Elev får 10000 kronor för att ha tvingats sätta sig

IDIOTI. En personal på en skola i Södertälje tillrättavisade en elev genom att ta tag i denne och sätta eleven på en stol. Nu krävs kommunen på skadestånd. Det är Barn- och elevombudet, som är en del av Skolinspektionen, som nu kräver Södertälje kommun på 10.000 kronor i skadestånd. Detta efter att ha bedömt en anmälan angående en händelse på en skola i Södertälje.

Enligt anmälan har en elev utsatts för kränkande behandling när en anställd lyfte eleven till en stol.

Minnesbilderna går isär om vad som föranledde händelsen men den skolanställde och eleven är överens om att den anställde ingrep i en dispyt som pågick mellan eleven och en annan i personalen.

Den anställde menar att denne försökte lugna eleven och att eleven aldrig lämnade golvet under förflyttningen till stolen. Medan eleven upplevde sig ha blivit kastad ner på stolen och att det gjorde ont.

Barn- och elevombudet anser att det fysiska tilltaget inte stod i paritet till vad situationen krävde och menar att det var en kränkande behandling av eleven.

Skadeståndet på 10.000 kronor ska betalas till eleven.

-Pettersson säger att det är galenskap och Skolinspektionen riskerar elevernas framtid…går inte eleven och sätter sig vid tillsägelse så gäller personalens åtgärder. Enstaka elever ska inte få förstöra för alla…

SVT

23 thoughts on “Elev får 10000 kronor för att ha tvingats sätta sig

  1. Jag blev kränkt och kallad jävla Svenne , undrar om jag kan kräva skadestånd som etnisk svensk. Men det kan man väl bara drömma om det är väl ingen åklagare som tar tag i det.

  2. Skolinspektionens barn- och elevombud har här antagit en partisk position till det föregivna offrets fördel, då ifrågavarande ombudsman icke varit vittne till incidenten kan denne näppeligen uttala sig om vilka åtgärder den faktiska situationen krävde. Ord står mot ord och här kommer begrepp som kognitiv dissonans och beteendestyrning dessvärre att väga tyngre än vanligt sunt förnuft.

    Ett uppenbart fall av kränkning mot vuxenauktoriteten, vilken allt oftare tillämpas mot lärare och övrig skolpersonal – yrkesgrupper som via det skarpslipade värdegrundsinstrumentet alltmer tvingas retirera inför den eskalerande elevterrorn.

    Ett hårt slag mot den pedagogiska sfären och utbildningskvalitén, där de i grunden icke domesticerbara bråkmakarnas översittarfasoner bestämmer dagordningen och därmed symboliserar ett gigantiskt Damoklessvärd mot den svenska skolans halspulsåder.
    Andreas.

  3. Vem fan vill bli lärare under dessa omständigheter! Det ha knappast allena med lönen att gör. Men dagens lärare hotas misshandlas mm. De ska möta en hög med babianer med backbundna händer, inte fan vill jag bli lärare under dessa förhållanden.

    • Nu är ju majoriteten av de kränkta Tunnelbana ”Svenska”.
      Att kränka en äkta Svensk är ju par automatique omöjligt för som äkta Svensk är man ju en rasist !

  4. 10 000 för att tvingats sitta på en stol!?
    Inte konstigt att kvalitén på dagens undervisning sjunkit till stenåldersnivå, (eller att så få söker sig till lärarutbildningen), om en lärare inte längre har rätt att tillrättavisa en elev på det mildaste vis!

    Sverige borde aldrig ha avskaffat skolagan som idag tycks behövas mer än någonsin! För inte särskilt länge sedan fanns det till och med speciella ”skolfängelser” att tillgå för att tillrättavisa olydiga elever…

    ”…Den som bemötte sin lä­rare med otidigheter skulle inför sina kamrater slås på bara krop­pen. De yngre eleverna kunde dömas till aga om de inte satt tysta och stilla i kyrkan eller slarvade med läxorna. Hade man spelat kort, mobbat sina kamrater, “öfwerfallit med fule ord sine medlärjungar”, supit, stört ordningen i staden, slagit sönder fönster eller kränkt innevånare i staden, kun­de man dömas till stocken, få ris eller slag samt mista sitt stipen­dium och dessutom sättas i “proban” som skolfängelset kallades…”
    http://www.gavledraget.com/10000-historia/10700-1700-talet/spostraff-och-skam-i-skolan-av-thor-och-arne-ovrelid/

    Mycket vanartiga elever kunde, i extremfall, även halshuggas och brännas på bål! Detta blev ödet för en jämtländsk prästson vid Gävle Gymnasium år 1671, (efter att han smädat Gud). http://www.gavledraget.com/22000-gavleprofiler/22601-r-o-gavleprofiler/22640-thor-och-arne-ovrelid-2/gavleelev-skamtade-domdes-till-doden-thor-och-arne-ovrelid/

  5. Så ofattbart! Varför raglade ungen runt på golvet? De skulle ha hämtat dit föräldrarna, tycker jag, så de kunde se vilken ouppfostrad snorunge de har! Herregud, hur orkar lärarna jobba på skolan där pedagogiken är bortkastad! De borde klassa skolan som barnpsykatriska avdelningar och bedriva vård, vilket de egentligen gör.

  6. I Småland var en lärare tvungen att betala samma summa för att ha pekat finger åt en elev.
    Vi är nu lika lättstötta som vore vi muslimer.

  7. Stolleriet i Sverige når ständigt nya höjder.
    Trodde faktiskt att dårskapen redan nått den absoluta toppen men icke så.
    VI,väntar med spänning på nästa tokiga påhitt

  8. Undrar om detta gäller retroaktivt för alla nu levande svenskar?

    Kan ju bli en bra slant för våra pensionärer?

    • Det här visar varför svensk skola är bland dom sämsta i världen.Det bidraget ska man få om man får toppbetyg och inte som belöning för att man är obildbar.

  9. Förstår inte vart dagens samhälle är på väg , personligen fick jag sitta kvar och även stå i skamvrå i skolan och det var välförtjänt och inte sprang man hem till sina föräldrar och beklagade sig för då hade man nog blivit åthutad en gång till . Och det är nog inget fel om eleverna får lära sig att sköta sig ,men att även deras föräldrar tar sitt ansvar och inte springer och anmäler till höger och vänster . Vad skickar det för signaler till eleverna om dom får ersättning för bagateller det uppmuntrar ju dom bara till att vara stökiga livligt påhejade av sina lättstötta föräldrar .

  10. En enkel gissning, den eleven var nog ganska solbränd?
    För i annat fall hade väl inte skadestånd utgått.
    En stor fet spark i röven på den/dom som tog beslut om
    att betala ut skadestånd till en snorvalp som inte vill
    göra som den blir tillsagd! Ynkligt, men Sverige blir
    ynkligare för var dag, andra länder skakar på huvudet
    när landet nämns!

  11. omfördelning av egendom från svenskar till elaka blattar som röstar på V går enligt plan.

Kommentera