Idag sommarpratar Janne Josefsson i P1 klockan 13

MEDIA. I dag är det journalisten och programledaren Janne Josefssons tur att sommarprata i P1. Det är andra gången han är värd för det folkkära programmet och den här gången ska han prata om sin karriär – och hur det är att ha rätt och fel som journalist.
– Som journalist måste du inse att ingenting är omöjligt, tro på vad du gör och våga sticka ut och sätta dig själv på spel men inse att du kan ha helt åt helsike fel, säger Janne Josefsson inför programmet.
Josefsson har vunnit Stora journalistpriset två gånger.

Här kan du  Lyssna på Janne Josefssons sommarprat nedan säger Josefsson det vi vet sedan länge…

Nedanstående gjorde Janne Josefsson år 2007 och sveket fortsätter… 

– ”…Flykting och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle. Jag tillhör dem som försvarar det mångkulturella samhället. Men vi som försvarat det har ju förskönat det…”

– ”…Det är otroliga saker som har hänt i arbetarförorterna, där en trappuppgång på några år kunde förvandlas, medan vi stämplade rasist i pannan på de som protesterade och sedan själva förskansar oss i områden långt bort från flyktingar och invandrare…”

– ”…Jag jobbade på Sveriges Radio från mitten av 70-talet och det var fantastiskt. Men jag var med om att man svartlistade folk. De som ville föra ett resonemang om flyktingmottagning var rasister. Var man emot dagis var man en fascist. Det var skrämmande…”

– ”…Journalistskolan kallades för Kommunistskolan på den tiden. 68-andan var levande och studenterna hade inte sällan politiska bevekelsegrunder för sitt yrkesval. Det fanns något otäckt i det…”

14 thoughts on “Idag sommarpratar Janne Josefsson i P1 klockan 13

  1. Ett alldeles utmärkt program. ”Jag heter Janne Josefsson och är handelsresande i dålig stämning.” 😉

    Han gjorde upp med mediasverige och hade bra låtval, låt vara med andra artister än vad jag normalt sett har på mina spellistor. Han gjorde också avbön på sina ungdomsförsyndelser men hade också några PK-alibifloskler som jag gärna hade sett honom avstå ifrån. Fast han vill väl komma in i ”Synvillan” utan att behöva löpa gatlopp. Hans stigmatiserande av Nya tider håller jag inte med om. De är långt neutralare än till exempel DN och deras agenda är Sverige först vilket inte DN:s är.

    Det här var väl det Sommar-program som jag kommer att lyssna på då jag föredrar andra Sommar-pratare än de som sprider marxistisk dynga och HTBQ-propaganda.

  2. Förlåt, Argus, men du satte citationstecknen några ord efteråt, och det med ’blankt’ fick inte rätt plats.

  3. Lyssnade. Det han sade kommer att öppna dörren för ett skred i Sverige vad gäller åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Det var som att lyssna på ett vulkanutbrott. Tack, Janne!

  4. Detta ser jag mycket fram emot!
    Den dagen han går i pension kan nog den granskande journalisten betraktas ett helt utdött yrke…
    (då bortsett dem bakom Granskning Sverige och annan politiskt okorrumperad ”alternativmedia”, Petterssons m.fl.. Rekommenderar DGS-TV med Bengt Ericsson för den som inte sett det avsnittet. – Ett föredömligt exempel på en god journalist, vidsynt och helt utan politiska bindningar).

  5. En av de få nyktra jour…, f’låt, reportrar i landet. Har tidigare röstat på folkpartiet men röstar numera ”blankt”. Redan 2008 såg han vart åt det barkade: ”Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle. Jag tillhör dem som försvarar det mångkulturella samhället. Men vi som försvarat det har ju förskönat det. Det är otroliga saker som har hänt i arbetarförorterna, där en trappuppgång på några år kunde förvandlas, medan vi stämplade rasist i pannan på de som protesterade och sedan själva förskansar oss i områden långt bort från flyktingar och invandrare, säger han.” https://www.hd.se/2008-02-10/janne-josefsson—mannen-bakom-avslojandena

    Om alla journalister varit reportrar utrustade med moral, etik och ryggrad som Janne Josefsson hade Sverige sett helt annorlunda ut.

    • En stor del av Svenska folket skulle också behöva vara utrustade med moral, etik och ryggrad. Svenska folket har under 50 år mer än gärna lagt över alla beslut på makthavare för att själva slippa belasta sin hönshjärna.

    • Om andra som du inte rostade ’blankt’ skulle Sverige se annorlunda ut !!! Rösta ’blankt’ i fortsättningen och kusten är fri för 87% i ny upptrappning.

      • Jag skrev kanske lite otydligt men det var Josefsson som röstade blankt.

Kommentera