Hanif Bali (M) i Almedalen om migrationen till Sverige

INRIKES. Hanif Bali frågas ut om migrationen till Sverige och mot slutet om samarbete med SD. 

-Pettersson tycker Hanif Bali är bra men jag undrar vad han var under Reinfeldts ”öppna hjärtan” och hösten 2015 när moderaterna värnade om öppna gränser?

Per Gudmundson från SvD intervjuar.

11 thoughts on “Hanif Bali (M) i Almedalen om migrationen till Sverige

  1. ”Pettersson tycker Hanif Bali är bra”. Det tycker inte jag.

    Att anse att en politiker i ett parti på dekis – i detta fall Moderaterna – börjar fiska röster hos den halva av befolkningen, som tycker att invandringen skall minska, därmed skulle vara bra, tycker jag är extremt naivt. På sin höjd kan man anse att han är begåvad och visar vilja att ta sig till köttgrytorna.

    Björklund i Liberalerna/Folkpartiet har i decennier babblat om förbättringar av den extremt usla svenska skolan. Han har suttit i flera regeringar och inte gjort ett smack för skolan, vars resultat sjunker som en sten. Anser Pettersson att han är bra också?

    Just detta uttalande av Pettersson visar, i ett nötskal, vari orsaken till Sveriges snara undergång står att söka.

    När skall svenskarna – och Pettersson – inse att politiker-skrået enbart befolkas av en samling skamlösa skojare, som skulle sälja sin gamla mamma till vilken hallick som helst, för att ta sig fram. (Det finns, enligt min min mening, bara en yrkesgrupp som är värre och det är ’journalisterna’, vilket lyckligtvis majoriteten av svenskarna också insett.)

    Svenska politiker är professionella lögnhalsar, som noga sonderat vilka som i kulisserna verkligen härskar i Sverige och lyder deras minsta vink. De har ingen moral och saknar fullständigt integritet. Om de, då deras partis förtroende hos befolkningen sjunker, börjar säga sådant som väljarmajoriteten anser, gör dem inte till ”bra” politiker. Smarta politiker, ja, men inte till ”bra” politiker – för sådana finns inte i vårt land.

  2. Alla dessa moderater som byter sida. En gång läste jag en självbiografi skriven av en jude som var i Polen under andra världskriget. Tyskarna hade lovat judarna fri lejd ut från Polen om de betalde för det och överlämnade sig till tyskarna. Då hade en polska sagt att ni judar fortfarande tror på tyskarna. Jag undrar tror ni fortfarande på vad moderaterna som var med under Reinfeldt åren säger. Jag tycker det är obegripligt att Åkesson vill samarbeta med moderaterna.

  3. 1 nytt Malmö var 5:e år, det är Migränvärkets egen prognos. Det betyder att snart byter quislingarna namn på Sverige till Islamic Republic of Afrosuidi (200 000 ass yl sökare plus 350 000 anhöriga till ankar”barn” i denna sovjetiska 5 åriga asylplanekonomi som borde kallas folkutbytet)

  4. Under Reinfeldts regering var hanif Bali upptagen med att stänga sitt hjärta och täcka ansiktet med hår.

  5. Ekonomiprofessorn: Upplagt för decennier av problem i Sverige

    ”Utan en ny svensk modell står snart en period av stagnation för dörren. Under ytan har dagens modell redan passerat bäst före-datum. Det varnar ekonomiprofessor John Hassler.

    ”Tittar man på tillväxtsiffror per capita för Sverige så sjunker de nu under EU-snittet”, säger John Hassler, ekonomiprofessor vid Stockholms universitet och tidigare ordförande för Finanspolitiska rådet.

    Regeringens egna prognoser pekar mot en årlig BNP-tillväxt per capita på 1 procent. Det vore en halvering jämfört med snittet för de senaste två decennierna inklusive finanskrisen, påpekar han.

    Den svenska modellen har under Almedalsveckan hyllats av alla från Centerpartiet och OECD till Socialdemokraterna och den nobelprisade ekonomen Joseph Stiglitz, som rätt sätt att möta globaliseringen.

    Men enligt John Hassler haltar det omhuldade konceptet betänkligt idag.

    Han beskriver den ursprungliga svenska modellen som världsbäst på att hålla tillväxten hög under massivt ekonomisk omvandlingstryck, fram till 1970. Särskilt framhåller han den svenska kombinationen av välfärdsstat, utbildningssystem och acceptans för ett internationellt konkurrenstryck hos starka fackföreningar.

    Men efter 1970 började Sverige dala i välstånd och konkurrenskraft, plågat av inflation och upprepade devalveringar.

    ”Någonstans 1970 toppade version ett av modellen. Sen följde en period av dumheter. Under 80-talet maskerades den underliggande stagnationen av en expansiv period. Men det krävdes en kris på 90-talet för att nå politiska uppgörelser om en svensk modell version två”, säger John Hassler.

    ”Jag är orolig för att version två av den svenska modellen har toppat nu.”

    På 90-talet gjordes bland annat genomgripande reformer av skatte- och pensionssystemet med bred parlamentarisk uppslutning.

    I dag vacklar Sverige än en gång under politiska låsningar trots uppenbara behov av långsiktiga reformer, konstaterar John Hassler. Dagens högkonjunktur bidrar samtidigt till att minska trycket att hantera 2010-talets stora utmaning: det växande antalet långtidsarbetslösa, framför allt bland lågutbildade utrikes födda.

    Behoven av en bättre fungerande integration, arbetsmarknad, bostadsmarknad, skola och vuxenutbildning blir alltmer akuta, enligt John Hassler.

    ”Jag är orolig för att vi på nytt befinner oss i en fas av dumheter. Det förvärras förstås av ett svårt parlamentariskt läge. Det är en ganska låg grad av mod hos politikerna att gå ut med saker som kanske upplevs som impopulära. Det talar tyvärr emot att vi får stora omtag innan det blir en ny kris.”

    Krävs det en ny kris innan vi får en ny svensk modell?

    ”Vi ska vara väldigt tacksamma att Sveriges politiska system verkar fungera bra när det är kris. Så är det definitivt inte i alla länder. Men jag skulle hoppas att man kunde göra något redan innan det blir kris.

    Särskilt när det gäller utanförskapet, integrationen och utbildningssystemet. Den krisen är inte alls lika akut som till exempel 90-talskrisen. Men vi lägger grunden för decennier med stora problem.”

    Intervjuad och reportage från Nils Åkesson på Dagens Industri.

    http://www.di.se/nyheter/ekonomiprofessorn-upplagt-for-decennier-av-problem-i-sverige/

  6. Det var ingen inom moderaterna som vågade sätta sig upp mot Reinfeldt. Det var samma inom socialdemokraterna när Göran Persson var ledare.

Kommentera