Polisen satsar på hatbrott, men bara mot vissa grupper

POLISEN. Nu satsar polisen 10 miljoner kronor extra på att förebygga och utreda hatbrott, det meddelade rikspolischef Dan Eliasson under politikerveckan i Almedalen på torsdagen.

Hatbrott, säkerhet och kränkningar av grundläggande fri- och rättigheter är några ämnen som diskuteras under politikerveckan i Almedalen i Visby. Satsningen, som sker redan i år, gör att samtliga polisregioner får mer resurser till att utreda hatbrott.

– Vi förstärker med tio miljoner redan innevarande år för personer med olika etniska bakgrunder och religiösa inriktningar, samt journalister, känner sig fortfarande hotade. Och hotbilden ser inte ut att minska, säger rikspolischef Dan Eliasson.

Hatbrottsgrupperna i Stockholm, Göteborg och Malmö har i nuläget 7-10 utredare var, förutom de som finns i övriga polisregioner.

– Nu inleder vi en dialog med regionerna kring hur vi bäst kan satsa de nya resurserna. Så att vi får ut mest effekt av satsningen, säger Dan Eliasson.

Genom att satsningen görs redan i år står polisen starkare inför det kommande valåret 2018, menar rikspolischefen.

– Under valrörelsen kommer mer opinionsyttringar i olika avseenden. Det är möjligt att vi kommer att behöva ytterligare satsningar, jag utesluter inte det, säger Dan Eliasson.

Polisen

-Pettersson har inget emot att man satsar mot hatbrott, men polisen borde behandla alla lika eller sätta in resurserna på dem som drabbas hårdast och det är inte journalister utan Sverigedemokrater och svenska kvinnor.

Thomas Engström arbetar idag som ledarskribent på Svenska Dagbladet. Han har även skrivit för Expressen och gett ut några deckare på Albert Bonniers Förlag.

I måndagskväll satte skribenten framför Twitter och släppte lös en hatstorm mot nationalister och Sverigevänner.

”Konstaterar ikväll att SD-män alltid är fula, feta och äckliga. Blir på grund av detta ifrågasatt av SD-män. VAR ÄR NÄSDUKEN”,inledde Thomas Engström.

När en person ifrågasatte inlägget och anklagade SvD-profilen för att vara barnslig fick han följande svar:

”Är du också fet och ful och äcklig, eller har du anonymt konto bara för att du luktar illa?”

När andra personer kritiserade Thomas Engström för näthatet överöste han dem med glåpord som ”fett litet troll”, ”äckel”, ”fula fetto” och ”SD-apa”.

”Ändrar fortfarande inte min uppfattning. SD:are är feta, fula, äckliga och korkade människor. Punkt”, sammanfattade Thomas Engström sitt budskap.

Här finns lite av herr Engströms arkiv…

Det är det lilla, men rikspolischef Eliasson kanske är något på spåret när han nämner etniska bakgrunder. Det måste bli slut på att ursprungsbefolkningen förolämpas med svennehora, svennefitta, svennebanan osv.

-Pettersson hoppas att socialdemokraten Dan Eliasson satsar på att skydda minoriteten…

Förresten, kommer ni ihåg…Dan Tore Eliasson är en svensk ämbetsman och tidigare socialdemokratisk statssekreterare. Han var tidigare generaldirektör för Migrationsverket och Försäkringskassan – och är sedan 1 januari 2015 rikspolischef, förhoppningsvis så kommer det att bli ändring på det inom en snar framtid…

15 thoughts on “Polisen satsar på hatbrott, men bara mot vissa grupper

  1. Att hoppas på något från Dan Eliasson är att hoppas i onödan,däremot kan man hoppas på att han får en fot i baken från ett jobb som han aldrig skulle haft om han inte varit politiskt tillsatt. Är som att sätta en pryo elev som Dataingenjör.

  2. Det finns faktiskt en massa brott av betydligt värre karaktär och med mycket värre följder än hatbrott.
    Men det är kanske över polisens förmåga att ta tag i.

  3. ”Genom att satsningen görs redan i år står polisen starkare inför det kommande valåret 2018, menar rikspolischefen.”

    När blev svensk polis ett politiskt parti som medverkar i en valrörelse?

    Jag bara undrar?

    Svensk demokrati är nu riktigt illa ute. Skärp dig nu rikspolischef.

    Dags att packa ihop dina prylar.

  4. Sveriges Bagdad Bob är det JerzY Zarnetsky örnnäsan på genusHarvard?

  5. Dumskalleavgå, spyan,kärt barn har många namn. Den mest inkompetenta polischefen i världshistorien,typisk politruck,vet ingenting ,kan ingeting,fattar ingenting.Mvh Adolf

  6. Att den notoriske koryfén Eliasson icke har något till övers för alla landsmän och landsmaninnor, vilka genom vederbörandes försorg dagligen kränks och hotas av kriminalimporten, är ett väldokumenterat faktum.
    Nu satsas det på den legendariska dialogmetoden och de tio miljoner bidragsvansinnet tillförsäkrar det migrantindustriella projektet anser portalgestalten för den dysfunktionella ordningsmakten vara en helt naturlig och effektiv satsning.
    Ingen möda sparas då det gäller att belägga oppositionen med såväl munkavle som handfängsel i detta kriminalparadis, där allas rättigheter bevakas utom de etniska svenskarnas. Den reverserade rasismen förnekas kategoriskt, trots att det är just denna som blivit den mest utmärkande.
    Kränkningar av grundläggande fri- och rättigheter inklusive kännbara inskränkningar i den normala rörelsefriheten, är något som dagligen och stundligen drabbar den ordinära svenska befolkningen – en grupp som endast äger existensberättigande i egenskap av skattebetalande ärkenöt samt som spontana donatorer till det allestädes närvarande tiggarfrälset.
    Andreas.

  7. Regeringen tror fortfarande att de svenska kopiorna av Goebbels och Bagdad Bob ska rädda dem.

  8. Nu ska herr Thomas ’Skribent’ Engström få det bekräftat: tjocka gubbar och tanter, fula nyllen och idiotiska blickar … fast bland åhörarna till de föregående partiledartalen. Ikväll tittade jag på publiken och såg mest vackert folk, stilliga killar, karlar och kvinnliga harmoniska ansiktsdrag, klara blickar och ivriga öron som fängslades av Jimmies tal – unga som gamla. Kan ärligt säga att min estetiska känsla inte lidit – tack !

Kommentera