Gebreyesus Habtom Tesfamichael döms till 18 år och utvisning för mord


INVANDRARVÅLD. Göta hovrätt fastställer nu domen mot Gebreyesus Habtom Tesfamichael som högg ihjäl sin fru med en kniv i köket utanför Jönköping. Paret ska ha varit oense om när barnen skulle lägga sig, och de två barnen blev vittnen till händelsen.

Mannen dömdes av tingsrätten till 18 års fängelse och utvisning till Eritrea. Han överklagade domen och ville slippa utvisning, med hänvisning till Migrationsverkets generella förbud om utvisning till landet.

Men hovrätten går på tingsrättens linje, och menar att det är omöjligt att i dag veta hur situationen i Eritrea ser ut när mannen avtjänat sitt straff. Enligt mannens försvarsadvokat var han traumatiserad av bland annat krigstjänstgöring och tortyr.

-Pettersson undrar om inte herr Tesfamichael kan få avtjäna sina 18 år i ett eritreansk fängelse, givetvis av humanitära skäl…”oense om när barnen skulle lägga sig”…

TIDIGARE 2017-03-19. Afrikan åtalas för knivmord på hustrun

INVANDRARVÅLD. En man i 45-årsåldern har åtalats för att ha mördat sin hustru i Bottnaryd i november förra året. Det var närmare bestämt den 22 november som en kvinna hittades död i sin bostad i Bottnaryd. Kort därefter greps hennes man, misstänkt för mordet. Mannen ska utdelat flera hugg med kniv mot sin hustrus kropp vilket orsakat skador på hjärtat och lungor, enligt åtalet.

Kvinnan ska ha dött av skadorna på hjärtat och blödningen som följde.

Enligt åtalet ska parets gemensamma barn, som var åtta och tolv år gamla vid tillfället, varit närvarande under händelseförloppet.

Mannen åtalas även för två fall av grov fridskränkning mot sina barn. Han ska enligt åtalet vid flera tillfällen misshandlat och hotat barnen.

-Pettersson undrar varför inte de ”etablerade och trovärdiga” medierna skriver att det är den 43-åriga Gebreyesus Habtom Tesfamichael som åtalas för i Jönköpings tingsrätt för mord på hans 30-åriga hustru. Habtom Tesfamichael har dödat sin hustru Guash Tsehaye genom att utdela flera hugg med kniv mot hennes kropp. Knivhuggen orsakade skador på Guash Tsehayes hjärta och lunga med efterföljande blödning. Guash Tsehaye avled en kort stund efter Habtom Gebreyesus angrepp.

Åklagaren har yrkat på utvisning vid fällande dom men Sverige brukar inte utvisa personer till Eritrea.

Målnummer: B 3745-16


17 responses to “Gebreyesus Habtom Tesfamichael döms till 18 år och utvisning för mord

 • assad

  Han, den där Gebreyblablabla blablablabla blabla har här uppvisat internationell skicklighet genom att sätta tydliga gränser i sin föräldraroll. Vi ser att han använder den kraftfulla så kallade Internationella knivmetoden.

  Ett barn som alltid får sin vilja igenom blir helt odrägligt. Barnet kommer att köra med andra, tål inte motgångar, och kan lätt bli dominant mot andra barn. Detta känner Gebreyblablabla blablablabla blabla till och han gör allt, som en god förälder, att motverka att så sker.

  Ett nej från dig betyder ingenting om du sedan ändrar dig. Nej, ta fram kniven och hugg ner mamma direkt. Barn behöver veta ramarna för att känna sig trygga och här ser vi alla hur Gebreyblablabla blablablabla blabla visar tydligt vad han tycker, han pratar inte bara, han visar också i handling vad han menar.

  Här kommer en modell för dig som vill utvecklas tillsammans med ditt barn samt vara en tydlig vuxen modell – vi startar en positiv spiral.

  Gör så här:

  1. Säg till en gång – gå och lägg dig
  2. Ta fram kniven och hugg – här gäller det att vara tydlig
  3. Backa aldrig – bäst är om båda föräldrarna hugger tillsammans

  PS. Jag vill ju inte göra Andreas besviken 🙂

  Liked by 1 person

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Ja, se DET, min gode Assad, var tusan hakar raka besked i frågan!
   Knepigt dock att komponera ett någorlunda rimligt svar då man viker sig dubbel av skratt 🙂
   Nu vet vi alla hur den importerade varianten av barnuppfostran och insocialisering i det mångkulturella samhället går till – nämligen knivledes.
   För denna Din luminöst avfattade redogörelse över den pedagogik Gebreyesus Habtom Tesfamichael anser vi bör tillämpa i syfte att sätta hustru och barn på plats, tackar vi med ett unisont hurra!
   Och som alltid – fan tag ärkebiskopen!
   Farbror Andreas 🙂

   Gilla

 • naimlap

  Jag, för min del tror inte på att, det kommer att bli någon utvisning av bladnegern. Nej, ett sådant fynd släpper inte dumsvensken så lättvindigt.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Ja, det är naturligtvis inte läge att skoja om sådana allvarliga saker, oaktat undertecknad humorist svårligen kan avhålla sig ifrån att spekulera över vad en sådan förmåga som vår unge medkommentator och frejdige stridshingst Assad månde göra av detta hidösa namn.
  Andreas 🙂

  Gilla

 • eva

  Ursäkta mig men hur in i norden kan man heta något så absurd som denne mördare? Man kan begå mord för mindre.

  Gilla

  • Mr Q

   Inte för att jag talar deras läten,men det påstås att de döpes efter klockslaget,som de såg dagens ljus… I hans fall kan jag tänka mig, att namnet översatt betyder ” Kom ut klockan kvart i tolv”…

   Gilla

 • malmobon

  Är säkert lugnare i Eritrea än i Sverige när svinet släpps ut efter 2/3-delar, vilket bör bli 12 år. Tycker säkert inte Björklund. Bättre dem blir skjutna här, så det kostar 70 000 kr för vår sjukvård.
  Typ afghanen som sköt afghanen i Malmö

  Gilla

 • Hönsmamman

  Skyddsbehovet för eritreaner behöver omprövas och jämföras med riktlinjer i övriga Europa.
  Även gamla beslut avseende dessa behöver uppdateras gentemot nuläget. De som skött sig och uppvisar förmåga att integrera sig i vårt land kan få komma tillbaka och hälsa på. Övriga skall ha mycket sparsam tillgång till vårt land och våra medborgare samt det vi jobbar för att förverkliga i våra liv.

  Gilla

 • age

  Tror inte att ens de riktiga aporna löser problem på det viset.
  Men är han muslim så finns ju en naturlig förklaring.

  Gilla

 • Tanten

  Vad händer med de två barnen nu? Pojkar, flickor?

  Gilla

 • stromboli

  Bedrövligt att våra skattemedel går till dessa miserabla motborgare.
  Vem vill betala skatt ……….många av tredje världens invällare betalar ingen skatt men använder servicen i olika former.
  ”Snällsvensken”knyter näven i fickan och betalar, det är ett allvarligt fel på ”snällsvensken” troligtvis obotligt.
  Det som menat att finnas för skötsamma medborgare sugs nu ut av skitstövlarna.
  Dessvärre de som vet, vågar inte protestera, så fungerar det i diktaturer !
  https://sv-se.facebook.com/raddavarden/

  Gilla

 • Tony

  Släpper man figurer från jordens alla dysfunktionella hörn
  utan att kolla upp, så följer det sämsta skräpet med.

  Gilla

 • Mm

  Vilken skit som kommer hit

  Gilla

 • Jhonsson

  Ja, så löser de nyanlända sina enkla familjedispyter.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: