En semestersaga

Idag fyller bloggen sju år och för sjunde året i rad tar vi en repris på semestersagan som ursprungligen var en insändare till den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter. Tyvärr var inte redaktionen intresserad då och jag tror knappast att de är det nu, trots att de efterlyst sommarberättelser, därför finns Petterssons blogg. Nåväl, vi och ni har sedan starten skrivit drygt 43.000 inlägg och över 360.000 kommentarer. 

En semestersaga

Det är semester, det är juli, Sverige är som bäst, sol, bad, värme, grillning, gin och tonic. Värme och kanonväder. Hoppas du har det bra.

Men tänk dig att du är en flykting, du har flytt från det land du är född i, det land där du hör hemma, du har flytt över halva jorden och äntligen funnit fred.

Du har hamnat långt upp i nord, fått en bostad, du blir försörjd av något som kallas skattebetalare som du inte riktigt vet vad det är. Du har fått det bra.

Det är bara ett fel. Du saknar vännerna och den släkt som är kvar hemma, de som vägrat fly, de som stannat kvar för att försöka bygga upp landet istället.

En dag får du för dig att det är dags att åka hem och hälsa på, ta lite semester eftersom de där som kallas skattebetalare gjort så att du utan att behöva arbeta har lite pengar över. Då upptäcker du att det är minst tre flygbolag som flyger reguljärt till det land som är för farligt att bo i, du är tydligen inte ensam om att åka hem på semester, många av dem som åker tar även med sig barnen, barn dit det är så farligt.

Nåväl du kan flyga från Stockholm, Malmö eller Göteborg. Du kan välja destinationer som Bagdad, Erbil, Suleimanya, Damaskus, Mogadishu med flera orter. Det är inte lätt att välja men det finns direktflyg, lite dyrare eller billigare med mellanlandning. Du väljer det ena bolaget, flyger iväg, tittar ut och ser ner över Danmark.

─ Danmark är ett jävla land tänker du. Danskarna tycker det är ologiskt att man vill åka på semester till det land man flytt från och där man riskerar att mördas så fort man sätter sin fot ─ det var i varje fall så du skrev på din ansökan om asyl, det permanenta uppehållstillstånd du fått, det uppehållstillstånd som svenskarna aldrig drar in, däremot gör danskarna det om de kommer på att man ljugit som du gjort, men det är en annan historia.

Jävla rasister, tänker du om danskarna, ler och lutar dig tillbaks i flygstolen, tacksam för att du valde de dumma svenskarna!

Så var sagan slut, du som tröttnat på Kanarieöarna och Thailand kanske ska funderar på Irak eller varför inte Somalia…

 

37 thoughts on “En semestersaga

  1. För två år sedan sa jag upp min lokaltidning Barometern, samtidigt avslutade jag mitt abonnemang med SR/TV. Jag lämnade också stadskyrkan. Numer gäller sanningen för mej . Den hittar jag här på Petterssons blogg. TACK !!

  2. Saknar Eva-Marie, inte så mycket hennes tragiska skildringar från Malmö men hennes och er andras hemtrevliga vardagsskildringar bilder med mysiga recept, allt förändras så nu är det annat och mycket allvarligare som gäller, Sveriges vara eller icke vara för barn och barnbarn.
    Tänk vad sju år gör skillnad….då hade vi alla ett hopp om en ändring…..nu verkar galenskapen cementerad !

  3. Vi kanske skulle byta land med invandrare. Dom faar Sverige och vi faar deras hemland i Afrika eller Asien. Maanga länder där har rikedomar i forma av olja eller mineraler. Sverige befolkat av utomeuropeiska invandrare blir allt fattigare, medan det land som svenskarna tar över i Asien eller Afrika blir allt rikare och faar en välfärdsstat.

    • Erik Bergman
      Efter att ha levt och verkat i andra europeiska länder från och till under 30 år så hoppades jag att få avsluta det hela i Sverige, aldrig att jag längtade till Afrika eller Asien inte ens under min ungdom, det närmaste jag kom var Dubai på 70-talet, helt vidrigt.
      Sedan har jag varit omringad av afrikaner och pakistanier / mohammedaner under alldeles för lång tid för att ens tänka tanken att bo där de kommer ifrån.
      Det sitter djupt mitt förakt !

  4. Jag vill grattade till jubileumet! En av Sveriges absolut bästa bloggar som oförtröttligt fortsätter att kämpa för ett bättre Sverige.

    Som lyfter fram skevheter i samhället, som avslöjar PK-maffians propaganda och lögner.

    Det är lätt att förstå varför gammelmedia desperat sprider dynga när de ser vikande intresse från allmänheten…

    Som de säger i Trump-landet : Hang in there!
    👍👍👍

  5. Sent på eftermiddagen vill jag säga ett stort grattis , vi är många som behöver sajter som den här som en motvikt till det allt mer krakelerande samhälle som vi nu lever i med sina faktaresistenta politiker .

  6. Grattis på bemärkelsedagen.

    Att välja mellan ”lokaltidningen” och Petterssons är inte så svårt.

    Demokrati och åsiktsfrihet är alltför viktigt, för att lämnas över till en sörmländsk ”lokaltidning”.

  7. Grattis till sjuårs-jubileet!

    Jag såg filmen på de badande somalie-männen och reagerade på livräddarnas flytvästar av det svenska märket Linder. T.o.m dit har våra skattepengar gått. Det är väl det som Stefan Löfven menar med att invandring och mångkultur skapar jobb: svenskar syr flytvästar åt afrikaner med svenska skattebetalares pengar.

    • Bajen666
      Jag fann Petterssons blogg nyligen också 🙂
      Jag är så otroligt tacksam för denna nyhets-sajt!

  8. Grattis till 7 års dagen bloggen är tillsammans med Thoralfs
    blogg den bästa ögonöppnaren för det sovande folket

  9. Trots mycket hårt motstånd från Mainstream Fake News-media, massor av annat falskt PK-folk mm så skördar bloggen framgångar. Nu inte långt kvar till 50 miljoner besökare.

    Ingen uppförsbacke kan vara för brant …

    https://i2.wp.com/www.hashslush.com/wp-content/uploads/2014/01/The-5-Best-Animated-Gifs-Of-The-Week_Hashslush4.gif

    … för att nå toppen när ändamålet är det rätta.

    Stort Tack Petterson … och Grattis på 7-årsdagen till framgångarna!

  10. Grattis .Bra att någon som står upp svenskheten. Jag vet inte varför skall man skämmas för att man är Svensk,varför skall vi anpassa oss för invandrare varför kan inte dom anpassa sig till våra Regler? MVH Adolf

    • Adolf, min vän, INGEN ska skämmas över sitt ursprung. Men det är ju så i media, att ALLA jävla etniciteter UTOM den vita blir hyllade när de står upp för sitt ursprung, sin kultur och sina typiska seder.

      Läste om nån jävla rappare som var ihop med en blondin, han fick göra slut för hansa fans tålde inte att han hyllade ”mångkultur”. Hansa negerfans KRÄVDE att hansa käresta var SVART.

      ”Du har säkert inga problem – tvärtom, du får BERÖM för att du är ihop med en svart, men jag kan inte vara ihop med en vit”. Sa den jäveln. Det är fucking 100% rasism som GODKÄNNS och UPPMUNTRAS av media. Hade han varit vit, hade han korsfästs i TV-sofforna och tvingats att pudla.

      När vi vita står upp för vår kultur och våra värderingar, ska vi skämmas som faan och får en fucking hård Caligula-smäll över fingrarna. ”VET HUT, din jävla rasist. Vet din plats, din lilla satans arbetsmyra”. Drönarna regerar.

      Med mitt brokna förflutna är jag inte svensk men jag råkar ha bott i Sverige i många år, känner mig inte som svensk – men jag tippar min hatt för den vita kristna kulturen – oavsett symbolen på ens passport.

      Fortsätt vara SVENSK, käre Adolf, Zoegas-doften frälser alla skåningar och alla skåningar känner något extra i skrevet när vi ser ett GRÖNT Zoegas-paket i butiken. (Zoegas grön är det enda jag saknar hemma i Gainesville…)

  11. Tack till alla som skriver inlägg på Petterssons blogg, ofta så kommenteras det livligt och kunnigt jag har lärt mig mycket genom att läsa på bloggen, inom politik, ideologier, natur och världen…..vilken källa till ögonöppnare !
    Läste senast om jordgubbarna och besprutning av desamma, det fick mig att söka vidare på nätet och såg då detta reportage om bio-odlingar.
    https://www.youtube.com/watch?v=oxxYmn3HpDU
    Dessutom alla de roliga klippen från djurens värld, underbart befriande, tack !

    • Kolla på Google maps runt Israels gräns. På Israelisk mark frodas odlingar och precis utanför gränsen i arabländerna är det total misär.

      • Av nån mystisk anledning gick ett TV-program för något år sedan om en filur som motorcyklade genom Afrika och kom till Israel. Han visade hur GRÖNT det är på den andra sidan gränsen i Israel tack vare israelisk bevattningsteknik, något som araberna inte förstår eller skiter i. Går kanske att hitta i SVTs arkiv. SVTs stasi-agenter hade nog missat censurera just detta avsnitt, de kunde väl inte tro att en hyllning till hotten-tott-dans mm skulle sluta i en fenomenal hyllning till ISRAEL.

    • Grattis Pettersson! En mycket bra blogg som jag också upptäckte för sent.Men bättre sent än aldrig.Grattis.

  12. Hjärtligt grattis! Jag tackar också för bra blogg. Förmodligen en alldeles nödvändig säkerhetsventil i ett Sverige, som sakta skövlas sönder av självutnämnda korrekthetsfascister eller de, som hatar Svenskar.
    Man får passa på njuta mellan skottlossningar och där brottsligheten lurar bakom knuten. En utveckling, som myndigheterna entusiastiskt bygger vidare på, med vad man kan tro är skadeglädje, om det inte är ren dumhet?
    Tack och god fortsättning!

  13. Stort GRATTIS på 7-ÅRSDAGEN!!!
    🌷🎂🎈💕
    Tack gode Gud för att jag fann
    Petterssons blogg!!!

  14. Grattis till sju år och tack för en seriös nyhetsförmedling och lite underhållning ibland!

    • Ja kvinnorna är hemma och föder barn, de ska ju erövra världen med sin religion. Nåväl, Sverige då.

      • Det är som med Napoleon han skrev till sin älskarinna Josephine när han var ute på krigsstigen då han vädjade henne om att INTE tvätta sig !
        Han skulle snart komma på besök !

  15. Petterssons blogg är verkligen SVERIGES FOLKBLAD. En ärlig blå-gul informationskanal med nyheter om vanliga människors vardag, skriven för vanliga människor.

    • Instämmer med övriga gratulanter. Pettersson är lysande!.
      Tänk om man hade råd och vågade åka dit.
      Får börja låta skägget växa, gå på solarium och sitta utanför ICA 😑

Kommentera