CSN finansierar salafistiska missionärer

De senaste 5 åren har CSN (Centrala Studienämnden) betalat ut 2,5 miljoner kronor till svenska muslimer för att de ska kunna studera vid Medianuniversitetet i Saudiarabien.

Givetvis är det bara män, eftersom kvinnor är förbjudna att studera här, och dessa män återvänder sedan till Sverige för att missionera sin wahabistiska lära.

Niklas Orrenius på DN berättar hur svenska studenter ges möjlighet att studera den mest extrema tolkningen av islam med hjälp av studiemedel från svenska staten. Därefter återvänder de till Sverige och föreläser i, får vi förmoda, moskéer och föreningar. Ett av ämnena på universitetet är sharia, dvs hur man ska tolka lagar och regler efter stränga islamiska läror.

Orrenius har talat med en imam som förkunnar att Saudiarabien kunnat stärka sin position i Sverige genom studiebidragen från CSN. Personligen tror jag man redan stärkt sin position genom att finansiera byggen av moskéer över hela landet.

Den intervjuade imamen fortsätter:

”Det stärker destruktiva krafter i det svenska samhället och skapar splittring”

Uppsalaprofessorn Mohammad Fazlhashemi håller med och menar att återvändarna blir en sorts missionärer för intolerans. När Karlstad och Malmö nu står värd för de senaste (knappast sista) moskébyggena i Sverige, krattar de manegen för just dessa intoleranta salafister och wahabister. Glöm då inte att det är kommunerna som avgör om det får uppföras moskéer eller inte. Malmö är styrt av socialister, Karlstad av en koalition mellan socialister och borgerliga.

Intressant läsning och bra grävt av Niklas Orrenius.

DN

Om Niklas Orrenius på bloggen…

27 thoughts on “CSN finansierar salafistiska missionärer

  1. ”CSN finansierar…”??…mig veterligen är inte CSN någon stiftelse som förvaltar egna pengar utan en statlig myndighet som frikostigt delar ut skattepengar…det vill säga den svenske skattebetalaren (i klartext: du och jag) finansierar muslimsk hjärntvätt i skepnad av ”högskoleutbildning” i Saudi….låt det sjunka in: VI själva betalar för vår egen kulturella och nationella undergång
    De tjänstemän (oj…f’låt…”tjänstepersoner”) som beviljat studiebidragen borde stå till svars för fattade beslut. Jag anser detta vara tjänstefel och förskingring av skattemedel….men ingenting kommer givetvis att hända…vågar någon undersöka hur många elever som får bidrag för att läsa på koranskolor i Afghanistan?

  2. I och med att Sverige blev en sekulär stat och för många år sedan separerade kyrkan och staten hade man kunnat förvänta sig handling också.

    Inga religiösa föreningar, förbund, skolor ska ha en krona. Vi har, och ska ha religionsfrihet i Sverige men det rör sig om individens personliga tro, inte vetenskap. Naturligtvis ska inga CSN-pengar gå till detta.

    Vad säger Löfven om det Saudiarabiska universitetets värdegrund? Är det så mycket riktigare än SD:s?

  3. Det är mina och dina skattepengar som CSN sprätter ut. Åtal bör bli följden.

  4. Det är ju helt annorlunda när den fina rättskaffens medmänniskan Niklas Orrenius avslöjar något. Om någon annan som inte är godkänd gör exakt samma sak, så är den personen bara en främlingsfientlig missundsam svensk som dessutom är islamofob.

  5. I demokratins namn kan allting hända, studiebidrag till mission med undergångstema. Men det är klart Sverige har blivit hela världens lekstuga.
    Inbjudit islam under årtionden. Vad annat att vänta sig? Medvetet jobbar
    dessa muslimer på med fanatismens gnista att övertyga oss otrogna om
    islams förträfflighet. Det öppna landet i norr med välfärdssystemet inriktat
    att inbjuda alla, ingen får vara utanför!

  6. Han ser detta universitet som extremt eller något liknande, därför kan han med friskt mod gripa sig an det. Inte har han ändrat åsikt om muslimer i Sverige och oss rasister! Inte för en sekund!

  7. Fantastisk att Niklas kan ägna sig åt något vettigt och inte jaga gamla hedervärda arbetskamrater. Det hedrar honom OM han kommit till sans. Vad gör ministern, blir förvånad???, det hjälper inte mycket. Tror snart jag blir skogstokig på dessa fullkomligt hjärndöda myndigheter och de där som kallar sig politiker. Det är alltför långt till 2018.

    • Det är naturligtvis bara ett spel för gallerierna. De vet PRECIS vad de håller på med.

  8. Vi betalar för vår undergång.
    Vår regering och den obefintliga oppositionen, dvs Alliansen bär ansvaret för landets utplåning.
    De regeringar vi haft de senaste 15 åren har utradera det, som våra förfäder under ett par hundra år med möda och försakelser byggt upp.
    Hur har svenska folket kunnat välja dessa tokar för att regera sitt land?
    Skadan är större än något annat, som drabbat Sverige.

    • Dumsvenskarna, har de regimer de förtjänar. Nu kommer de att, känna på hur ont det kan göra att, vara dum och är de då tillika fega svider det ännu värre.

  9. Gymnasie- och kunskapslyftminister Anna Ekström (S) säger att hon blir upprörd när hon läser att ett 70-tal svenska män fått CSN-bidrag för att studera vid det Islamiska universitetet i Medina, Saudiarabien.

    Pettersson säger till den ansvarige ministern att det inte räcker med att bli upprörd!

    Och männen är inte svenska…

      • Från SDS.
        ” Gymnasie- och kunskapslyftminister Anna Ekström (S) säger att regeringen kommer att kalla till sig generaldirektörerna för CSN och Universitets- och högskolerådet (UHR) för att diskutera frågan.
        – Jag kan inte föreställa mig att någon av de ganska många regeringar som suttit när den här bestämmelsen har funnits har tänkt sig att studiestöd ska användas på det här sättet, säger Anna Ekström till DN.”

      • Nä nä, man behöver inte veta någonting för att bli minister i en Sosseregering, se på Morgan Johansson, det räcker mer än väl att käften går på tomgång.

      • Man skall inte ha några förväntningar alls av en svinsk minister. De fungerar enbart, som fyllnadsmaterial i Riksdagen (knapptryckare) ingen har heller några förväntningar eller krav på dessa marionetter.

  10. Har Niklas skådat ljuset? Och slutat våldföra sig på svenska medelålders kvinnor…

  11. Man blir inte förvånad för någonting.Svenska folket har röstat för idiotiska partier som monterar ner Sverige bit för bit och ger plats åt andra kulturer som är mycket främmande för vårt sätt att vara.Vakna svenskar vi måste återupprätta vårt heder.VAKNA SVENSKAR.Mvh Adolf

    • Men svenska folket har inte begripit hur idiotiska de styrande är. De för oss rakt ner i avgrunden!

    • Äntligen! Sent ska syndaren Niklas vakna. Ro nu som f.n och ös ut innan skutan sjunker. Välkommen över till roddargänget.
      Instämmer, Niklas artikel är en pärla.

Kommentera