Säpo: Sverige har 2.000 våldsbejakande islamister

ISLAM. Säkerhetspolisens chef Anders Thornberg specificerar nu siffror över hur hotet från våldsbejakande extremister ser ut. – Det är ungefär 3 000 personer som vi är intresserade av. Av dem är ungefär 2 000 islamistiska extremister, säger Thornberg enligt TT.

1.000 personer bedöms tillhöra vit makt-miljön och vänsterextrema autonoma rörelser. Flest av dem är vänsterextremisterna som också utgör ett större hot än högerextremismen.

Enligt Säpochefen Anders Thornberg är det fortfarande ett fåtal av de personer som bedöms som våldsbejakande extremister som har förmågan att genomföra attentat. – Men vi måste hitta dem.

-Pettersson noterar klarspråket från Säpo men ser också att av detta drar politiker och media slutsatsen att det viktigaste är att bekämpa Nordiska Motståndsrörelsen som har ansökt om tillstånd och fått det för att framföra sina synpunkter. Det säger en hel del om tillståndet i Sverige…

Bilden från RFSL Malmös Facebooksida. Är alla bögar och flator fattiga eller vad menas?

10 thoughts on “Säpo: Sverige har 2.000 våldsbejakande islamister

  1. Jaha. Och vad vill de att vi ska göra åt det? Antar att vi ska fortsätta förlita oss på samma iedning som försatt oss i det här läget och somna om…

  2. konstigt att inte jonas tog upp detta i almedalen, istället ger han sig på nmr en grupp individer på ca 300 st. som öppet går i demotåg gillar uniformer, flaggor, drömmer om en ny adolf? växer upp tar av sig uniformen. kyrkoklockor ringer o varnar för nmr, ingen klocka ringer för jihadister, återvändande is-idioter, mosker, friskolor med suspekt åskådning, bilbränder, nogo zoner, våldtäkter, bidragsfuskare, åldringsrånare, vägpirater, rånare, tjyvligor, skjutningar e.t.c då är locket på allt enligt protokollet.

    • Detta säger allt om pastor Sjöstedts IQ nivå. Han är inte käppkines för ingenting men hen – hönset kan trösta sig med att, hela 87% ligger på samma låga IQ nivå, som han själv och t.o.m. lite lägre. Om han nu mot all förmodan skulle ha en högre IQ nivå ja, då är han en lögnare ,en skurk eller förrädare.

  3. Att förståndet inte följde med när dessa arma figurer blev födda
    visar dom själva på.
    Bara en liten undran till hensen, om dom rika slutar att betala
    in pengar till Socialen som väl är er livlina, vem ska då föda er
    för själva är ni oförmögna att tjäna något, det vittnar texten på
    er banderoll om?
    Sen förstå¨r jag att dom lindar in trynen i , för är dom lika fula
    som dom har förstånd till, så förstår jag att dom döljer det!

  4. Senast Säpo gick ut till allmänheten om siffror på våldsbejakande extremister var år 2010.

    Då var siffran:

    Islamistiska 200

    Vänster 100

    Höger 100

    Kommer det att dröja 7 år till nästa gång Säpo informerar allmänheten igen?

  5. Till och med DN har redan (sedan i morse) insett att 2000 är en grov underskattning och höjde antalet islamister i Sverige till 3000.
    Verkligheten är egentligen ännu mycket mycket värre, vilket vi kommer att bli varse så småningom.

Kommentera