Gotland får Sveriges största avsaltningsanläggning

VETENSKAP & TEKNIK. På sydvästra Gotland byggs en ny anläggning som ska kunna omvandla havsvatten till 5 miljoner liter dricksvatten om dagen. Det blir Sveriges största avsaltningsanläggning, enligt ett pressmeddelande från NCC som tillsammans med Nybergs Entreprenad fått uppdraget att bygga den.

– Eftersom Östersjön utgör en stabil råvattenkälla, oavsett väder, kommer belastningen på våra grundvattentäkter att minska så att de får en chans att återhämta sig, säger Region Gotlands projektledare Tommy Grönström i pressmeddelandet.

-Pettersson hoppas gotlänningarna tar hjälp av specialister så de slipper uppfinna hjulet igen…

Israelisk vattenteknologi flödar till törstiga Kalifornien

Under de senaste åren har Israel, vänt vattenbrist till ett överskott. Genom en kombination av spara, återanvända och avsalta har landet nu mer vatten än den behöver och har fått öknen att blomstra. Det skulle kunna översätta till politiska framsteg för i hela Mellanöstern men…

3 thoughts on “Gotland får Sveriges största avsaltningsanläggning

  1. Svinja, kommer att förvandlas till Nordens svorta FÅR. För att, så småningom bli Europas svarta FÅ. Föraktade av alla normala människor.

  2. För Israels grannar är det enklare att vänta på bidrag, än att själva åstadkomma något.

    • Jhonsson
      Det handlar mycket om uppfostran, vi ser ju i Sverige hur vissa ”barn” uppför sig bedrövligt, oftast så är det ”mohammeds” barn.

Kommentera