Afghanska ”barn” får 42.000 kronor för att åka hem

INVANDRING. Sedan maj erbjuder det norska migrationsverket, UDI, stöd för ensamkommande barn som vill resa tillbaka och återförenas med sina föräldrar i Afghanistan. Enligt det nya avtalet erbjuds de unga afghanska pojkarna biljetter till Afghanistan, hälsokontroller, vaccinationer och hjälp med resehandlingar.

Dessutom 42.000 i kontanter i återanpassningsstöd. Stödet är delat på fyra utbetalningar och sprids över ett år.

UDI ger riktlinjer för vad de minderåriga kan spendera dina pengar på som utbildning, arbetsträning, nyföretagande, hälsa, bostäder, etc.

Föräldrar eller vårdgivare som samarbetar får 10.000 kronor. I Afghanistan är genomsnittsinkomsten 7.000 kronor om året.

Hälften av de asylsökande barnen skickas hem när de fyllt 18 år. De som är yngre får bo i Norge tills de är 18 år om de inte har någon känd vårdgivare i landet och då skickar UDI inte ut dem.

De som är berättigade till 42.000 kronor, är ​​ensamkommande barn som har någon som kan ta emot dem.

Inga barn skickas tillbaka till till Afghanistan inom ramen för programmet om vi inte vet att föräldrarna har samtyckt till returen. Föräldrar som reser till / från Kabul ska vara närvarande i Kabul innan barnen sätts på ett plan i Oslo.

Det görs även begränsade försök att skicka tillbaka barn utan vårdgivare men de är inte framgångsrika.

Målet är att hälften av barnen barnen ska hem under 2017 när de fyller 18 år.

 

Läs mer HÄR och HÄR…

Jämför gärna Sveriges mottagning av 35.369 ”barn” år 2015 med nedanstående norska siffror.

  • År 2017 har hittills 698 ensamkommande asylsökande fått beslut. 331 beviljades tillfällig vistelse tills de når 18 års ålder. Sedan hem.
  • År 2016 fick 2239 fick 316 av dem fick en tillfälligt uppehållstillstånd tills de når 18 års ålder.
  • År 2015 fick 1161 ensamkommande barn beslut. 15 fick tillfälligt uppehållstillstånd till de fyller 18 år.

-Pettersson menar att 42000 + 10000 verkar var väldigt billigt för att bli av med problemet under frivilliga former. De 35000 ”ensamkommande barn” som kom till Sverige 2015 kostar c:a 1 miljon om året så länge som de är under eller låtsas vara under 18 år…

Så näst bäst efter att inte släppa in dem i landet är frivilligt återvändande…

12 thoughts on “Afghanska ”barn” får 42.000 kronor för att åka hem

  1. Sverige flödar i mjölk och honung för ALLA andra än det Svenska folket.

  2. Billigt, stannar de kommer de kosta minst 5 miljoner i olika socialbidrag mm, blir de kriminella kommer de kosta ca 50 Miljoner, nu med dessa pengar kan de få sina 72 getter som är oskuld utan att en massa brottsoffer skapas i Sverige, blir massor med pengar till pensionärerna på detta sätt.

    • Dom pengarna har pensionärerna redan rånats på när PPM systemet infördes, om du vill införa denna gräns måste nån annan rånas på mellanskillnaden. Troligen i detta fall banksystemet, kommer dock bli svårt att genomföra, eftersom detta skulle innebära ett förstatligande av en del av de privata bankerna i bästa kommunistisk anda. Vänstern skulle älska detta dock.

  3. Ge Sveriges fattigpensionärer samma summa/år för att de stannar och står ut med att leva i landet de en gång byggde upp

  4. Sedan tycker jag att alla kostnader som de genererar skall kvittas mot bidrag som vi ger till deras länder

Kommentera