Det handlar om de som bygger bilarna mot de som bränner bilarna.

INRIKES. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson talar just nu i Almedalen. Åkesson inledde med att citera S-statsministern Per Albin Hansson som myntade begreppet ”det svenska folkhemmet”.

– Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn.
Folkhemmet symboliserar vad som behövs i Sverige i tider av polarisering, menar Åkesson som säger att han rest runt i Sverige och träffat människor som är bekymrade.

– Vårt land slits isär. Många är bekymrade över otrygghet och att inte våga gå ut över den plats man kallar sitt eget hem.

SD-ledaren talar sedan om en välfärd som inte håller måttet. – Det är omänskligt, säger han i sitt tal.

Åkesson talar också om vad han kallar för ett modernt folkhem. Konflikten, menar han, står mellan de som vill bidra och de som vill förstöra. – Det handlar om de som bygger bilarna mot de som bränner bilarna.

Han anklagar ”vänsterliberalerna” för att montera ner det som människor i Sverige byggt upp under generationer.
– Det räcker nu. Nu är det stopp. Nu har ni förstört tillräckligt. Nu tänker vi återupprätta det ni ödelagt. Nu tänker vi återupprätta folkhemmet.

-Pettersson tycker Åkesson får godkänd men han kunde lika gärna, när han ändå citerar Per Albin Hansson (S)

Sverige åt svenskarna − svenskarna åt Sverige!

15 thoughts on “Det handlar om de som bygger bilarna mot de som bränner bilarna.

  1. Nedan några uttalanden gjorda av Stefan Löfven (S) redan i maj månad år 2013 om bilbränderna i Husby …

    https://petterssonorg.files.wordpress.com/2016/09/aftonbladet_husby.png

    http://1.bp.blogspot.com/-rGRXJhMt8D0/U-HqXMxn-_I/AAAAAAAABxg/NGIFUXQacXk/s1600/L%C3%B6fven+svamlar_Media+m%C3%B6rkar.jpg

    … och idag mer än 4 år senare fortsätter bilbränderna i no-go-zone-kalifaten precis som förut runt om på många fler orter i Sverige.

    Således massor med tomt skitprat och käbbel men ingen verkstad från Stefan Löfven (S), hans s k ”ministrar” Anders Ygeman (S) och Morgan Johansson (S) i den s k ”regeringen”.

    Och Sveriges s k ”rikspolischef” Dan Eliasson (S) vädjade i en presskonferens helt nyligen till allmänheten ”Hjälp oss, Hjälp oss!”

    Bottenlös kollektiv ynkedom är bara förnamnet!

    • Tillägg:

      http://3.bp.blogspot.com/-cKG-klQ_J_o/VdQzIen6DkI/AAAAAAAAWuw/kje54Q40x2M/s1600/l%25C3%25B6fvendummerj%25C3%25B6ns.jpg

      Den 17 augusti 2016 utlovade Stefan Löfven (S) insatser …

      Delcitat

      Statsministern Stefan Löfven (S) lovar insatser mot bilbränder. Under sommaren har Uppsala drabbats av flertalet bränder, där också polis och räddningstjänst har utsatts för stenkastning.

      Även om sommarens våg av bilbränder i Uppsala har avtagit något, fortsätter bränder att rasa i bland annat Malmö och Stockholm. För nionde natten i rad brann bilar i Malmö. Även i Linköping skadades tre bilar i en brand under natten.

      – Det är fullständigt oacceptabelt, säger statsminister Stefan Löfven (S) som lovar mer poliser.

      ”Känner med de drabbade”

      Löfven känner med invånarna i de drabbade områdena
      – Naturligtvis förstår jag oron, frustrationen och ilskan, för det har vi alla anledning att känna, säger statsministern.

      Mer poliser

      TT: Kan du lova att det kommer att skapas ordning i de drabbade områdena?

      – Vi ska göra allt. Ingen regering kan lova att alla brott ska försvinna, men vi har redan tagit tag i detta. Vi kommer att förstärka polisens resurser exempelvis, men det behövs mer, säger Löfven.
      (Publicerad 17 augusti 2016)

      Slut delcitat

      Läs gärna hela SVT-reportaget på länken nedan:

      ”Löfven om bilbränderna”

      https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/lofven-om-bilbranderna

      Men idag 2017-07-08 kan vi fortfarande inte se några synbara resultat av regeringschefen Stefan Löfvéns alla tidigare utlovade insatser.

  2. Det handlar om globalister mot de som värnar om sina nationalstater. Globalismen eftersträvar inte demokrati.

  3. Jag är djupt bekymrad över alla, inklusive Carlstedt, som i sina sk ”analyser” klumpar ihop vänster och högerextremister enbart i syfte att dölja det faktum att näst efter muslimer är vänsterextremister värst! Försöker hitta en artikel jag läst där hon ”uppfattar” högern som värre än vänstern. Rena fejkfakta eftersom forskningen visar det motsatta. Vänster står rakt under islamisterna för de som använder mest våld. Högern kommer långt efter…

    • Våldsbejakande extremism

      Delcitat

      Säpo: 3.000 våldsbejakande extremister i landet
      Den övervägande delen av personerna som står för våldsbejakande extremism är islamister, berättar han vidare under ett seminarium på måndagsförmiddagen.
      – Det är ungefär 3.000 personer som vi är intresserade av. Av dem är ungefär 2.000 islamistiska extremister, säger Thornberg.
      Övriga extremister kommer bland annat ur vit makt-miljön och vänsterextrema autonoma rörelser.
      Thornberg understryker dock att det bara är en liten andel av dem som har vilja och förmåga att utföra attentat i Sverige.
      – Det innebär inte att vi har 3.000 terrorister som är beredde att göra attentat på våra gator, säger han.
      (Publicerad 2017-07-03)

      Slut delcitat

      Läs gärna hela DN:s textreportage och kolla också TT:s videointervju i Almedalen med säpochefen Anders Thornberg på länken nedan:

      (Ett extra intressant avsnitt kommer vid c:a 15 minuter in i videon fram till c:a 20 minuter då Thornberg svarar på frågor om de c:a 12 500 personerna som vid årsskiftet 2016/2017 fått avslag på sina asylansökningar och skall utvisas men de finns ändå kvar i Sverige.)

      Dessutom kommer ett avsnitt där Thornberg undviker att svara på storleken av de våldsbejakande grupperna autonoma vänsterextremister och högerextremister, vilka kommer på andra och tredje plats efter den allra största gruppen som är de våldsbejakande islamisterna.

      Länk:

      http://www.dn.se/nyheter/sverige/sapo-3000-valdsbejakande-extremister-i-landet/

      Här ett reportage från SVT i samma ämne men avhandlar i huvudsak våldsbejakande islamistisk terrorism:

      Delcitat

      Säpo: Tusentals radikala islamister i Sverige
      Säpo bedömer att det i dag finns tusentals våldsbejakande extremister i Sverige. Ökningen de senaste åren har varit dramatisk.
      – Vi har aldrig sett något liknande i den omfattningen förut, säger Säkerhetspolischef Anders Thornberg i en TT-intervju.
      (Publicerad 16 juni 2017)

      Slut delcitat

      Länk:

      https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sapo-tusentals-radikala-islamister-i-sverige

  4. Ett bra tal av Jimmy, inget angrepp på dom övriga partierna. Pratade bara om vad dom själv ville göra. Efteråt skulle talet recenseras av bl.a. Anders Lindberg, den mannen är nog en av våra mest underskattade komiker. Han tyckte att citera Werner von Heidenstam var djärvt därför att den författaren var på ålders höst höger extrem. Nä tacka vet jag pladderhatten Annie Lööf, det är grejer

    • utomlands visas bilderna då vänstern attackerar. The black block heter en grupp släkt med AFA. Man sänder kontinueligt och då de började elda satte man in vattenkanoner. Ett hundratal poliser är skadade, de slänger molotov på dem. Det visas flygbilder då Hamburg brinner med svarta rökmoln stiger mot skyn. Go 2 hell heter kampanjen. Det är en stor skam men i S diskuterar man tydligen vem som skakar hand med vem. Någonting om Polens första dam vilket var en lögn- som vanligt. Trump gjorde stor succe i Polen visar man.
      Tyskland kommer få skämmas ordentligt efter detta, nu kommer tyska folket bli arga för de vill ha ordning och ro.
      I Sverige frågar jag mig om pengarna som anslagits kanske kan räcka till att punktbevaka alla nazisterna? En polis per man, de är ju runt 200 stycken varav tre sitter inlåsta

      • Varför skulle Tyskland skämmas? I det svarta blocket fanns också Svenskar idioter med. Glöm inte Göteborg det va inte så mycket bättre

  5. Uppväxt på Per-Albins hem, och var med då statyn mitt över hans hem invigdes av Tage Erlander. Hälsade på Tage Erlander och var stolt.
    Var då runt 12 år.
    Bakom statyn blev jag konformerad. idag är det en serbisk ortodox kyrka.

    Frågade idag en äldre pensionär om han tycker att Socialdemokraterna är samma som för. Han svarade. Absolut inte. Inte i närheten av Per-Albin Hansson.

    Valet 2018 kommer bli en chock för många partier, och framför allt S.

    MÅNGA i Malmö och Skåne kommer rösta på Sverigedemokraterna, och detta gäller i alla grupper. Kvinnliga sjuksköterskor, pensionärer….
    Den enda grupp som jag inte hört från är ungdomar. Deras val, deras framtid. I den åldern tänker man inte på pension. Blir tufft för dessa.

  6. Apropå nazister har för mig att jag sett det här att många som är typ is anhängare elr åt det hållet är läsare av hitlers bok mien kampf ursäkta stavfelet och vänstern är ju stor vurmare för dessa så då borde ju rimligtvis dessa som protesterar mest vara dem som är dem största nazisterna och brunstövlar som dem gärna klistrar på oss oliktänkande

  7. För min personliga del så kan inte jag dela ett ”folkhem” med personer från en från min kultur helt främmande, rabiat ideologi och helt korrumperad livsstil !

  8. Per Albin Hansson ville bygga det svenska folkhemmet. Man kan nog säga att han till stora delar lyckades. Tillsammans med en samlingsregering höll han oss utanför andra världskriget. Sverige låg som en ö i världen, där det rådde fred. Både under och efter kriget tog vi emot många flyktingar. Men de eldade inte upp bilar och egendom. De våldtog inte och rånade inte. De jobbade och försörjde sig själv. De var en tillgång för vårt land och de integrerades snabbt. Inga religiösa tokerier förekom.
    Nu är det tyvärr inte någon liknande Per Albin, som är regeringschef. Han heter Stefan Löfven. Vi har under ett par decennier haft politiker vid styret, vilka inte brytt sig om Sverige och svenskarna. De skulle skapa en ”human stormakt”. Men de har i ställer ödelagt Sverige under de sista 25 åren. Skadorna kan kanske inte repareras.
    Men vi kan minska farten i utförsbacken.
    Vi måste få en sverigevänlig regering vid valet 2018.
    Låt oss förpassa dem till historieboken, vilka tillåtit och uppmuntrat förstörelsen av vårt land.

Kommentera