Anders Borg: Vi är bara i början av en besvärlig period, hjälp på plats är den enda möjliga lösningen

INVANDRING. Efter två perioder, 2006-2014, som Sveriges finansminister lämnade Anders Borg politiken 2014, när den borgerliga alliansen förlorade valet. I dag är han bland annat rådgivare åt amerikanska finansföretaget Citi och vice styrelseordförande i investmentbolaget Kinnevik. Där jobbar han framför allt med snabbväxande teknologiföretag.

Svenskspråkiga Hufvudstadsbladet i Finland har intervjuat Sveriges tidigare finansminister som säger att ”Ny teknik och temporära arbetskontrakt gör att våra nordiska välfärdssamhällen får svårt att bära upp skatt i framtiden, för de nordiska modellerna är det här den största utmaningen vi mött”.

Borg är pessimistisk, dels om arbetsmarknaden, där robotiseringen och konkurrensen ökar. Och om migrationstrycket som skapar spänningar. Trots att flyktingströmmarna till Europa har dämpats sedan 2015 säger Borg att vi också här bara befinner oss i början av en besvärlig period. Han befarar ett par decennier med ökade spänningar i Europa.

– ”Det ser ut som om vi håller på att få bukt med IS, men både i Mellanöstern och i Nordafrika finns många unga som har dåliga utsikter att skapa ett bra liv på hemmaplan. Då måste vi antingen hjälpa dem att stanna kvar genom att bidra till säkerhet och utveckling där. Eller så måste vi kontinuerligt stoppa båtar i Medelhavet och återföra människor. Att Europa ska börja dela på stora migrationsströmmar tror jag inte är politiskt realistiskt. Eftersom man inte kan kontrollera Medelhavet måste vi jobba för stabilitet i Nordafrika och Mellanöstern. Men det är ett komplicerat arbete och tar lång tid.”

-Pettersson ser alltså att Fredrik ”öppna våra hjärtan” Reinfeldts högra hand, som under åtta år var med och skapade dagens problem säger att hjälp på plats är den enda möjliga lösningen.

Jag är övertygad om att Anders Borg ansåg detsamma tidigare men han var för feg att säga det till Reinfeldt.

Filmen från 2012, och ni vet vad som hänt sedan dess. Det är samma tjafs idag, ingen törs säga att asylmigranterna är för många och måste hem. Stäng gränsen till att börja med och glöm aldrig att islam inte är en religion utan ett hot…

20 thoughts on “Anders Borg: Vi är bara i början av en besvärlig period, hjälp på plats är den enda möjliga lösningen

  1. I stället för att fråga Borg, kunde man ju frågat vad det svenska folket tycker.

  2. ”Fasadpolitiker” berättar bara vad de egentligen tycker, efter sin politikerperiod, aldrig under den.

    För då tar skenheligheten över på bekostnad av verklighetens problem.

    Problem som istället döps om till utmaningar.

    • Är inte Anders Borg en bluff som vänder sina åsikter efter vinden? Nu vill folk ha mindre invandraring nu vill Anders Borg de också.

  3. Jag brukar ändra kanal när jag ser alliansen politiker på tv. Anders Borg och Reinfeldt är de som jag är trött på. Hur kunde Reinfeldt och Anders Borg få styra Sverige i åtta år. Varför fanns det inga partikollegor som stoppade dem?

  4. Obegripligt att mellanöstern och Nordafrika fortfarande är vårt fokus. Varför skall vi bry oss? Vi skickar bistånd från skatterna, men de hjälper inte. Vi har hållit på med bistånd sedan 1950-talet och samma bistånd krävs till nästan samma länder idag. Vad är det för fel på dessa länder?

  5. Som vanligt tar det tid för politiker att fatta det, som vi vanliga medborgare förstod för länge sedan.

  6. Varför måste vi vänta ett År? Folket måste kunna kräva regeringens av gång. Svenskar kräv er rätt, avsätt handlingsförlamad regering omedelbart.!!!VAKNA SVENSKAR, SVETSARN AVGÅ bums.Mvh Adolf

  7. Rösta rätt, SD, ge dårarna som ställt till det En riktig käftsmäll, bara ett år kvar

  8. Komma fram till den slutsatsen,behöver man inte ha varit Finansminister för att inse ! Det räcker jag tittar ut genom fönstret,för att upptäcka detta !

    • vänsterprognosen (IS ösregnar ner över Arlanda och Landvetter 365 dagar om året) läses upp av en med örhängen och hästsvans men slapptaska mellan benen.

  9. Ja jobbig period, skulle säga jobbig framtid.
    T.o.m Bråvalla ställer in. P.g.a av våldtäkter etc.
    Men för fan, tala om vilka dom är, och dra inte in alla ursvenska män.
    Enligt statistik är det till 95 % utlandsfödda som står för dessa brott.
    Artisten Lina Hedlund ( Alcazar ) generaliserar att vissa män med kuk……..
    Ta och se om ditt eget hus innan du gapar om nått.
    Du har väl en riktigt kufisk arab i huset som både blottar sej i Tv och
    beter sej rättså mysko, fårskalle på många sätt där.
    Dags att redovisa nationalitet på dessa svin.
    Folk kan ju tro att vi ursvenska män blivit helt sjuka på typ senaste
    fem åren.
    Nu får det fan va nog, hade vi hängt ut svenska kvinnor på det sätt
    Man hänger ut svenska män nu för tiden då hade det väl tagit
    hus i helvetet.
    Stå upp svenska män och säg ifrån, mot dessa ensamkommande
    och diverse andra mörka krafter som håller på att ta all heder från
    oss oskyldiga ursvenska män.
    Vi är på väg åt helvete på många sätt med vårt fosterland.

  10. Så har ännu en hycklande politiker avslöjats.
    Tyvärr är de alla ganska lika varandra i det avseendet.
    Med andra ord en samling skitstövlar, som endast jobbar för sin egen sak inte för landets.

  11. Som sagt, islam är ingen religion utan en politisk våldsideologi på samma nivå som nazism och kommunism och med världsherravälde som mål.

    • Det enda han gjorde under sin tid som minister i regeringen var att jobba för sin EGEN förmögenhet, dessutom en svikare inte minst för för sin familj.
      Ointressant och skamlig !

    • Bara gör tummen ner hur mycket som helst, han och ”vapenbrodern” fredrick , tyckte att svenskarna skulle ”ÖPPNA sina hjärtan” och att Sverige är en ”humanitär stormakt”.
      Anders B var verkligen imponerad av klädprakten i Nigeria, bra flytta dit och njut !

    • Anders är inte obegåvad. Han lydde bara chefens order när ”the small dog was hushed” (Kalle Be). Kom nu ut Anders! Begriper ni inte var ni ställt till med. Utan en konsekvensbeskrivning var era åtgärder hialösa. Och du som är rådgivare åt Citybank 😂😂😂.

      • Jag tycker att Anders Borg och Reinfeldt ska jobba som polis, socialsekreterare eller lärare i svenska som andraspråk i ett socialt utsatt område. Jag tycker att Anders Borg och Reinfeldt ska ta hand om dem som de har tagit hit. Vi borde tvinga dem!

Kommentera