Här har bilinbrotten ökat – med 500 procent

BROTTSLIGHET. Runt omkring nöjesparken Liseberg i Göteborg har inbrotten i bilar ökat med över 500 procent jämfört med förra året.

Ska du till Liseberg i sommar? Då finns det anledning att vara extra vaksam och att parkera bilen på lämplig plats – kanske en bit ifrån. Under den senaste tiden har nämligen antalet polisanmälda bilinbrott i området kring nöjesparken ökat kraftigt, rapporterar Sveriges Radio. I juni 2016 anmäldes 33 inbrott – i juni i år är motsvarande siffra 173!

Bilinbrotten i centrala Göteborg har minskat något de senaste åren. Men i år har något skett i området runt Liseberg. Vad ökningen beror på kan polisen inte svara på, men enligt deras statistik sker flest inbrott på lördagar och tidsmässigt mellan 12:00 och 21:00.

Från Teknikens Värld

-Pettersson undrar varför inbrotten ökar? Har inte Eliasson och Ygeman delat ut armband?

Jag vet inte vem som gör bilinbrotten men söker i bloggens arkiv och finnar att sexbrotten också ökar, att tioåringar blir knivhotade och…

Liseberg är helt enkelt en del av det nya Sverige som 87:an har beställt.

5 thoughts on “Här har bilinbrotten ökat – med 500 procent

  1. Jag tror inte att bilinbrotten har ökat,det är anmälningbenegenhet som har ökat , det hävdar ynkeman och sarnecky.Ljuger dom eller bara Käbbel? MVH Adolf

  2. Göteborg är en smutsig skitstad. Jag bor i Kungsbacka och jag besöker hellre Varberg.

  3. OT Just nu ser jag på RTV konserten från Schönbrunn slott – klassisk musik spelad av Wiens symfoniorkester. Pop ungdomlig musik igår natt, gudomlig musik idag. Gud, ta inte ifrån det du givit oss !

Kommentera