligt smittsam variant an tuberkulos. Han togs in på sjukhus i Rendsburg under juni månad när diagnosen ställdes. Nu har hälsomyndigheten bestämt att 50 barn samt vuxna och anställda inom kyrkan skall testas. Sjukdomen kan utveckla sig flera månader efter att man blivit exponerad.  Av mellan 700.000 & 800.000 asylsökare har runt 300.000 försvunnit. Hur många av dem bär på denna smittsamma variant? Hur många har vi i Sverige av dessa?  Inte bara Jemen har tuberkulos, många somalier och även andra tar med sig den tidigare utdöda sjukdomen hit. (Utdöd i västvärlden)

refugees-vs-tb-somali-diseases

Fenix.org           Läs mer på Gatestone

38 thoughts on “Asylsökare från Jemen smittat 50-tal barn?

  1. Detta har jag varnat för redan 2015. Att inga hälsokontroller görs av invandrare kan vara livsfarligt för HELA Europa. EBOLA, pesten, tbc och massa för européer okända sjukdomar kan enkelt importeras. Vad är det dom säger att IS skickar självmordsbenägna med smittade sjukdomar som enkelt sprids i hela EU. Ovanstående exempel kan vare ett av många.

  2. OT?
    Tuberkulos kallades tidigare även för Den fattiges sjukdom, pga att de som var verkligt fattiga inte ens hade tillräckligt med mat för sig och sina barn. Svälten skapade även risk för att en vanlig förkylning kunde utvecklas till lunginflammation som ledde till döden eftersom antibiotika inte fanns.

    FN borde ta itu med det här! Det enorma barnafödande som praktiseras i U-länder med den allt värre Överbefolkning som följd bidrar till krig och elände. – Det finns ju numera preventivmedel att tillgå även för efterblivna kulturer?

    PS
    Man kan fortfarande bli smittad av tuberkulos, men är man vaccinerad och välnärd så bryter den inte ut.

    • Lunan.
      Så här ligger det till.
      Många som kommer nu med tbc har multiresistenta bakterier.
      Just därför är det så allvarligt nu.

    • Luntan
      På sätt och vis har du rätt att om man inte får i sig mat (näring) så blir man mer motaglig för virus!
      Men man kan bli smittad av bakterier även om man är tjock och välfärd.
      Antibiotikaresistens är ett stort problem, eftersom antibiotikand

      har missbrukas. .
      Förstår du nu skillnaden?

  3. Till stenbocken.
    Absolut du har rätt. Jag läste inte hela. Det gick lite för fort.
    Men källan till det hela har fel.

  4. Där har du fel Mari, när du skriver ”den tidigare utdöda sjukdomen”. Den här aldrig fått ut helt och hållet, utan har alltid funnits i fattiga länder.

  5. Den tidigare utdöda sjukdomen riskerar att blomstra eftersom det inte bedrivs någon medicinsk koll. Varför struntar man i kontroller av epidemiska sjukdomar? Finns det ingen med ansvar i asyl-hanteringen?
    1. Flyktingar skall registreras i Europeiska register med fingeravtryck och dna.
    2. Flyktingar skall kontrolleras att de inte har epidemiska sjukdomar.
    3. I Sverige skall flyktingar genast skickas tillbaks. Sverige håller på att repareras.

  6. Jag kan för mitt liv inte förstå varför västvärlden ska vaccinera tredje världen?!
    Men varför?

    TBC, och kolera är ju naturliga beståndsreducerare…det hela leder bara till överbefolkning och enorm miljöförstöring samt tjuvjakt.
    Låt naturen ha sin gång, för fan och låt den hålla befolkningen där på rimlig nivå(nej, alla de som drabbas av ovan nämnda sjukdomar kommer inte att dö i sjukdomen, de med starkt immunförsvar samt stark kropp kommer att klara sig. Lika med böldpesten, långt ifrån alla dog. De blev sjuka men klarade sig)

    Naturen är till sin natur hård. Lika bra att förstå det.

    • Nej det är bakterier som ger tuberkulos.
      En sjukdom som är ytterst ovanlig hos svenskar trots alla års invandring.

      • Varför tror du ? Kan det vara så att PK-pressen även vinklar i dessa fall ? Varför skulle dessa allvarliga pester stanna kvar söder om Östersjön ?

      • Det finns ingen anledning för pressen att vinkla om sådant. Men jag går efter vad Folkhälsomyndigheten säger.

        TBC hos svenskar kan bryta ut på gamla dagar för den som haft sjukdomen som ung.Folk med dåligt immunförsvar som AIDS-sjuka har ofta fått det, åtminstone före bromsmedicinernas tid. Även uteliggare på grund av sin livsstil.

        Att bli smittad av någon kräver ganska nära kontakt och smittar nästan enbart inom den nyanlända familjen. Vi svenskar bor och lever dessutom bättre än på den tiden TBC var vanligt i Sverige.

        Vad som förvånar mig mest är varför denna sjukdom STÄNDIGT tas upp när det finns så många andra sjukdomar som det är större skäl att vara orolig för.

      • Mia
        Vilka andra sjukdomar syftar du på ?
        Polio, lepra. aids, följdsjukdomar efter mässling, mrsa…………
        väntar på svar.

      • Det finns hur många som helst så jag föreslår att du går in på Folkhälsomyndighetens sida och läser själv.
        Fakta och kunskap är alltid bra att ha.

  7. De här riskerna för smittspridning med migration känner den medicinska expertisen till. Varför har dessa röster inte varit i fokus? Har de tystats? Har de själva valt att vara tysta? Vem bär ansvaret för att dessa vetenskapliga fakta och smittbegränsande strategier har hamnat i skuggan?

    Reinfeldt är den genom alla tider mest korkade ”ledare” ett land har haft. Att detta skedde under en annan tid kan förklaras med att den medicinska kunskapen saknades. Men under Reinfeldts styre visste man mycket väl vilka risker människor utsätts för. Barbaren Reinfeldt.

    • Frågan är vem som är dummast, negrerna från Jemen och Somala eller Reinfeldt.

      Förvånar mig att inte den där ….Batra tar helt avstånd från den där dumskallen Reinfeldt.

      • Till age. Negrerna från Jemen?
        Är dom neger där?
        Du som ville ha en redovisning på tbc.
        😅😅😅

  8. Allvarligt kolla up fakta innan ni skriver!!!!. Jag jobbar själv inom sjukvården på lab.Där gick mitt förtroende ner för Petterssons blogg.
    Snacka om fake News! !!

    • Efter detta kommer jag radera eran blogg och inte föra den vidare. Pettersson borde skämmas för att inte kolla upp saningarna bättre.

      • Anna:
        Hade du tagit dig tid att titta efter vem som skrivit inlägget, skulle du finna att Pettersson inte är skribenten !
        F.ö. är detta med olika utbrott av sjukdomar,som vi i den västliga världen,sedan snart hundra år utrotat,nu sedan några år åter i stigande.
        I Tyskland som i motsats till Sverige,skriver ut de epidemier som orsakats av olika lyckosökare har Berlin drabbats hårt, under senare tid.Detta kan du även som arbetande i ett laboratorium inte skylla på annat än, importverksamheten av all sköns folkslag ! Slutligen har bloggen sedan tidigare,ett antal personer som i stort sammanfaller med din ideologi.

      • Till age. Negrerna från Jemen?
        Är dom neger där?
        Du som ville ha en redovisning på tbc.
        😅😅😅

      • Bilden visar somalier som även nämns. Jag kan bara utgå från källan. Vad är det som inte är sant i artikeln och i länkarna? Tar gärna emot kritik som är befogad

    • Med det självförtroendet skulle kanske ”Anna” ha kunnat ge oss okunniga de fakta ”Anna” säger saknas?
      Med viss tillgång till mikrobiolog är en redovisning intressant.

      Innan ”Anna” raderar bloggen kanske vi kan få fakta?

      Väntar med spänning och intresse!

Kommentera