Uppsving för världshandeln – trots Trump

EKONOMI. Donald Trumps seger i det amerikanska presidentvalet gav upphov till rädslor för handelskrig. Men hittills har farhågorna kommit på skam. I stället har de internationella handelvolymerna stigit till de högsta på många år och den globala tillväxten har fått sitt största harmoniserade uppsving sedan 2010 och Sverige lär gå som tåget, rapporterar media. 

-Pettersson är ingen nationalekonom men jag lägger märke till svenska mediers rapportering och ser att börsen har gått upp sedan det amerikanska presidentvalet i november 2016 och detta händer enligt våra svenska journalister trots att Trump är president. När sedan börsen någon enstaka dag sjunker så beror det på något uttalande från den amerikanske presidenten, enligt ”specialisterna” på media.

Alltså upp trots Trump – ned på grund av Trump…undrar vem de ska skylla på när börsen backar en längre tid, vilket den kommer att göra – Donald Trump?

8 thoughts on “Uppsving för världshandeln – trots Trump

  1. Det är förmodligen samma specialister som låter meddela att
    bensinpriset höjs pga.att USD.gått upp och när USD.går ner
    måste besinpriset höjas.Igen.

  2. Passa på att njut så länge den glödheta köp och lånefesten håller i sig för färden mot bergväggen pågår. Samla gärna lite i ladorna men tid är.

  3. Just nu känns det mest oroande att ha en president som Trump i USA när spänningarna med Nordkorea blir större för varje dag.

    Han inger direkt inte eftertänksamhet och trygghet.

  4. Märkligt att Världshandeln stiger för enligt SVT/SR s
    ”nationalekonomer” kom allt att gå åt Helvete om
    Donald Trump blev president, nu blev han president
    och så stiger världshandeln? Vad har den förnumstiga
    Carina Bergfeldt för förklaring till det? Hur blir hennes
    grimaser när det sker något positivt trots D.T???

  5. Trump gör om alla handelsavtal nu. FRIHANDEL. Detta var något som MSM inte hade väntat sig. Sist gjorde han ett handelsavtal.

    Historien kommer visa att media hade fel. Blir roddare precis som Expressen verkar ha blivit mot SD?

Kommentera