Norges finansminister vill stoppa all asylinvandring

INVANDRING. Det norska Fremskrittspartiet vill stoppa all asylinvandring till Norge och i stället upprätta asylmottagningar utomlands. Det säger partiledaren och tillika Norges finansminister, Siv Jensen.

Partiet, som sitter i den norska regeringen tillsammans med Høyre, vill också införa permanenta gränskontroller och ett krav på att invandrare ska ha bott 10 år i Norge innan de kan få norskt medborgarskap. I dag krävs att en person har bott i Norge i sju år innan de kan ansöka om medborgarskap.

  1. Stoppa asylinvandringen
  2. Införa permanenta gränskontroller
  3. Beväpna polisen
  4. 10 år i Norge innan man blir medborgare
  5. Bekämpa radikalisering

-Pettersson tycker det verkar kloka krav, men stoppar man asylinvandringen och börjar repatriera behövs inte de andra kraven. Läger i konfliktområden där människor får söka asyl så varje land kan ta emot så många de kan och önskar är en bra idé som inte är y men borde vara självklar.

Dagbladet 

11 thoughts on “Norges finansminister vill stoppa all asylinvandring

    • Fremskrittspartiet har inte egen majoritet i Stortinget. Om de ska få igenom sitt förslag om att stoppa asylinvandringen till Norge så måste dom få med sig andra partier. Den majoriteten finns inte idag. Dessutom måste Norge lämna Schengensamarbetet.

  1. Problemet med EU som inte har klarat av migrationsproblemen är ju att man helt enkelt inte vill! Man vill tvärtom att Europa skall översvämmas av dysfunktionella människor från MENA. Det ligger i FNs program som idag styrs av människor som Soros och compani! Och deras mål är ett Europa där folket är så splittrat att dom inte mäktar med att stå emot de lagförslag som måste igenom lagstiftande församlingar för att man sedan ska kunna eleminera nationsgränserna och genomföra den företagarvänliga globalismen! Vår statsminister far omkring som en skottspole och tror att han är en viktig kugge i värlsdpolitiken, stackarn! Men det är bara ett spel för gallerierna då 4 f d kommunistiska länder spjärnar emot, inte har så stor betydelse. Inte mer än att Schweitz och Norge står utanför EU!

    • ”Företagsvänlig” är en sanning med modifikation.
      Vänlig mot de globala storföretagen skulle jag vilja säga, samtidigt som man trycker dit alla småföretag och enmansföretag med en regelbörda de inte mäktar att bära.

  2. ..gäller att ”tvinga” EU-kommissionen att stänga Schengen här och nu för
    alla utan asylskäl vilket i praktiken är 99,9% av de som tar sig över Medelhavet. De kommer i stort sett från HELA Afrika,andra från Bangladesh osv. Ingen av dessa länder förs några krig. De som redan inkommit bör man sända tillbaks med . se länken varifrån många av migranterna kommer ifrån:
    https://data2.unhcr.org/en/situations/mediterranean/location/5205

  3. Dere skal se at Frp kommer til å gjøre et meget godt valg i Norge, og vi håper at alle Svensker stemmer SD i Sverige ved første valg. Dersom velgere sitter i rullerstol, bruker rulator eller på andre måter er bevegelseshemmet, still opp og kjør dem valglokalet. Europas fremtid står på spill…Takk 🙂

  4. Detta kommer vi aldrig att få höra från någon minister i sittande regering. Att asylrätten skall revideras och moderniseras. Outbildade människor som kommer hit tror kanske att det är så här människor gör när de turistar och tar sig fram i världen? Det är inte riktigt vad som gäller för människor uppväxta i demokratier med välutbildade människor? Fullständigt galet.

    Apropå utjämningsbidrag:

    http://www.ekonomifakta.se/Fakta/Regional-statistik/Din-kommun-i-siffror/Nyckeltal-for-regioner/?var=17876

    I slutet av listan återfinns de 9 kommuner som inte inte tar del av utjämningsmedel utan bidrar till dem. Vaxholm, Nacka, Lomma, Vellinge, Stockholm, Täby, Lidingö, Solna, Danderyd. Är det ”orten” dessa oxå?
    Stockholmsnära 7 st och Malmönära 2 st. Göteborgsnära 0 st. Ett enda stort fattigsverige.

    281 får alltså utjämningsbidrag. Det tycker jag låter som att det har förlorat sitt syfte. Om nästan alla behöver få bidrag borde det väl i stället vara något systemfel som behöver analyseras och rättas till?

    Det är som om fido skiter och dricker i samma skål eller nåt…

    • Den gillade jag, ty den beskriver dumsvenskarna, på ett sätt, som ingen annan har uppmärksammat förr. Så sant, så sant amöborna, både skiter och dricker ur samma skål. Det vill jag, kalla svineri praktiserat av swinja, Vilka bebor jordens största och ruttnaste avskrädeshög.

  5. Ett utmärkt förslag, som borde vara självklart. Tycker inte vistelse i landet i 10 år är nog för att söka asyl utan det skall vara en kvalificering räknat på arbete och skatteinbetalningar under de 10 åren i så fall. Har man som frisk flykting levt på bidrag större tiden, har man inget i landet att göra.

Kommentera