Sveriges gränskontroller fungerar inte

INVANDRING. Den 2:a maj 2017 sa inrikesminister Anders Ygeman (S) att gränskontroller behövdes och att de skulle skärpas. Nu slår gränspolisen larm. Det saknas poliser för att göra gränskontroller – bara hälften av de som reser in i Sverige under sommaren kommer att kontrolleras.

Det finns inte tillräckligt med poliser och resurser i Malmö och Helsingborg för att gränskontrollerna ska vara 100-procentiga. – Det innebär att människor som inte borde få resa in till Sverige får möjlighet att göra det. En del av de människorna kan vara sådana personer som kommer hit för att begå brott, eller har utvisats tidigare för att de har begått brott i landet, säger Patrik Engström, som är chef för gränspolisen.

I den senaste veckorapporten till justitiedepartementet beskriver gränspolisen arbetssituationen i polisregion Syd som ansträngd. Och den väntas bli ”avsevärt” försämrad under semesterperioden.

”Antalet poliser i relation till den önskvärda kontrollgraden är alltjämt ytterst lågt, vilket går ut över möjligheterna att hålla de prioriterade kontrollplatserna öppna”, står det.

När id-kontrollerna slopades den 4 maj var regeringens besked att de inre gränskontrollerna på den svenska sidan av Öresund skulle skärpas – och kontrollnivån skulle bli heltäckande.

Antalet ”nysökande” asylsökande ligger på omkring 220-350 i veckan – så har det i stort sett ut sedan i mars förra året. Det har alltså inte skett någon ökning.

Däremot har inflödet av personer utan giltiga id-handlingar ökat eftersom gränskontrollerna under långa tider lämnas obemannade.

– Under semestertid är i princip en tredjedel av personalen inte i tjänst. Och vi hade redan innan semestertid inte personal nog att bemanna alla kontrollplatser dygnet runt.

Mer på SvD…

-Pettersson konstaterar inte ett dugg förvånad att återigen har vi en ministern som ljuger det svenska folket rätt upp i ansiktet. Ygeman lovar sådant som han vet inte går att hålla…

27 thoughts on “Sveriges gränskontroller fungerar inte

  1. Ygeman har stora problem med verkligheten, han kunde inte aaaana att det skulle komma en massa flyktingar till Sverige 2015 trots att det varje kväll på TV visades de enorma människomassor som välde in i EU från Turkiet, nej han förlitade sig på miggverkets historiska siffror, iaf, skyller han på miggverket, tror nog att han kunde slå upp valfritt nummer i telefonkatalogen och där bli upplyst om att de även skulle komma till Sverige, särskilt som man som enda land utlovar automatisk put om man kunde göra troligt att man kommer från Syrien.

  2. Vad än storljugarna i Socialdemokraterna utstöter ur sina trynen, så gagnar det inte någon annan utanför partiet.
    Ett parti som kommer att känna av samma folkliga resning som andra europeiska Socialdemokrater.
    Låtsassvetsaren med anhang kommer att få smaka på verkligheten.
    Den framlidne herr Palme tyckte det kändes som en statskupp när borgarna vann valet 1976, året innan då hen ändrade grundlagen så att Sveriges befolkning skulle bli utbytt med andra folkslag.

  3. Han snitzlar banan från detta i Italien till Sverige.
    Ofattbart att detta är filmat i Italien, så fasansfullt otäckt !

  4. Ygeman säger att gränskontrollerna skall vara kvar och att dom skall skärpas!
    Hur kan man behålla och t.o.m. skärpa något som inte finns?
    Ygeman har ju medverkat till öppna och icke existerande gränser och kontroller och nu vill han skärpa det som inte längre existerar…
    Ännu en okunnig och korkad regeringsmedlem har talat, ugh!
    Dom största idioterna på dom högsta posterna, då ser vi resultatet, ett land i upplösningstillstånd.
    Janne

  5. Som han sa i Norge som köpte en bil och klagade på att blinkersen inte fungerade..

    Se selv. Fungerer. Fungerer ikke. Lyser. Lyser ikke.

  6. Enligt migrations- och justitieminister Morgan Johansson (S) anländer det redan nu mellan 400 – 500 asylsökande i veckan vilket han sagt både i riksdagen och i en TV-intervju nyligen med Deutsche Welle (DW). Se länk längst ned i denna kommentar.

    Detta inflöde gäller registrerade asylsökande EFTER borttagandet av ID-kontrollerna över Öresundsbron den 2 maj 2017. Gränskontrollerna skulle enligt planerna skärpas i stället, vilket inte fungerade eftersom gränspolisen saknade tillräckligt med personal.

    Alla personer som fortfarande smugglas in och håller sig gömda har de svenska myndigheterna fortfarande inte någon som helst uppfattning om vilka de är, hur många de är, och varifrån de kommer.

    Det innebär att lagom till valet i sept. 2018 kommer det att ha anlänt c:a 30 000 nya asylsökande om man ligger kvar på dagens nivåer, vilket är ganska osannolikt. Det kommer troligen att öka redan sommaren 2017 och även sommaren 2018. Därtill kommer alla illegala som tar sig in och håller sig gömda.

    Morgan Johansson, Minister for Justice and Migration, Sweden

    Has the Swedish model of tolerance and hospitality reached its limits? Michel Friedman meets Morgan Johansson, Swedish Minister for Justice and Migration

    Länk nedan där video-intervjun med Morgan Johansson (S) finns med (Publicerade 2017-06-28)

    http://www.dw.com/en/swedish-justice-minister-the-blame-is-on-assange-not-sweden/a-39463741

    Ovanpå detta kommer alla de som MP vill ta emot med sin s k ”nya migrationspolitik” enligt länken nedan.

    https://petterssonsblogg.se/2017/05/21/mps-nya-migrationspolitik/

    Då kan MP (om partiet finns kvar i riksdagen) genomföra sin ”nya migrationspolitik” och miljömupparna får själva chockhöja sina egna och alla andras skatter skyhögt och tillsammans med fattigpensionärerna m fl som medborgare i ”Den humanitära stormakten” tillskriva sig äran av att ha betalat hela kalaset.

  7. Om man vill stoppa inflödet av bidragsturister behövs inte gränskontroller. Stoppa asylmottagandet och fimpa bidragen, även för de som redan slunkit in, så lär det knappt bli en rännil efter det. Om man vill stoppa inflödet av terrorister och utflödet av stöldgods däremot gör gränskontroller stor skillnad.

  8. Jag har passerat bron från Köpenhamn till Malmö två gånger under senare tid, ingen kontroll !

      • Håkan
        Jag bytte bil mellan den första och den andra gången, inget intresse från någon, då där inte fanns någon som kontrollerade.
        Ingen som jag såg i alla fall.

  9. Det kunde man väl som normalt begåvad person räkna ut med arsclet , att det kommer att bli så där.

  10. En gränsmur likt Trump:s modell verkar relevant. Om vi inte hade den generösa mottagningen, med alla bidrag, skulle inte gränskontrollerna vara lika betydelsefulla, vi har inga grannländer som är fientliga. Berlinmuren var till för att hindra Östtysklands medborgare att fly till de förhatliga kapitalistiska länderna i väst. Kommunisterna fängslade sina medborgare. Kommunismen känns fortfarande hotfull i Sverige och tar ibland sig samma uttryck som om vi levde i gamla DDR. Bevare oss från kommunism, nazism och islam. Nästa val känns långt borta.

  11. Om man har följt Migrationsverkets uppgifter varje vecka under ett år tid så har veckosiffran varit mellan 400-500 asylsökande per vecka.

    Varför går Migrationsverket nu ut med att det rör sig om 220-350 asylsökande per vecka under senaste året?

  12. Ingen kontroll på tåget från Köpenhamn till Malmö för ett par dagar sedan när jag passerade gränsen.

Kommentera