Restaurang Harrys i Oxelösund får indraget alkoholtillstånd

OXELÖSUND. Restaurant Harrys i Oxelösund, med det officiella namnet JH AB 559039-8524 kommer att få sitt stadigvarande serveringstillstånd återkallat. 

Orsaken är att skatteverket och polisen uppmärksammat missförhållanden i verksamheten. Skatteverket konstaterade att det fanns två kassaregister som inte var registrerade och polisen konstaterade att personer utan arbetstillstånd hade fast arbete i restaurangen.

  • Minderåriga har serverats alkohol
  • Restaurangen har varit öppen utan att någon serveringsansvarig har varit på plats.
  • Personalliggaaaaren har inte stämt med antalet personer som arbetat
  • Bolaget hämtar inte ut handlingar från kommunen
  • Det finns restförda skatter hos kronofogden
  • Relativt stora skulder hos leverantörer, bland annat Carlsberg och hyresskulder hos fasighetsägaren
  • Ägarna har occkså privata skulder.

Ägarna uppfyller inte lagens krav på personlig lämplighet och övriga omständigheter gör att Vård och omsorgsförvaltningen i Oxelösund föreslår att serveringstillståndet återkallas.

-Pettersson konstaterar att det blir andra gången på kort tid Harrys försvinner, det är tydligen inte lätt att triva restaurang i den lilla staden men det går. Det har Källan på Jogersö, Kinakrogen Long och Sailor i Fiskehamnen bevisat. Läget är nyöppnat med ny ägare och snart öppnar en ny krog tvärs över torget från Harrys i gamla Folkets Hus…

14 thoughts on “Restaurang Harrys i Oxelösund får indraget alkoholtillstånd

  1. Det är som hemma. För några år sedan var mongoler oerhört exotiskt. Nu driver en smutsig jävel en krog i centrum. Frågan är, varför i helvete de befinner sig i Sverige och varför de är kvar och får lov att etablera sig? Berätta, för jag vill gärna höra, vilka skyddsbehov de har.

    • Varför äter folk på sådana restauranger mycket märkligt, jag äter bara på svenskägda och med svensk personal de gånger jag äter på restaurang i Sverige !
      Det finns en möjlighet att välja använd den och den där grisiga restaurangen du beskriver får klappa ihop.
      Såvida de inte säljer annat mer lönsamt såsom………….
      Vanligt även bland pizzerier sedan 70-talet !
      Alla visste och inget hände fast att vi som såg anmälde !

      • Många äter och dricker, för att det är billigt. Jag skulle gärna stoppa det men det känns meningslöst. Det är ungefär som att fråga varför de vägrar stoppa den uppenbara människohandeln som sker vid tågstationen. Men ok då, jag är ledig nu och har all tid i världen att protestera. Problemet är väl att större delen av politikerna kör med autosvar på mailen, fr.o.m. juli. Du har däremot helt rätt i att folk, i allmänhenhet, borde göra ett mer aktivt val. Kram, Lena!

  2. Apropå Harrys………….

    Så länge vi har två så bra matställen som Källan……

    http://www.kallanrestaurang.se/

    …………och Sailor-Kickis i det vackra Oxelösund……..

    http://sailorkickis.se/

    ………………..så finns ingen anledning till oro.

    Dessutom är ju Stjärnholms slott ett härligt ställe, som både håller hög klass och är värd ett besök.

  3. Tröttsamma Svenska regler!
    Inga problem i andra EU länder!
    I Sverige skall all som har roligt straffas!

    • Antingen så har man regler och skattelagar som Alla företag ska följa. Man kan inte ha olika regler för Svenssons företag och en annan light version för Mohammad företag.
      Nästa problem är varför nasare ska kunna bli miljonärer och andra företag som enbart fakturerar ska jobba häcken av sig och ändå inte lyckas ta ut normala svenska löner.
      Detta problem kan tyckas tarvligt för några men när man är i ett land med ett enormt skattetryck som dessutom kommer att bli ännu värre med högre skatter och avgifter så måste det finnas någon form av kontroll. Vissa branscher som riktar sig mot allmogen verkar kunna få enormt rika ägare. Varför ? Riktad omsorg från våra myndigheter eller?
      Rättvis skattekontroll för alla företag eller kränger man öl och mat så är det fritt fram att skita i lagar och skatter medans övriga ska ta mig fan veta hut. Hur är det ställt i Svea Rike? En lag för mig och en annan för dig? Korruption som leder till kollaps kallas detta.

  4. Dom hade väl ett för Svenskt namn, då växer tuppkammen
    på Spritsnokarna, hade den hetat Mohammeds, så hade
    Spritsnokarna inte vågat sig dit!

Kommentera