Afghansk familj häktad misstänkt för att försöka kidnappa sin dotter

INVANDRARVÅLD. En familj från ”Söderhamn” har häktats misstänka för människorov efter att den har försökt att föra bort en 17-årig flicka. Familjemedlemmarna greps i Söderhamn på fredagen.

– Polisen ingrep innan hon var bortförd, säger åklagare Christer Sammens vid åklagarkammaren i Gävle, som leder förundersökningen.

Familjen består, enligt Sammens, av en man i 60-årsåldern, en kvinna i 45-årsåldern samt två män i övre tonåren.
– Misstankarna gäller att man har bortfört denna 17-åriga flicka. Man har letat rätt på henne och bortfört henne, tvingat in henne i en bil, säger han. – Då blev de stoppade av polis. Vittnen hade iakttagit hur flickan tvingades in i en bil. Ytterligare en flicka, 13 år gammal, satt redan i bilen under bortförandet.

-Pettersson har svårt att förstå varför TT skriver att familjen är från Söderhamn? De hör hemma 15 timmars flygresa från Sverige. Mitt förslag är jourdomstol, dom, sätt dom på flyget mot hemlandet. Fängelsestraffet kan vi efterskänka.

  • Pappan Abdul Zahir är född 1955 och medborgare i Afghanistan, behöver tolk på dari.
  • Mamma Shima Khuja Masoud är född 1974, medborgare i Afghanistan och behöver tolk på dari
  • Son Khalid Zahir född 19980201 är medborgare i Afghanistan och behöver tolk på dari
  • Son Adrees Zahir, Adrees, är född 19980201, medborgare i Afghanistan och behöver tolk på dari.

Samtliga ovan är skrivna i Götene som ligger 45 mil från Söderhamn. Nu bor dom på häktet i Bollnäs. Dottern bodde på ett skyddat boende i Söderhamn.

17 thoughts on “Afghansk familj häktad misstänkt för att försöka kidnappa sin dotter

  1. Med jämna mellanrum påstår Stefan Löfven, att invandrare som dessa ”blir lönsamma lite längre fram”.
    Tror han ens själv på det?

    • ”Domstolen har tidigare tagit upp en liknande lag i Frankrike, och kom även i det fallet fram till att varken religionsfriheten eller de mänskliga rättigheterna kränks.”

      Det ät tvärtom så att just religionsfriheten som är en del av de mänskliga rättigheter kränks när någon tvingar på dig sin religion, i detta fall i form av ett plagg. Frihet från religion är lika skyddad som rätten att utöva din religion.

  2. Håller med Pettersson… Fängelsestraffet kan vi efterskänka… Ut med ohyran bara

  3. Bara döttrarna har full rätt att stanna i Sverige. Övriga i familjen hade inte satt sig in i Svenska lagar. Sånt här måste få ett slut o nu måste samhället markera. Följ detta till slutet Pettersson!

  4. Varför importera all världens problem.
    Alla sådana här och liknande händelser inkl. annan kriminalitet kostar enorma summer.
    Sen tillkommer alla försörjningskostnader och dessutom t.ex. brödraskapets subversiva verksamhet.
    Inte många spikar kvar nu att slås in i Sverige’s kista.

    • Ja detta avskum hör inte hemma i något västligt land…7-klövern är som vanligt medskyldiga till att ha importerat drägget !

  5. Håller med. Jourdomstol, utvisning, flyg iväg och klart, finito. Sverige skall inte dras med dylika problem. Sluta importera råämnena som fullständigt skiter i Sveriges lagar.

  6. Och exakt varför har de kommit till Sverige? Vad har de kostat hittills? Vad hade vi kunnat göra för pengarna i stället?

    Åka till ett land på andra sidan jordklotet och hävda att de inte kan få asyl i sitt hemland utan måste åka till just Sverige. Inte bidra med något bara ta upp andras tid och pengar. Fortsätta sabotera för sina egna barn och välja att göra det i ett land de påstår sig behöva skyddas ifrån? De summor denna familj kostat Sverige dras väl av från biståndet som i stället kunde hjälpt tusentals i ett annat land. Tvinga sitt barn tillbaka till ett land vi betalar för att ge dem skydd från och väl där tvinga henne att gifta sig med en äldre.

    Dessa historier tycks aldrig ta slut?

    Vad gör de här? Kostar oss tid och pengar?

  7. Det är tråkigt att TT inte skriver sanningsenligt.

    Inom media har dom ju många sammankomster där de inte förstår varför samhällsmedborgarna inte litar på dom.

    Hela tiden måste samhällsmedborgarna vara källkritiska.

Kommentera