Håkan ”Carla” Carlqvist tog en öl, nu är han död

GOTT OCH BLANDAT. Stig Håkan ”Carla” Carlqvist, född 15 januari 1954 i Järfälla, Stockholms län, död 7 juli 2017, var en svensk motocrossförare, hjälte och profil. 

”Carla”blev världsmästare två gånger, 1979 på en Husqvarna i 250cc-klassen och 1983 på en Yamaha i 500cc-klassen. 1983 tilldelades han Svenska Dagbladets guldmedalj.

-Pettersson minns Carla mest för tävlingen som han ledde överlägset, stannade och drack lite pilsner som någon i publiken bjöd och fortsatte mot seger…

14 thoughts on “Håkan ”Carla” Carlqvist tog en öl, nu är han död

  1. Vad är det för motbjudande litet feministavskum som trycker på tummen-ner-knappen?
    Måste vara en sån där litet plattbröstat, inattraktivt neutrum, en liten pubertal ingentingare…

    Ja, fy fan, Carla var en hård jävel. Det är inte många ungdomar idag som har den hårdhet som behövs för att komma upp i den nivån.
    Idag är det hämtning med bil som gäller, trots att det är 700 ynka meter hem eller så inskränker sig träningsvärken till tummarna när de intensivskriver till sina internetkompisar eller att ungarna är så jävla feta att de blir befriade från skolgymnastiken.
    Ett fjollsamhälle har vuxit fram, ett mjukt, feminint ”mmmmmmh, gud vad fint!” -synsätt där det ska skyddas och gullas till döds med varenda unge som tvingas gå i svenskt grundskolefjoll.
    Det är ju helt åt helvete.

  2. Men för helvete………..Satan…Ska helgen börja på detta fittvis….
    Det var han som fick mick att börja köra……….FAN.

  3. En av de svenska hjältar som vi bör minnas. En av de som var med och utvecklade en sport samtidigt som han förde den tekniska utvecklingen framåt.

  4. Hemskt tråkigt att höra hur han lidit på senare år av en skadad kropp. R I P Carla.

Kommentera