Kvinnor gör smarta val…??

Efter Jimmie Åkessons tal i Almedalen intervjuades även kvinnoförbundens ordföranden, SD´s Carina Herrstedt  samt S´s Carina Ohlsson.  Ämnet var varför SD hade så få kvinnliga väljare?  Enligt Ohlsson var det för att kvinnorna gör smarta val och väljer bort SD. Jag kan inte motsäga säga detta tillräckligt.  SD har otroligt många kvinnor som sympatisörer men de tiger. Av olika orsaker tiger de med sina sympatier .

2017-07-08-3.png

Orsaken till att många kvinnor tiger om sina sympatier tror jag är arbetet. Många arbetar inom vården och skolan och där får man inte uttrycka sina sympatier OM de lutar åt SD. Alla andra partier går bra men inte SD. Sparken, utfrysning, mobbning  mm väntar dem som bryter mot denna ”policy”. Detta måste få ett slut.

Ingen av de båda gjorde ett proffsigt intryck. Herrstedt kunde tala för sin sak men kroppsspråket måste inte avslöja vad man tycker om motståndaren även om hon var som hämtad ur ett symöte.

Ohlsson snackade en hel del men fick ingenting sagt. Halva meningar ger inga väljare och inte nedvärderingar heller. Här har man mycket att lära. Kanske var det rampfeber hos denna socialdemokraternas kvinnorepresentant om inte så är denna organisation inte värd namnet. Om Ohlsson inte kan tala i klarspråk, hur skall hon då kunna representera Sveriges största kvinnoparti??

När abortfrågan kom upp blev det inte bättre. Varför skall man alltid debattera om denna fråga?  Abort borde tillåtas fram tills dess att det syns på mamman senast. Jag håller med SD om att vecka 18 är för sent om inte väldigt speciella förhållanden råder. 10-12 veckor är maximalt.  Argumentet från Herrstedt var att man följer tekniken, att man kan rädda barnet mycket tidigare för vid 18 veckor är det ett barn i magen inte ett outvecklat foster. Detta ville Ohlsson inte höra talas om utan det var kvinnans val – OK?! Inget argument, bara……..vi följer lagen???

Samma sak med föräldraledigheten. SD vill att familjer skall få bestämma själva över vem som skall vara hemma medan S vill tvinga pappan till 3 månader. Om han inte utnyttjar dem så fryser de inne. Vad är det för dumheter??  Självklart måste familjen få bestämma över sin egen situation. Detta är översitteri av regeringen som lägger sig i saker som de inte har med att göra. Undrar vad de skall göra med undersökningen om våra sexliv  (tidigare på Petterssons) som de gjorde. Antagligen ingenting för det är inte deras business.

Ohlsson tyckte vidare att deras S kvinnor gjorde smarta val eftersom de valde ett parti med många kvinnliga representanter. Herrstedt kontrade med att deras kvinnor inte väljer parti efter hur många kvinnor som sitter i ledningen – Det är ett smart val!

Man väljer parti utefter vilken politik man föredrar – inte över hur många kvinnor som är med. Helt absurt och det kommer att visa sig i kommande val.  Jag är helt övertygad om att det finns många SD kvinnor som ger sig tillkänna när valdagen 2018 kommer.

14 thoughts on “Kvinnor gör smarta val…??

  1. När vi kommer till abortfrågan är det självklart för oss också att kvinnan får bestämma över sitt liv och sin kropp,men man kan inte komma ifrån att v18 är sent för en abort.V 12 är säkert bäst för både modern och embryon.
    Helst hade jag dock velat att vi hade kunnat ta emot barnen och jobbar för att förutsättningar finns.
    Sedan tycker jag att en Barnmorska skall ha rätten att avsäga sig medverkan vid en abort om hennes samvete kräver det.

  2. Är en av SD kvinnorna som har förstått för länge sedan att vi måste få en förändring tillstånd i vårt land.
    Vi kan inte tillåta att vi är snart i minoritet och att vårt morsarv skall skänkas bort till lycksökarna från olika delar av världen.
    Vi måste här och nu stå upp för våra äldre,våra barn och folket som gör rätt för sig.
    Har aldrig begripit varför man inte står upp för det man känner och vill.
    Samtidigt tycker jag att ett så modernt parti som SD inte behöver ha en kvinnoavdelning, vi behöver ingen kvotering heller eftersom vi är absolut jämlika i vårt parti!

  3. I gammal känd stil så ska >Sossarna dirigera folks liv, det är
    bara det att S har idag nästan uteslutande usla dirigenter
    från högsta ledaren ner till denna Carina Ohlsson.

  4. 90% av alla chicks har fruktansvärt svårt skilja
    på vänster och höger…rösträkniningen blir därmed
    ganska så missvisande…

  5. Den som tiger samtycker, gammalt ordspråk som inte tappat färgen, de är helt enkelt fega ock konflikträdda, vilket kommer kosta.

    • Det är precis som sossarnas partiledare feg och konflikträdd.
      Det var därför han inte vågade åka till Almedalen.

      • Nej du, vad som räknas är vem som räknar vad ur valurnona, inte vad som kastats där.

  6. Smart: intelligent /på ett innovativt sätt/; listig (Wiktionary)

    Jag skulle vilja påstå att när modersinstinkten gör sig påmind är kvinnor allt annat än smarta då det är en känslomässig reaktion. Inget fel på empati men empati utan konsekvensanalys stavas katastrof i vardande.

  7. Det är nog Socialdemokratiska fackförbunden som skrämmer kvinnorna
    att inte våga och som tar deras fackavgifter till olika kampanjer fast dom säger att fackföreningar är politiskt obunden.

Kommentera