SSU fejkar sajt inför kyrkovalet

SSU har skapat en webbsida inför kyrkovalet som vid en första anblick ser ut som en informationssida från Svenska Kyrkan.

Den som besöker sidan uppmanas att rösta för samkönade äktenskap, kvinnliga präster och mot konservativa krafter.

Anki Bondesson som jobbar på Svenska Kyrkans nationella kansli är kritisk. Inte bara för att sidan är förvillande lik en informationssida som mycket väl skulle kunna komma från deras håll, utan också för att upphovsmakarna inte är tillräckligt tydliga med sitt ursprung. Både SSU:s och Socialdemokraternas logotyper saknas på sidan, men däremot finns Svenska Kyrkans logotyp med.

SSU:s pressekreterare, Pavlos Cavelier Bizas, motiverar sidan med att man vill få upp valdeltagandet och orden ”Det är en mobiliseringssida för att öka valdeltagandet. Det är därför vi inte använder oss av några partilogotyper på sidan”

Dagen

SSU:s informationssida

Sossar och valfusk är ingen ny företeelse. Vem minns inte Mona Sahlins valskola i Vivalla?

13 thoughts on “SSU fejkar sajt inför kyrkovalet

  1. Var det inte SSU som uppgav att de hade tre gånger så många medlemmar som de i själva verket hade? Jag vill minnas att det var då ordförande var kvinnan som åkte dit för krogslsgsmål vid två tillfällen.

    • Anna Sjödin hette kvinnan tycks ha tillhört nazistfalangen inom partiet; Hon slog ner en ordningsvakt, snodde hans klocka och allt under rasistiska tillmälen;
      ”Enligt Jemai var Sjödin mycket våldsam.
      – Hon slog mig två gånger i bakhuvudet. När jag vänder mig slår hon rakt i ansiktet, säger han.
      Vilt tumult utbryter när Sjödins vänner blandar sig i slagsmålet.
      – Hon vevade omkring sig och skrek ”jävla svartskalle”, säger Jemai.
      – De slet sönder tröjan, radion är förstörd, min klocka är borta. Jag har aldrig sett en tjej veva på det sättet.” https://www.flashback.org/t293715

      Anna Sjödin dömdes 2007 av Stockholms tingsrätts till 120 dagsböter för förolämpning, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och egenmäktigt förfarande.
      Hon är idag rektor för Vindelns folkhögskola där hon gjort sig känd för sina hårda disciplin. Minsta förseelse bestraffas tydligen med hennes knytnävar eller rotting. Hon godkänner nog heller inga ansökningar från ”svartskallar”.

      Man kan jämföra henne med Kent Ekeroth som oskyldigt handlade i självförsvar (och utan knutna nävar). Med påföljande politisk svartmålning och skenrättegång…

      • Där ser man. Tackar för upplysningen. Detta är ännu ett exempel på att Löven kastar sten när han sitter i glashus.

  2. Gick ur 2004 då av ekonomiska skäl. På senare år finns ju flera skäl att inte vilja vara med och stödja svenska kyrkans antisvenska och tom antikristna verksamhet

  3. Det är ett bevis på ett partis förfall när dom behöver att fiffla
    sig fram i tillvaron, S ett parti på dekis!

  4. Monas valskola var i tandem med sedan befordrad till partisekreterare Lena Baastad. Sossarna har sina valfuskande rötter, eller hur Löfven?

Kommentera