Danska politiker oroliga för terror, kräver gränskontroll mot Sverige

ISLAM. Efter att säkerhetspolisen bedömt att det finns tusentals våldsbejakande extremister i Sverige så vill Dansk Folkeparti och Konservative införa gränskontroll från Sverige till Danmark, skriver danska tidningar.

Svenska Säpo-chefen Anders Thornberg uttalade sig i mitten av juni om att det skett en kraftig ökning av antalet islamister i Sverige. Säpos bedömning är att det finns tusentals våldsbejakande extremister i Sverige.

En logisk konsekvens bör vara att Danmark inför en fast kontroll av folk som reser över den svensk-danska gränsen, menar både Dansk Folkeparti och Konservative.

Regeringspartiet Liberal Alliance säger inte helt nej till gränskontroller men vill låta experter värdera om det verkligen skulle öka säkerheten i Danmark.

-Pettersson såg att Londons muslimske borgmästare Sadiq Khan sagt att vi i Europa får vänja oss vid terrordåd. Dock har jag aldrig hört talas om några islamistiska terrordåd i Tokyo som har 35 miljoner invånare i storstadsområdet. Undrar vad det kan bero på?

Japan, med 127 miljoner invånare, tog emot 28 flyktingar under 2016

6 thoughts on “Danska politiker oroliga för terror, kräver gränskontroll mot Sverige

  1. Förstår Danmark fullständigt ! 🇩🇰
    Tänk vad bra om Sveriges svenska befolkning kan få gränskontroll mot 7-klövern.

    Val 2018 !!! 🇸🇪
    Låt det gå fort till valet !
    Varje dag är en förlorad dag !

  2. Synd att vi inte haft ett dubbelsidigt stopp redan för länge sedan, så hade vi även sluppit danskarnas export av de som åker tillbaka över sundet och terroriserar.
    Vi hade även sluppit danska bandidos- och hellsangelsmedlemmar på flykt från danska rättvisan i vårt land om gränsbevakningen fungerat.
    För att inte tala om alla tiggarzigenare som flyttat till Sverige p.g.a att danskarna ser lite förnuftigare på det problemet.
    Sverige har i årtionden varit en soptipp dit man skickat sina problem
    Jag tycker ju inte att danskarna är helt oskyldiga till det som nu slår tillbaka på dem själva..

  3. Sveriges anseende bland de nordiska grannländerna har på goda grunder kommit på skam och det finns all anledning att införa strikta gränskontroller för trafiken från detta terroristbemängda land.
    Andreas.

  4. Har man en gränsöverfart till ett land som husar tusentals potentiella terrorister skall man ta till alla till buds stående medel för att öka sitt lands medborgares säkerhet.

  5. Helt rätt återinför gränskontrollerna, har man inget att dölja
    så är det inget problem att visa vem man är, det är lika korkat
    som om man låter dörren stå öppen för att katten ska kunna
    komma in att inte tro att ohyran även ser till att komma in i värmen.

Kommentera